Sadece doğum tarihinizden ev dekorasyon stilinizi tahmin ediyoruz. O nasıl olacak mı diyorsunuz? Vallahi biz burcunuzun yalancısıyız.

Evinizi tasarlamaya başladınız, ama nereden başlasanız bilemiyor musunuz? Biraz fikir vermesi adına burcunuzun stil eşleştirmelerine bir bakın deriz. Su, toprak, ateş veya hava grubunun burçları farklı renk, doku ve stillere çekilir. Burçlara inansanız da, inanmasanız da, uzun süre mutlu olacağınız renkler, kendinizi rahat hissedeceğiniz bir stile sahip bir ev tasarlamak isterseniz, burç- stil eşleştirmenize bir göz atmadan zarar gelmez.

 

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

Oğlak (22 Aralık- 19 Ocak)

Bir oğlak, ev dekorunda dengeyi, organizasyonu ve simetriyi tercih eder. Dekoruna yaklaşımı da oldukça pratiktir. Yeni şeylere tamamen karşı değilsiniz, ama yeni şeylerde de bir aşinalık ararsınız. Geleneksel stil tam bu burca göre. Ahşap mobilyalar, deri koltuklar, zamanın deneyip onay verdiği desenler ve uyumlu renkler zevkinizi tanımlayabilir. 

Peki nedir oğlak burcunun rengi? Lacivert, kahverengi, koyu yeşil bu burcun favori renkleri. Evinizin çok karanlık hissettirmemesi için aralara açık tonlar eklemeyi de unutmayın.   

Salon, Lacivert, Deri koltuk, Chesterfield, Orta sehpa, Halı, Metal ayaklı sehpa, Fon perde, Tv ünitesi

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

Kova ( 20 Ocak - 18 Şubat)

Bir ayağı geçmişte, diğeri bugünde, kafası ise gelecekte.. Kova burcu tam da böyle anlatılabilir. İsyankar ve yenilikçi doğaları nedeniyle, kova burcu ev dekorasyonunda eski ve yeninin kombinlendiği, eklektik bir dekoru sever. Farklı zamandan parçalar arasındaki uyumu renklerle sağlar. Araya amacı olmasa da, mutluluk veren parçalar eklemeyi sever.

Kova burcu için önerimiz, evinizde düşüncelere dalabileceğiniz köşeler oluşturmak. Dekora mumlar, yer minderleri ve puflar eklemek. Bir de güzel bir ses sistemiyle arka plana rahatlatıcı bir müzik koymak.

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

Balık (19 Şubat - 20 Mart)

Sırada hayalciliğiyle meşhur balıklar var. Balıklar denizi çok sever. Denizle alakalı her şeyi de evlerine getirmek isterler. Sakinleştirici bir etki veren, deniz esintili renkler ve dokular balıkların ev dekorları için önemli. Doğal dokuma halılar, beyaz ve yeşil, mavi deniz esintili renklerde keten kumaşlar ve sonuç olarak tam bir kaçış noktası olarak Zen gibi hissettiren bir ev. Tam da balıkların mutlu olacağı bir ortam.. 

Salon, Orta sehpa, Halı, Gri, Köşe koltuk, Tv ünitesi, Yemek Odası, Taş duvar, Mavi

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

Koç ( 21 Mart - 19 Nisan)

Koçlar çok fazla dağınıklığı, incik cıncık küçük parçaları sevmez; dekorlarını görece basit tutarlar. Koç burcunun evinde, odalar kolay temizlenebilir olmalı ki, ev temizliğine ayrılacak zaman dışarıda başka yerlerde harcanabilsin.

Koçlar ateş grubu burçlardandır. Bu da hem renk, hem aksesuar seçimlerini etkiler. Nedir peki koç burcunun ev dekorasyon renkleri? Göz alıcı turuncular, derin kırmızılar bu burcun favori renkleridir. Bir ateş burcu olarak şömine ve mum gibi dekoratif elemanları da evlerinde kullanmayı severler. Sıcak bir ortam elde etmek önemlidir; odaya yayılmış büyük halılar bu sebeple koçlar tarafından çok kullanılır.

