Dekorasyon deyince tarzlar, renkler ve tasarımlar ilk akla gelebilir. Ama bunların dışında aklınızda bulundurmanız gereken şeyler de var: Standart ölçüler!

Evinize alacağınız mobilyalardan, onların yerleşim planına kadar birçok noktada dikkate almanız gereken ölçüler sayesinde dekorasyonda işleriniz daha kolay hale gelir.

En iyisi lafı çok uzatmayalım da bu gerekli ölçüleri verelim bir an önce!

Hadi başlayalım...

Evinizi Tasarlamanıza Yardımcı Olacak Temel Ölçüler

Mutfak Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken Ölçüler

Çalışma Üçgeni

Mutfak dekorasyonu yaparken her şeyden önce ideal ölçülerdek, çalışma üçgeninizi oluşturalısınız.

İdeal bir çalışma üçgenine göre buzdolabı, lavabo ve ocak arasında çok fazla genişlik olmamalıdır. Yani mutfakta zaman geçiren biri kolaylıkla işlerini halletmelidir. Standar ölçü vermek gerekirse bu üçü için ayrılan alanın 6,4 metreden az olması beklenir.

Tezgah ve Mutfak Dolapları

Alt mutfak dolaplarının standart ölçüsü 61 cm derinlik ve 92 cm uzunluk şeklindedir. Yüksekliği biraz daha arttırmk isterseniz 97 cm'ye kadar payınız var.

Üst dolaplar tezgahın 46 cm üzerine konumlandırılır ve yükseklikleri 76 ile 106 cm arasında değişmektedir.

Tezgahta lavabonun etrafında rahatça çalışabilmeniz için her iki tarafta boşluk bırakın. Bu boşluk mutfağınızın büyüklüğüne göre minimum 45 ile maximum 92 cm olmalıdır.

Mutfak Adası

Her mutfak ada için elverişli olmayabilir. Bir başka deyişle küçük bir mutfakta ada kullanışlı olmaz. Çünkü mutfak adasının etrafında işleri kolayca halledebilmeniz için ada ile tezgah aarasında en az 1 metre boşluk kalmalı!

Mmutfak adasında ideal tezgah yüksekliği genel olarak 90 cm'dir. Ama bu durum kişinin boyuna göre 75 ya da 105 cm olarak da değişebilir.

Mutfak, Beyaz, Siyah, Bej, Lambri, Mutfak tezgahı, Mutfak tezgah arası, Tezgah arası doğal taş, Mutfak perdesi, Mutfak Avize Modelleri, Parke, Mutfak halısı, Taş duvar, Duvar dekorasyonu, Mutfak yarım adası, Bar masa & sandalyeleri, Mutfak aksesuarları

Evinizi Tasarlamanıza Yardımcı Olacak Temel Ölçüler

Salon Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken Ölçüler

Mobilyalar Arası Boşluk

Salonunuzda hareket alanınızı kısıtlamamanız için her mobilya arasında 77 ile 91 cm arasında boşluk bırakmanız gerekir.

Sehpa ile Koltuk Arasındaki Mesafe

Sehpa ile koltuk arasında boşluk bırakmanız oturan kişinin rahatlığı için önemli! Bu noktada minimum 45 cm boşluk bırakmanız uygun olur.

Tv Yerleşimi

Tv yerleşiminde herkesin bildiği bir kural, televizyonun oturan kişinin göz hizasında olması. Bu yüzden koltuğunuzun yüksekliğine göre tv yerini ayarlamanız doğru olur. Ama bu noktada illaki bir ölçü vermemiz gerekirse minimum 106 cm'lik bir yükseklikten bahsedebiliriz.

Salon, Dubleks evler, Açık konsept yaşam alanı, Beyaz, Vizon, Siyah, Ahşap Mobilya, Modern, Koltuk takımı, Köşe koltuk, Fon perde, Perde, Berjer, Halı, Salon halısı, Puf, Orta sehpa, Sehpa, Lambader, Aydınlatma, Yemek masası, Sandalye, Ev bitkisi

Evinizi Tasarlamanıza Yardımcı Olacak Temel Ölçüler

Yemek Odası Dekorasyonu İçin Dikkat Edilmesi Gereken Ölçüler

Masa ile Sandalye Arasındaki Mesafe

Masanızın üstü ile sandalye arasındaki mesafe 30 cm kadar olmalıdır. Yani masanızın yüksekliği 75 cm ise sandalyeniz de 45 cm yükseklikte olmalıdır.

Yemek Masası ile Duvar Arasındaki Boşluk

Yemek masası ve duvar arasındaki mesafeyi ayarlamanız yemek yiyen kişilerin ihtiyaç durumunda sandalye arkasından geçmesi adına önemli! Bu rahatlığı sağlamanız için 92-106 cm kadar bir mesafe bırakmaya özen gösterin!

Yemek Odası, Mobilya boyama, Kendin Yap, Siyah, Ayna, Konsol, Avize, Taşlı avize

Evinizi Tasarlamanıza Yardımcı Olacak Temel Ölçüler

Yatak Odası Dekorasyonu İçin Dikkat Edilmesi Gereken Ölçüler

Yatak Yüksekliği

Yatak odanızdaki yatak yüksekliği minimum 45 cm olmalıdır. 

Makyaj Masası Yüksekliği

Makyaj masanızn yüksekliği en az 75 cm olmalıdır. Yüksek konusunda diğer masalarla aynı olan makyaj masalarının derinliği daha dar olmalıdır. Bunun nedeni de aynaya daha yakın olabilmek!

Banyo ile ilgili ideal ölçülere de buradan ulaşabilirsiniz.

Yatak Odası, İder Mobilya

Evinizi Tasarlamanıza Yardımcı Olacak Temel Ölçüler

Pinlemek isteyenlere...