Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Renkler dekorasyonun olmazsa olmaz parçası. Her evin rengi onun ruhunu yansıtır. Bu yüzden evinizde hangi rengi kullanacağınız oldukça önemli. Eğer ki ruhum ihtişam istiyor diyorsanız kırmızı rengin tılsımı sizi alıp götürecek. 

Evinize Kırmızı Çok Yakışıyor!

Renk uzmanlarına göre kırmızının çok güçlü bir uyarıcı etkisi var. Kırmızı öyle bir renk ki bakanı bir daha baktırır. Tutku, güven, enerji ve saldırganlık. İnsanda bütün bu duyguları uyandırabilen bir rengin gücünü tahmin etmek zor olmasa gerek. Bu renk doğru bir şekilde kullanıldığında hiçbir zaman demode görünmeyen şık bir görünüm sağlar. Evinize kattığı sofistike havanın yanında gücünü de evin her tarafına yansıtır. Tabii bir de yanlış kullanımı var ki o da hem sizde hem de evinize gelenlerde saldırganlık hissi yaratabilir. Endişe etmeyin! Size kırmızı rengin doğru kullanımına yönelik ipuçları vereceğim. Kimsenin saldırganlaşmasını istemeyiz değil mi?

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Kırmızı Hangi Rengi Sever?

Tutkunun ve enerjinin rengini mutlaka kullanacaksınız evlerinizde onu biliyorsunuz. Fakat bu rengi hangi renklerle kullanırsanız daha iyi olur? Bu çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri. Şimdi birlikte bu önemli noktayı gözden geçirelim.

Design- outfit

Kırmızı duvar rengi, Yeşil, Sarkıt

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Kırmızı ve Beyaz Uyumu

Kırmızı ve beyaz aslında oldukça aşina olduğumuz iki renk. Tüm renklerin dostu olan beyaz, kırmızının yanında bir ayrı duruyor. Evinizde hem ferahlığı hem de ihtişamı seviyorsanız mutlaka beyaz ve kırmızı uyumundan faydalanın. Kullandığınız kırmızı daha parlak bir tonda ise kombin beyazınız biraz daha fildişi tonlarında olsun. Bu, renk geçişlerinizi daha iyi gösterecektir.

Beyaz, Fon perde, Kırmızı, Salon, Siyah, Tv ünitesi, Perde

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Kırmızı ve Bej Uyumu

Kırmızı sıcak renklerdendir. Onun o sıcaklığını alacak nötr bir renk ile yapılan dekorasyon beraberinde uyumu getirir. Bu uyumu en iyi sağlayan renklerden biri de kuşkusuz bejdir. Bej renginin sakinlik veren havasını kırmızının enerjisi mükemmel bir şekilde tamamlar. 

Salon, Köşe koltuk, Ahşap masa, Koltuk örtüsü, Puf, Krem, Bordo, Kırmızı, Yemek Odası

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Kırmızı ve Gri Uyumu

Kırmızının sevdiği renklerden olan gri, renkler dünyasının ara bulucusudur. Birçok rengi bir araya getirir ve dengeli görünmelerini sağlar. Gri ve kırmızı uyumu soğuk ve sıcağın buluşmasının iyi bir örneğidir. Grinin o sönük ama sofistik havasını kırmızının dikkat çekiciliği çok iyi bir şekilde dengeler. 

Gri, Kırmızı, Köşe koltuk, Salon, Tablo, Küçük Ev, Küçük salon dekorasyonu, Kırlent

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Kırmızı ve Siyah Uyumu

Siyah insanın aklına karamsar düşünceler getirdiği için genel olarak sevilmeyen renklerdendir. Ama aynı zamanda her insanda yarattığı o gizem, eninde sonunda herkesin siyaha yönelmesine neden olur. Ev dekorasyonunda siyahın o karamsar havasını hangi renk alır derseniz size kırmızı derim. Çok söyledim size kırmızı ihtişam ve enerji rengidir diye. Bu yüzden o karamsarlığı güçlü bir enerjiyle dengeleyeceksiniz. Kırmızıyı baskın renk olarak kullanacağınız dekorasyonunuzun yanına siyahtan da destek aldığınızda evinizdeki asil havayı göreceksiniz. Hem siyaha hem de kırmızıya oldukça yakışan beyaz rengi, kırmızı ve siyah dekorasyonunuzda dengeleyici renk olarak kullanın. Bu beyaz bir sehpa olabilir ya da avize.

