9 popüler ev dekorasyon stilini inceledik!

Tarzınızı yansıtmanın en güzel yollarından biri de evinizin dekorudur. Bizim zevklerimiz gibi, hassasiyetlerimize hitap eden farklı dekor stilleri var. Minimalistten moderne, rustik ve endüstriyelden sofistike klasiğe veya tüm bu farklı stillerin harmanı eklektik tasarımlara - hangi tarz sizin ruhunuzla konuşuyor, öncelikle buna karar verin. 

Eşsiz tasarım stilleri bolluğu ile, hangi tarzın size en iyi şekilde uyacağını anlamak zor olabilir. Kendi stilinizin keşfi için harika bir başlangıç ​​noktası, farklı stillerden her birini biraz incelemek ve birbirlerinden nasıl farklı olduklarını öğrenmek. Sonrasında evinize gelen misafirlerinize farklı bir pencere açma fırsatını yakalamış olacaksınız.

9 popüler ev dekorasyon stilini inceledik!

1. Modern Stil: Modern, temiz, keskin çizgiler, basit bir renk paleti ve metal, cam ve çelik içeren malzemelerin kullanımıyla tipik olarak bir eve gönderme yapan geniş bir tasarım terimidir. Steril renkler, yumuşak renkler, bejler, açık tonlar ve griler sıklıkla modern bir dekorda kullanılır. Taban tonları veya vurgulu elemanlar olarak, duvarlarda veya döşemelerde ya da aksesuarlarla bol miktarda parlak ton kullanılır. Ancak anahtar, bütün görünümünü dengeli ve sofistike tutmaktır. Burada karmaşadan kaçınmak için, aksesuarların daha az kullanılmasını gerektirir. Genellikle, alanın geri kalanını tamamlamak için resimler kullanılır. Modern tarz, bir alan hissi verir ve bu nedenle yer daha büyük görünmesini sağlayan daireler için en uygunudur. Bu tarz, kullanılan malzemeler açısından geleneksel tarzdan tamamen farklı bir yol alır; Daha çok krom, cam ve beton göreceksiniz.

Gri, Modern, Orta sehpa, Salon, Sehpa, Kırlent

9 popüler ev dekorasyon stilini inceledik!

2. Minimalist Stil: Minimalist tarzda daha az şey daha fazladır. Burada her bir mobilya parçasına nefes alacak bir oda verilir, böylece çok fazla boş alan görürsünüz. Renk paletleri nötr ve havadardır; mobilyalar basit ve akıcıdır ve aksesuar veya dekorda hiçbir şey aşırı veya gösterişli değildir. Minimalizmde işlevsellik ön plandadır ve çok temiz çizgilerle tanımlanır. Duvarlar, zeminler, mobilya ve aksesuarlarda ağırlıklı olarak beyaz kullanılır. Parlak renkler genellikle minimumda tutulur.

Mutfak, Yemek Odası, Gri, Beyaz mutfak

9 popüler ev dekorasyon stilini inceledik!

3. İskandinav Stil: İskandinav mobilya tasarımı, basit ve sade olmasına rağmen, genellikle bir sanat eseri gibi hissettirir. Mobilyalarda işlevsellik, çoğu etkileyici bir hava veren bazı ilginç çizgiler vardır. Diğer ortak özellikler arasında tamamen beyaz renk paletleri ve form preslenmiş ahşap, parlak plastikler ve emaye alüminyum, çelik ve geniş tahta döşeme gibi doğal unsurların dahil edilmesi bulunmaktadır.. Ferah, doğal aydınlatma, daha az aksesuar ve fonksiyonel mobilyalar İskandinav tasarımlarını karakterize etmektedir.

Salon, Fon perde, Orta sehpa, Ceviz, Halı, İskandinav

9 popüler ev dekorasyon stilini inceledik!

4. Endüstriyel Stil: Endüstriyel tasarım temasına sahip ikonik bir ev, eski bir endüstriyel binadan yenilenmiş bir çatı katı olacaktır. Seyrek fonksiyonel mobilyalar ile yüksek tavanlar, eski ahşap ve sarkan metal ışık fikstürleri düşünün. Odanın mimarisi tam teşekküllüdür ve bazen cilalı beton yüzeyler tüm dekoru etkisi altına alır. Endüstriyel tarzda bir odanın temel altyapısına bakır, çelik, demir ve alüminyum gibi soğuk metaller hakimdir. Ahşap ve beton diğer tercih edilen malzemelerdir. Aydınlatma armatürleri genellikle metal kaplamaya sahiptir. Genel kurulumunu tamamlamak için genellikle gri, mavi ve kırmızı beyaz ve koyu tonlar kullanılır.

