Bir evin sahibiyken bir yerleri değiştirmek daha kolay. Ama kiracıysanız önünüzde sözleşmeye yansıyan birtakım engeller bulunabiliyor. Peki bu durum evimizi güzelleştirmemiz, bize ait olmasını sağlamamız için bir engel mi?

Tabi ki değil! Şimdi sizlere vereceğimiz fikirlerle, istediğiniz gibi o eve yayılabileceksiniz. Her yerde sizden bir parça bulup "işte benim evim" diyebileceksiniz.

Hemen başlayalım!

Kiracılar İçin Evi Kişiselleştirmenin 10 Yolu

En Risksizler...

Halıdan başlayın!

Bir daireyi kişiselleştirmenin en risksiz yollarından biri halı. Size gidip uçan halı alın demiyoruz ama şöyle oldukça göze çarpan bir halı, ortamı bambaşka bir hale getirir. Bilginiz olsun.

Salon, Eklektik, Bohem Dekorasyon, Dubleks evler, Yeşil, Turuncu, Mavi, Hol, Merdiven, Sandalye, Ahşap masa, Kilim, Halı, El dokuma halı, Saksı, Ev bitkisi, Post halı, Vazo, Ev Aksesuar

Kiracılar İçin Evi Kişiselleştirmenin 10 Yolu

Perdenin De Zararı Yok!

En az halı kadar zararsız bir değişiklik de perdeler. Evinizin aslında en çok göze çarpan yerlerinde sergilediğinizi bu yardımcılar, kişiselleştirilmiş bir dekorasyon yaratmada oldukça etkili. 

Sıradan bir renk ya da tasarım yerine bizzat sizi yansıtan perdelerle, evinizi size ait hale getirebilirsiniz.

Oturma Odası, Perde, Gri, Pembe

Kiracılar İçin Evi Kişiselleştirmenin 10 Yolu

Bitkilerin Gücü.

Bitkilerle donattığınız bir alanın özel olmaması gibi bir durum söz konusu mu? Sizden bir parça haline gelecek bu canlıları, istediğiniz alanlarda sergileyerek alanın biriciklik seviyesini yükseltebilirsiniz.

Salon, Ev bitkisi, Halı, Lambader, Fon perde, Perde, Orta sehpa, Gri, Parke, Sehpa üstü aksesuarı

Kiracılar İçin Evi Kişiselleştirmenin 10 Yolu

Tablonun Yeri Sadece Duvar Mı?

Ev sahibiniz "duvarda tek bir delik olmasın"cılardan mı? Hiç sorun değil! Siz de alır tablolarınızı bambaşka yerlerde sergilersiniz.

Salonuzda duran konsolun üstüne koyun duvara yaslayın ya da doğrudan yerden duvara yaslayın. Her şekilde de harika duracağına emin olabilirsiniz. 

Oturma Odası, Tablo, Duvar dekorasyonu, Beyaz, Siyah

Kiracılar İçin Evi Kişiselleştirmenin 10 Yolu

İkonik Parçalar!

Her dekorda görmeye alışık olmadığınız bir parçayla kendi ortamınızı farklılaştırıp kişiselleştirebilirsiniz. Bu konuda, ikonik tasarımlara sahip parçalar siz çok yardımcı olur. 

Şöyle bir lambaderi dekorunuzda görmeyi istemez misiniz?

Oturma Odası, Tablo, Duvar dekorasyonu, Beyaz, Siyah

Kiracılar İçin Evi Kişiselleştirmenin 10 Yolu

Ayna Ayna Söyle Bana!

Aynanın girdiği bir dekoru aydınlatma, olduğundan ferah gösterme gibi artıları var. Ama sadece bu kadar değil. Bir ortamı güzelleştirmek için de tam bir kurtarıcı.

Tıpkı tablolardaki duvara asma sorununu aynalar için de yaşayabilirsiniz. Bu yüzden yapacağınız en iyi şey, boy aynalarını kullanmak.

Boy aynası, Ayna

Kiracılar İçin Evi Kişiselleştirmenin 10 Yolu

Dekoratif Objeler.

Gören gözlerin dönüp bir daha bakacağı dekoratif objelerin, bir dekorda yaratacağı etkiyi düşenebiliyorsunuzdur herhalde.

Bu objenin illaki çok pahalı bir parça olmasına da gerek yok! Belki sizin yeteneklerinizle ortaya çıkan bir parçadır ortamınız değiştirecek olan.

Salon, Krem, Kahverengi, Beyaz, Altın, Koltuk takımı, Berjer, Fon perde, Perde, Tül perde, Orta sehpa, Sehpa, Şamdan, Ev Aksesuar, Fener, Dekoratif Objeler, Lambader, Aydınlatma, Kırlent, Ev tekstili, Avize, Salon avizesi, Halı, Salon halısı, Peluş, Yan sehpa, Tablo, Duvar dekorasyonu, Shaggy halı, Ahşap Mobilya, Mum, Vizon

Kiracılar İçin Evi Kişiselleştirmenin 10 Yolu

Biraz Riskliler...

Tak- Çıkar Duvar Kağıdı

Duvar kağıdının bir ortamı çok çok değiştireceğini siz de biliyorsunuzdur! Kira kontratınızda duvarlara dokunmamanız yönünde bir madde yoksa tak- çıkar duvar kağıtlarıyla harikalar yaratabilirsiniz. 

Bu kağıtların riskli tarafı, çıkarttığınızda alttaki boyayı da kendileriyle kaldırma ihtimallerinin oluşu.

Duvar kağıdı, Duvar dekorasyonu, Ayna, Duvar rafı, Mavi, Bej

Kiracılar İçin Evi Kişiselleştirmenin 10 Yolu

Karakter Sahibi Aydınlatma

Çok sade bir dekoru bile anında hareketli hale getirme özelliğine sahip aydınlatmalar, bir ortamı kişiselleştirmenin oldukça iyi yollarından.

Tasarımıyla öne çıkan bir aydınlatmayı alın ve dekorunuzu sıradandan kurtarın. 

Aydınlatmaları riskli değişiklik kategorisine koyan özellikleriyse bazılarının takılması için ekstradan alana ihtiyaç duyması.

Aydınlatma, Mavi, Yemek masası, Sandalye, Duvar dekorasyonu

Kiracılar İçin Evi Kişiselleştirmenin 10 Yolu

Renklerle Oynayın!

"Duvarı boyamak yasak! İç mekanda hiçbir şey değiştirilmeyecek!" Böyle bir ortamı kişiselleştirmek için tabi ki mobilyalarınızdan yardım almalısınız. Ortamı size ait ve farklı hale getirmek için renkler konusunda biraz cesur olmalısınız.

Bunun riskli yanı ne diye sorarsanız, insanlar bir süre sonra verdiği cesur kararlardan pişman olabiliyor. Bu da demek oluyor ki çok severek aldığınız o masmavi koltuk, bir yerden sonra size çok kötü görünebiliyor.

Kendinize ait bir alan için ev sahibi olmanıza gerek yok. Gereken tek şey, hayal gücünüz! 

Oturma Odası, Parlament mavisi, Kırmızı, Beyaz, Tablo, Duvar dekorasyonu