Mobilyalarınızı yerleştirirken tereddüt yaşıyorsanız ya da bir desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız sizi böyle alalım. Size soracağımız 10 soru üzerinden işinizi kolaylaştıracağımızı düşünüyoruz.
Hazırsanız başlayalım.
1- Plan taslağınız hazır mı?
Mobilya yerleşimi yapmadan önce odanızın planını çizin. Çizim yaparken odanın boyutlarını, alınacak mobilyaların yerlerini temsili olarak işaretleyin!
2- Odayı hangi amaçla kullanıyorsunuz?
Mobilya yerleşimine başlamadan önce yapacağınız bir diğer şey, odayı ne amaçla ve nasıl bir trafikle kullanacağınızı belirlemek.
Sık zaman geçireceğiniz alan, bu oda mı? Odada kaç kişi zaman geçiriyor? Bu soruların, yanıtını belirleyin.
Modern chesterfield, Vizon, Kahverengi, Fon perde, Zigon sehpa, Orta sehpa, Yuvarlak sehpa, Halı, Perde, Tül perde, Chesterfield, Berjer, Salon, Alçıpan tv ünitesi, Tv ünitesi
3- Odak noktanız neresi?
Mobilya yerleşiminizi yaparken odak noktanızı belirlemek zorundasınız. Çünkü bu size, mobilyaların konumunu belirlemeniz açısından fayda sağlayacak.
Odak noktanız şömine mi, tv mi ya da pencere karşısı mı?
Odak noktanız televizyon ise, televizyon ve koltuğunuz arasındaki mesafenin, televizyon boyutunun 3 katı kadar olmasına dikkat edin!
Salon, Dubleks evler, Country, Vizon, Beyaz, Krem, Kahverengi, Koltuk takımı, Kapitoneli koltuk, Şömine, Orta sehpa, Sehpa, Ahşap Mobilya, Avize, Aydınlatma, Salon avizesi, Post halı, Halı, Ayna, Vazo, Ev Aksesuar, Sehpa üstü aksesuarı, Şamdan, Runner, Ev tekstili, Dekoratif Objeler, Salon halısı
4- En çok ihtiyaç duyduğunuz parçalar hangileri?
Mobilya yerleşimi yaparken öncelikli eşyalarınızı belirlemeniz gerekir. Eğer oturma odasınızı yerleştiriyorsanız öncelikli mobilyanız -kuşkusuz- kanepe olmalıdır. Yatak odasında da yatak!
Öncelikli mobilyanızı yerleştirirken de, daha önceden belirlediğiniz odak noktasına karşı bir konumlandırma yapmanız gerekir.
Eğer odanız küçük değilse kanepenizi duvara çok yaklaştırmamanız gerektiği de ayrıca bir dipnot!
Salon, Modern, Gri, Bej, Beyaz, Köşe koltuk, Koltuk takımı, Puf, Orta sehpa, Sehpa, Metal ayaklı sehpa, Halı, Salon halısı, Kırlent, Ev tekstili, Duvar rafı, Duvar dekorasyonu, Dekoratif Objeler, Vazo, Ev Aksesuar, Parke, Çerçeve, Tablo, Pampas otu, Yuvarlak sehpa, Metal duvar saati, Tv ünitesi, Tv ünitesi aksesuarları, Şamdan, İskandinav
5- Simetri mi, asimetri mi?
Mobilya yerleşimi yaptığınız alan resmi bir bölüm değilse asimetriden uzaklaşmayın.
Asimetrik yerleştirilen berjerler ya da sandalyeler alana daha sıcak bir ambiyans katar.
Salon, Gri, Beyaz, Fon perde, Perde, Kruvaze perde, Tül perde, Berjer, Yan sehpa, Sehpa, Ev bitkisi, Şamdan, Ev Aksesuar, Mum, Halı, Salon halısı, Koltuk takımı, Sehpa üstü aksesuarı, Vazo, Fener, Avize, Aydınlatma, Salon avizesi, Kırlent, Ev tekstili, Orta sehpa, Modern
6- Mobilyalar trafik akışını etkiliyor mu?
