Soğuklar geldi çattı. Dışarı çıkmak zorunda olanlar "lahana modasına" uyup kat kat giyiniyor. Evde kalanlarsa battaniyesini alıp geçiyor şömine karşısına. Tabi evde şömine varsa!
Evinde şömine olmayıp "benim de olsun" diyenler! Bugünkü yazımız sizin için. Daha önce şöminelerle ilgili temel bilgilerden bahsetmiştik . Şimdi de işin maddi kısmına biraz değinelim.
Başlıyoruz.
Bacalı ve Bacasız Şömineler
Ey şömine sahibi olmak isteyen! Öncelikle nasıl bir şömine istediğine karar vermelisin.
Hangi şömineyi seçmeniz gerektiğini bilmiyorsanız işte size seçeneklerinizin avantaj ve dezavantajları:
Antrasit , Turuncu, Siyah, Salon, Berjer, Duvar çıtalama, Şömine, Tablo, Duvar dekorasyonu, Ev bitkisi
Odun Ateşli Şömine
Odun ateşli şömine bildiğimiz klasik şöminelerden . Odun yanıyor, ortam ısınıyor. Bu şömineler, kendi içinde hazneli ve haznesiz olarak ikiye ayrılıyor.
Avantajları: Ortam ısıtması konusunda çok etkili. Nostalji hissini en net yaşatan çeşit.
Dezavantajları: Temizliği zor, haznesiz modellerde zehirlenme riski var. Maliyet olarak masraflı.
Not: Bu şöminede hangi odun yakılır derseniz meşe en iyisidir deriz.
Taş duvar, Siyah- Beyaz, Turuncu, Yeşil, Sarı, Halı, Şömine, Avize, Seramik, Eklektik
Doğalgazlı Şömine
Hermetik baca sistemi gerektiren şöminedir. Doğalgazla ısınan her ortamda kullanılabilir.
Avantajları: Ortama kir ya da kötü hava vermez. Sağlık açısından dost. Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilir. Farklı şekillerde çokça seçenek var.
Dezavantajları: Suni ateş görünümü rahatsız edebilir. Isınma maliyeti konusunda çok uygun değil.
Şömine, Salon, Post halı, Sallanan sandalye
Elektrikli Şömine
Elektrik soba gibi ortamı ısıtan yapay şöminelerden.
Avantajları: Kullanımı kolay. Baca gerektirmez. Küçük alanlarda kullanılabilecek gömmeli modelleri de var. Şömineli tv üniteleri için ideal.
Dezavantajları: Isınma konusunda tek başına yeterli değil. Suni görüntü rahtsızlık verebilir. Elektrik giderlerini artırır.
Şömine, Salon, Altın, Dekoratif Objeler, Taş duvar
Bio Etanollü Şömine
Etanol maddesinin ısı yayma ve alev yapma özelliğinden faydalanan şömine. Etanol adı verilen sıvı maddenin şömine haznesine dökülmesiyle ısıtma sağlanıyor. 5 litrelik bir etanol ortamı 10 saat ısıtabiliyor.
Avantajları: Baca gerektirmez. Her alanda kullanılabilir.
Dezavantajları: Isıtma konusunda tek başına yetersiz. Etanol maddesinin litre fiyatı düşünüldüğünde saat başına ısınma gideri fazla.
Döküm Şömine Soba
Hem şömine hem soba! Bacalı şömine grubunda olan döküm şömine sobalar son zamanların gözdesi!
Avantajları: Isıyı uzun süre koruma. Küçük alanlara uygun boyurları bulma.
Dezavantajları: Büyük bir alan için doğru boyut seçildiğinde alan ısınmayabilir.
Not: Döküm şömine soba nasıl yakılır diye merak ediyorsanız inanın çok basit. Hava ayar sürgüsünü açın ve küllük çekmecesini hafif çekik pozisyona getirin. Sonra odunlarınızı yatay- ve dikey kule şeklinde dizin. Tabi ortayı açık bırakın ki, kağıt ya da karton parçasını ortada tutabilesiniz! Daha sonra kağıdı yakın sobanın kapağını da yarım aralık konumda bekletin. Odunlar tutuşmaya başlayınca kapağı tam kapatın.