Düz çizgiler, vurgu dolu renkler ve doğal materyaller bu grubun stilinin en belirgin özellikleri. Endüstriyel mobilyalar kullanabilirsiniz. Vurgulu ana renk seçiminizi ise nötrlerle ve sade aksesuarlarla dengelemeyi unutmayın.

Salon, Gri, Turuncu, Halı, Orta sehpa, Metal ayaklı sehpa, Konsol, Tv ünitesi

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

Boğa ( 20 Nisan - 20 Mayıs)

Bir toprak grubu burcu olarak boğalar, mutluluğu yine toprakta bulur. Doğal, mat dokular, organik materyaller, doğal ahşaplar, mermer gibi doğal taşlar..

Boğalar ev dekorlarında, ahşabın daha açık renklerini sever. Doğal ve romantik bir ortamda mutlu olurlar. Pastel pembe, krem, bej, mint yeşil ve açık mavi gibi tonlar bu romantik hissi sağlayabilir. Aynı zamanda evinize bolca sukulent, ev bitkisi ve taze çiçekler almayı ihmal etmeyin.

Kendin Yap, Mobilya boyama, Öncesi / Sonrası, Duvar dekorasyonu, Duvar saati, Konsol, Yemek Odası

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

İkizler ( 21 Mayıs - 20 Haziran)

Ah ikizler, kendin gibi zevklerin de hep değişir. İkizlerin bu dualitesi dekorasyon zevkini de etkiler. En güzeli nostaljiyi ve moderni birleştirmek. Nostaljik parçalara yeni bir yüz katmak. Country stilin modern bir yorumu İkizler burcuna hitap edebilir. Sosyallik ikizler için önemlidir. Bu sebeple de evinize bolca misafir geleceğini düşünüp, masanızı, koltuklarınızı çok insan oturtacak şekilde seçin.

İkizler teknoloji tutkunudur. En son model tv'ler, ses sistemleri, akıllı ev uygulamaları sizi çok mutlu edecek.

Beyaz mutfak, Country mutfak, Mutfak masası, Halı, Avize, Perde, Mutfak perdesi, Ankastre, Mutfak

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

Yengeç ( 21 Haziran - 22 Temmuz)

"Ev, kalbinizin olduğu yerdir" deyişi en çok yengeçlere uyar. Trendler, gösterişli dekorlar yengeçlerin dekorasyon anlayışının tam zıttıdır. Bir yengeç için ev dekorasyonunda en önemli şey, samimi, davetkar bir ortam oluşturmaktır. Hayat zaten mutfak ve oturma odasında, ailenin kalanı ile beraber geçer. 

Yengeçler mobilya seçerken stilinden çok konforuna önem verir. Depolama alanının bol olması önemlidir. Çünkü yengeçler anı biriktirmeyi sever, bunları koyacak yere ihtiyaç duyar. Anılara bu kadar bağlı olunca, dekorun en önemli elemanı ise güzel anlardan fotoğrafların sergilendiği galeri duvarlarıdır. Eğer eşiniz yengeçse indirim zamanlarını takip edip, bol bol çerçeve alın. O çerçevelere çok ihtiyacınız olacak, bari biraz ucuz olsun. 

Country stil, ev dekorasyon rengi olarak ise nötr tonlardan beyaz, uçuk gri ve yumuşak pasteller tam da bu burca göre.

Beyaz, Duvar kağıdı, Salon, Sehpa

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

Aslan (23 Temmuz - 22 Ağustos)

Bir aslan odaya girdiğinde herkes onu fark eder; aynı bunun gibi bir aslan tasarımı eve girdiğinizde ise içinizden ufak bir çığlık atarsınız. Ev derken saray da denebilir. Çünkü aslanlar cesur, gösterişli, lüks evleri çok severler.