Beyaz, Fon perde, Halı, Kırmızı, Lambader, Perde, Salon, Sehpa, Siyah, Aydınlatma, Modern, Orta sehpa

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Kırmızı ve Yeşil Uyumu

Doğadan kopup gelen bir renktir yeşil. Onu neyle kullanırsanız kullanın onun o doğal havasını evinizde hissedersiniz. Ama önemli olan hem doğallık hem de göz alıcılık diyorsanız mutlaka kırmızıdan yararlanın. burada dikkat etmeniz gereken renklerin kullanım oranı. Yani birini baskın olarak kullanacaksanız diğerini vurgu rengin yarısı oranında kullanın. Kırmızı ve yeşili sadece kullanmayın. Bu iki rengi kaynaştıracak nötr tonlardan mutlaka destek alın. Bu bej olabilir ya da krem.

Halı, Kırmızı, Perde, Puf, Salon, Yeşil

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Kırmızı ve Altın Uyumu

Gösterişin rengi altın, son yıllarda dekorasyonlarda oldukça tercih edilen renklerden biri. Özellikle evinin saray gibi görünmesini isteyen birçok kişi bu rengi mutlaka kullanıyor. Altının hem klasik hem de modern etkisi evlerde de bu şekilde karşılık buluyor. Evinde altının parlaklığını hissetmek isteyenler için kırmızı ve altın uyumu kesinlikle kullanılmalı. Kırmızının dikkat çekiciliği altının gösterişiyle birleştiğinde bu evlerin saray gibi görünmemesi söz konusu değil. 

Altın, Avize, Ayna, Berjer, Fon perde, Halı, Kırmızı, Orta sehpa, Perde, Aydınlatma

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Detaylarda Kırmızı…

Kırmızı rengi seviyorum fakat evimin başrolü onun olmasın diyorsanız öncelikle küçük parçalardan başlayabilirsiniz. Zaten kırmızı yan rolde de olsa kimse onu görmeden geçemez.

Kırmızı Halı

Evinizde kırmızının gücünü hissedebileceğiniz önemli bir elemanınızdır halı. Yerden gelen güç tüm evinize yayılır.. Özellikle beyaz ağırlıklı bir ev dekorasyonunda kırmızıyı katacağınız halı oldukça şık durur.

Antre, Halı, Dresuar, Aynalı dresuar, Aynalı mobilya, Arap Kız Dekorlar, Dekoratif Objeler, Ev Aksesuar, Bordo, Kırmızı, Vestiyer, El dokuma halı

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Kırmızı Objeler

Ev aksesuarlarınızın dekorasyonunuzda ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Onlar adeta imza gibidir. Bir dekorasyonun bittiğini belirten ve “bu benim” dedirten öğelerdir. Bu yüzden evinizin ruhuna uygun aksesuarlar kullanın. Evinizde bir şekilde göze çarpmak ama abartmamak isteyebilirsiniz. Kırmızı renk tam olarak bu amacınız için. Evinizde kullanacağınız kırmızı objeler çok ön planda olmaz ama ne yapsa da geri planda duramaz . Çünkü kırmızı o…

Şamdan, Kırmızı, Yuvarlak ayna, Ayna, Aynalı dresuar, Dresuar, Salon, Ayna çerçeve, Aynalı mobilya, Dekoratif Objeler, Dresuar dekorasyonu

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Kırmızı Sandalyeler

Evinizde ferahlığı seviyorsunuz ama renk katmanız da lazım. Bunu salonunuzun gerekli elemanı olan sandalyeler aracılığıyla yapabilirsiniz. Tamamen soft renklerin ağırlıklı olduğu dekorasyonunuza capcanlı bir kırmızı katarsanız pek güzel olur. Bu şekilde hem ferah hem de göz alıcı bir görünüm elde edersiniz.

Avize, Ayna, Kırmızı, Salon, Yemek Odası, Aydınlatma

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Tekstil Ürünlerinde Kırmızı

Koltuklarımızın ayrılmazı olan kırlentler küçük olsalar da etkileri küçük değildir. Kırmızıyı daha küçük objelerde kullanmak isteyen biri için kırlentler de iyi birer seçenek. Özellikle soğuk renklerle birleştirildiğinde kırmızı ortama “cuk” oturur.

Aydınlatma, Dekoratif Objeler, Kırmızı, Mum, Salon, Siyah- Beyaz

Dekorunuza Kırmızıyı Katmadan Önce Bunları Bilin!

Pinlemek isteyenlere..