Kış bahçesi, Rustik, Bahçe oturma grubu, Bahçe, Soba, Beyaz, Kahverengi, Yeşil, Led peri ışık, Masif ahşap, Ahşap Mobilya, Sandalye, Yılbaşı dekorasyonu
Kaç Para Bir Şömine?
Öncelikle şunu söyleyelim ki bu sorunun net yanıtını vermek mümkün değil. Çünkü şömineyi kullanacağınız alanın büyüklüğünü ve nasıl bir şömine istediğinizi bilmiyoruz. Bu yüzden vereceğimiz fiyatlar ortalama olacak.
Eğer evinizi sadece şömine ile ısıtmak istiyorsanız alana hakimiyet kuracak bir modele ihtiyacınız var. Bu konuda da odun ateşli orta şömineler oldukça uygun. Odun ateşli orta şöminenin hazne fiyatıysa ortalama 12- 25.000 tl arasında değişiyor.
Yine odun ateşli bir şömine yaptırmak istiyorsunuz ama daha çok arada sırada kullanacaksanız küçük boyutlu bir şömine haznesinin en düşük maliyeti 7.000- 8.000 tl arasında. Tabi şöminenin dış cephe giydirmesi bu fiyata dahi değil.
"Ben suni ateşi de seviyorum, doğalgaz bacam da var" diyorsanız size en güzelinden bir doğalgazlı şömine verelim. Kullanacağınız alana göre l, u, lineer şeklinde seçebileceğiniz bu şöminelerin de ortalama fiyatı 8.000- 12.000 tl.
Evinizde baca yok ama yine de şöminenin nostaljik hissini yaşamak istiyorsanız elektrikli ya da etanollü şömineleri seçebilirsiniz. Bu şöminelerin fiyatları boyutlarına göre değişiklik gösterse de genel olarak 3.000- 7.000 tl arasındalar.
Hadi biraz da sitemizde yayınlanan evlerden şömine modellerini sunalım size!
Dubleks evler, Salon, Modern, Krem, Gri, Yüksek tavanlı ev, Şömine, Beyaz, Koltuk takımı, Berjer, Tablo, Duvar dekorasyonu, Vazo, Ev Aksesuar, Yapay çiçekler
Sitemizde Yayınlanan Evlerden Şömine Modelleri
Kış bahçesi, Şömine, Berjer, Beyaz, Krem, Led peri ışık, Dekoratif Objeler, Halı
Salon, Rustik, Koltuk takımı, Beyaz koltuk, Şömine, Taş duvar, Duvar dekorasyonu, Duvar rafı, Halı, Salon halısı, Orta sehpa, Sehpa, Masif ahşap
Taş duvar, Duvar dekorasyonu, Şömine, Tv ünitesi, Yeşil duvar
Salon, Dubleks evler, Müstakil Ev, Modern, Beyaz, Krem, Bej, Ahşap Mobilya, Köşe koltuk, Koltuk takımı, Zemin seramikleri, Ev bitkisi, Şömine, Duvar dekorasyonu
Kış bahçesi, Gri, Siyah, Balkon oturma grubu, Balkon, Balkon masası, Sandalye, Şömine
Salon, Modern, Gri, Yeşil, Kırmızı, Bordo, Koltuk takımı, Modern chesterfield, Vizon, Kahverengi, Beyaz, Taş duvar, Duvar dekorasyonu, Duvar çıtalama, Tv ünitesi, Şömine, Tavan dekorasyon, Spot aydınlatma, Aydınlatma, Jüt halı, Halı, Berjer
Kış bahçesi, Balkon, Kapalı balkon, Beyaz, Kahverengi, Yeşil, Balkon oturma grubu, Balkon masası, Şömine, Balkon duvar dekorasyonu, Kırlent, Ev tekstili, Balkon halısı
Daha fazla şömine modeli için şuraya göz atabilirsiniz.
Açık konsept yaşam alanı, Beyaz, Siyah, Şömine, Ev bitkisi, Modern, Parke