Vurgu dolu renkler, çarpıcı duvar kağıtları, göz alıcı avize ve aksesuarlar tam aslanlara göre. İşlev önemli, ama görsellik daha önemli. Aslanlar özellikle lüks kumaşları çok sever. Kaşmir, ipek ve kadife kumaşlar vurgulu renk ve desenlere sahiptir.

Aslan burcunu güneş yönlendirir. Bu sebeple de ışık alan bir evde yaşamak aslanları mutlu eder. Geniş pencereli, cephesi güneş alan bir ev tercih edebilirsiniz.

Altın, Avize, Bordo, Halı, Salon, Yemek Odası, Aydınlatma

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

Başak ( 23 Ağustos - 22 Eylül)

Titiz, mükemmeliyetçi ve pratik. Bir başak burcunun evini tabi ki aksesuarlar ve küçük, çeşitli parçalarla dolu hayal edemiyoruz. Başakların bu analitik yapısı sonucunda evleri de modern ve minimalisttir. Bu burç evine ne gireceği konusunda çok seçidir; anılarla çok bağ kurup, evinde fazlalık tutmaz. Bütün arkadaşları için organizasyon konusunda ilham kaynağıdır. 

Başakların bu minimalizm tutkusu, fazla sade, kimliksiz bir ortam doğurabilir. Bu sebeple de renkleri çok fazla nötr düşünmeden, duvar ve mobilya renklerinde canlılık yakalamayı ve duvarda aksesuarları dekoru kişiselleştirmeyi önerebiliriz. 

Oturma Odası, Gri, Yeşil, Halı, Tv ünitesi, Ahşap Mobilya, Aydınlatma, Perde, Köşe koltuk, Modern

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

Terazi ( 23 Eylül- 22 Ekim)

Terazilerin evleri, yüksek ihtimalle yakın zamanda popülerite kazanan, mod yükseltici pastel pembeler ve iç açıcı, floral desenlerden payını aldı. Teraziler retro esintileri, feminen görünümü ve doğalın estetiğini sever.

Bu burcun dekorunun en büyük problemi döküntülerin yavaş yavaş büyümeye meyilli olmasıdır. Bu sebeple de fazlalıkların kolayca yerleşeceği, büyük dolaplar sahibi olmak önemli. 

Pastel pembe, mavi ve yeşil renkler, cam mobilyalar ve floral desenler terazileri evlerinde mutlu eder.

Salon, Pastel renkler, Pembe, Lambader, Halı, Chesterfield, Kruvaze perde, Perde, Berjer

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

Akrep ( 23 Ekim- 21 Kasım)

Koyu tonların hakim olduğu, sofistike bir dekor tam akreplere göre. Parlament mavi, koyu morlar, füme gri, antrasit ve siyahlar.. Bu koyu tonlara etnik desenler ve farklı zamanlardan toplanmış aksesuarlarlı eşlik ettirebilirsiniz.

Renkler koyu olacağı için doğal ışık ve açık tonlarla dekor dengelenmeli. Akrepler keyfine düşkündür. Kral boy yataklar, konforlu kanepeler ve koltuklar dekorda yer alır. 

Bordo, Gri, Halı, Duvar saati, Salon, Yemek Odası

Evinizi dekore ederken burcunuzdan esinlenin. Burçlara göre dekorasyon rehberi!

Yay ( 22 Kasım - 21 Aralık)

Özgür, bireysel ve canlı karakter özellikleriyle yaylar bohem bir ruha sahip. Kilimler, etnik tekstil ürünleri ve tablolar, gezilerden toplanmış aksesuarlar dekorun en önemli parçalarıdır.

Gezmeyi, dışarıda zaman geçirmeyi çok seven yaylar için bir evin vazgeçilmezi bahçe ve balkon.. Ufak bir balkonu bile özenle tasarlayabilirsiniz. İç mekana ise dışarıyı getirmek lazım. Yeşil ev bitkileri, çiçekler sizin modunuzu hemen değiştirecek.

Duvar dekorasyonu, Mavi, Yemek Odası, Bordo, Kendin Yap, Bank, Ahşap Mobilya