Mobilya yerleşimi yaparken kapıya doğru giden yol üzerinde mobilya bulundurmayın.
Bunu yaparken karanlıkta rahat yürüyüp yürüyemeyeceğinizi düşünerek hareket edebilirsiniz.
7- Boyutlarda çeşitlilik sağlandı mı?
Tek düze bir görünüm yaratmamak için mobilyalarınızda boyutsal çeşitliliğe gidin.
Koltuk takımını biraz geçen berjerler, berjerleri de geçecek ayna ya da sanatsal eserler alanda daha akıcı bir görünüm sağlar.
Salon, Modern, Köşe koltuk, Koltuk takımı, Gri, Kırmızı, Mavi, Berjer, Beyaz, Orta sehpa, Sehpa, Ayna, Halı, Salon halısı, Kırlent, Ev tekstili, Avize, Aydınlatma, Salon avizesi, Boy aynası, Sehpa üstü aksesuarı, Ev Aksesuar, Bej
8- Kontrast renklerde mi, formlarda mı?
Kontrast sağlarken daha çok renklere yöneliyorsanız asıl önemli detayı göz ardı ediyorsunuz.
Renkler dışında mobilyalarınızın formuyla da alana çarpıcı bir görünüm katabilirsiniz.
Keskin hatlı kanepe seçtiyseniz kıvrımlı bir berjer, tam da sizin ihtiyacınız.
Orta sehpanız yuvarlaksa onu çevreleyecek dikdörtgen formlu bir koltuk ne de güzel olur!
Salon, İskandinav, Hasır sandalye, Okuma lambası, Tablo, Duvar dekorasyonu, Ev bitkisi, Pampas otu, Puf, Geometrik desen, Desenler, Koltuk takımı, İndigo Mavisi
9- Orta sehpa nerede dursun?
Orta sehpa, hemen hemen her dekorda kullanılan bir parça. Bu mobilyanın amacı, koltuklarda oturan kişilerin erişip üstüne bir şeyler koyabilmesi.
İşlevsel bir amaca sahip olan bu parçanın yerleşimi yapılırken, her koltukta oturan kişinin aynı mesafede ulaşabilmesini düşünerek hareket edin.
Çok geniş bir oda için orta sehpa kullanacaksanız orta sehpanın boyutunu büyüterek ya da arada farklı sehpalar kullanarak işi kotarabilirsiniz.
Ayrıca, sehpanızı yerleştirirken koltuk ve sehpa arasında 14-18 inçlik bir mesafe bırakmaya da özen gösterin!
Salon, Modern, Bohem Dekorasyon, Gri, Bej, Beyaz, Koltuk takımı, Berjer, Halı, Salon halısı, Orta sehpa, Sehpa, Metal ayaklı sehpa, Makrome, Vazo, Ev Aksesuar, Pampas otu, Kırlent, Ev tekstili, Hasır, Ev bitkisi, Jaluzi, Avize, Aydınlatma, Salon avizesi
10- Yemek masanızın etrafında kolayca gezinebiliyor musunuz?
Yemek masanızı yerleştirirken masanın her bir kenarı ile duvar ya da mobilyalar arasında 48 inçlik bir mesafe olmasına dikkat edin.
Sizin de bu konuda vereceğinizi tüyolar varsafotoğraflarıyla beraber bekleriz.
Salon, Modern rustik, Krem, Ahşap Mobilya, Sandalye, Avize, Aydınlatma, Tül perde, Perde, Fon perde, Ev Aksesuar, Yemek masası, Vitrin, Kendin Yap, Tavan dekorasyon, Vazo, Çiçekler, Kahverengi, Yemek odası avizesi, Yılbaşı dekorasyonu