Salon, Bordo, Avize, Orta sehpa, Ahşap Mobilya, Halı, Yemek Odası, Ayna, Endüstriyel mobilya, Beyaz halı

9 popüler ev dekorasyon stilini inceledik!

5. Fransız Country Stil: Country stil dediğimizde aklımıza gelen şey nostaljidir. Bu stilde nostaljinin günümüze yorumunu çok güzel bir şekilde görebilirsiniz. Avrupa şıklığı, Fransız country tasarım dilinin zarif ve davetkar tarzını yansıtıyor. Estetik ve konforun mükemmel dengesini vurgulayan Fransız country tarzı, zarif dekorlara ve kır evlerine kolaylıkla uyum sağlar. Yumuşak, pastel renkler, yıpranmış ve eskitilmiş ahşap mobilyalar, bir Fransız Country tasarım stilinin göstergesidir. Bu tasarımlar yumuşak tonlar, taş ve tuğla gibi doğal malzemeler içerebilir. Süslü porselen tabaklar, ağır çarşaflar ve yatak örtüleri koleksiyonları bu dekorun parçasıdır.

Ahşap Mobilya, Country, Country mutfak, Mutfak, Mutfak masası, Orta sehpa, Şömine

9 popüler ev dekorasyon stilini inceledik!

6. Geleneksel Stil: Geleneksel tasarım stili, klasik detaylar, görkemli mobilyalar ve bol miktarda aksesuar sunar.. Geleneksel evler genellikle karanlık, bitmiş ahşap, zengin renk paletleri ve çeşitli dokular ve eğri çizgiler içerir. Mobilyalar, çeşitli desenler ve dokular içerebilen kadife, ipek ve brokar gibi ayrıntılı ve süslü detaylara ve kumaşlara sahiptir. Çoğu geleneksel tasarımda derinlik, katmanlaşma ve boyutsallık vardır.

9 popüler ev dekorasyon stilini inceledik!

7. Bohem Stil: Kaosun güzelliği en uygun tanımı olur. Bohem evler arasında vintage mobilya ve ışık fikstürleri en çok göze çarpan dekorlardır.. Adından da anlaşılacağı gibi, bu tarz kurallar hiçbir kural izleyen kaygısız bir ruhla ilgilidir. Her bir bohem stil kurulumu diğerlerinden tamamen farklıdır, ama aynı zamanda alışılmamış bir kullanım ve aksesuar karışımı olduğu için de benzerdir. Genellikle farklı dönem ve ülkelerden öğeler kullanılır. Renklerin, desenlerin ve kumaşların kullanımı boldur. Geniş renk yelpazesi Bohem tarzın bir parçasıdır. Renk şemasında aynı rengin farklı tonları da bulunur.

Salon, Gri, Bordo, Berjer, Halı, Chesterfield, Duvar dekorasyonu, Perde, Fon perde

9 popüler ev dekorasyon stilini inceledik!

8. Eklektik Stil: Eklektik bir tasarım, mobilya ve dekor unsurları ile çeşitli stilleri ve dönemleri bir araya getiriyor. Bu stil, kişisel estetik anlayışınızı yansıtmanın mükemmel bir yolunu sağlar.. Renk, doku ve tasarımdan farklı parça çeşitliliği, bir araya getirildiğinde ritim bulmaya ihtiyaç duyar. Bu, odaya bir odak noktası oluşturup mobilya ve aksesuar parçaları arasında ortak bir zemin oluşturarak başarılır. Palet değişkenlik gösterebilir, ancak tüm elementleri birbirine bağlamak için birkaç nötrle yapışmak en iyisidir. Resmedilen kırmızı ve altın odada, paleti topraklamak için kremler ve kaşıklar kullanılır, böylece büyük tasarım pek çok renk tonu arasında kaybolmaz.

Duvar kağıdı, Eklektik, Halı, Mor, Pembe, Puf, Salon, Vintage

9 popüler ev dekorasyon stilini inceledik!

9. Rustik Stil: Rustik tasarım, doğal esinlenerek, ahşap ve taş gibi ham ve çoğunlukla bitmemiş elemanlar kullanılarak çizilir. Rustik tasarım, dış mekandaki aksesuarları ahşap kirişler veya yenilenmiş ahşap zeminler ile süslenmiş tonozlu tavanlar gibi özelliklerin içerebileceği tasarım ve mimari detaylardan ötürü sıcaklık ile birleştirebilir.Rustik stilin başlıca özelliği her şeyin daha az işlenmiş ve doğal olması diyebiliriz. Rustik dekorasyon söz konusu olduğunda tercih edilen ahşap malzemede, genellikle sıcak, doğal tonlar karşımıza çıkıyor.

Salon, Oval Mobilya, Jüt halı, Orta sehpa, Rustik Aydınlatma, Krem, Sarı