Mobilyalar evimizdeki hikayenin karakterleri gibidir. Şüphesiz bu hikayede kötü karakterlere yer yok! Eviniz için alışverişe başlamadan önce bu yazımızla, hangi mobilyalardan uzak durmak gerektiğini, bir mobilya satın alırken ne aramanız gerektiğini ve hata yapmaktan nasıl kaçınacağınızı öğrenin.
Evinizin nasıl görünmesini istediğinize ve renklerinize karar verdikten sonra bu iş için ayıracağınız bütçeyi belirleyin. Sonrasında ise sıra mobilyalarınızı incelemeye geliyor. Okulunuzu henüz bitirmiş veya emeklilik yaşlarında da olsanız bazı parçaları toplamış olma şansınız var. Buradaki asıl soru şu: Onları hala evde tutmalı mı yoksa sıfırdan mı başlamalı? Geriye kalan ihtiyaçlarınızı satın almak için nereye gitmelisiniz? Ve aldığınız bir eşyadan dolayı sonrasında pişmanlık duymaktan nasıl kaçabilirsiniz?
İşte gelin bu soruların yanıtlarını verelim!
İlk olarak sahip olduğunuz mobilyalara bir göz atın. Gözünüze takılan bir parçanın fazla bir maddi değeri yoksa ve onu gerçekten sevmiyorsanız evinizi işgal etmesine neden izin veriyorsunuz? Eğer manevi bir değeri yoksa işinize yaramayan eşyalar için 'belki bir gün lazım olur' gibi bir savunma yapmaktan vazgeçmeli ve gitmelerine izin vermelisiniz. Manevi değeri olan eşyaları ise, yeni döşeme veya kaplama ile yenilenmeyi düşünebilirsiniz. Neyi evinizde tutup neyi atmanız gerektiğini konusunda hâlâ emin değilseniz, kısa sürede eşyalarınızı gözden geçirerek ve nelerin saklamaya değer olduğunu anlamanıza yardımcı olabilecek bir iç mekan tasarımcısı ile anlaşabilirsiniz.
Eşyaları inceledikten sonra, alışverişe başlamadan önce bir adım daha var. Odanızı bir bütün olarak; halısı, mobilyası, perdesi ile kafanızda tasarlayana kadar hiçbir şey satın almamanızı öneriyoruz. Çok uzun iş geliyor ama eğer bunu yapmazsanız ileride odanızda uyum yakalamakta zorluk çekebilirsiniz.
Alınacak kesin parçaları tanımlamak gerekli olmasa da onların odanızda nasıl görünmesini istediğinize karar vermeli ve planınızı ona uygun yapmalısınız. Bir odayı kafanızda tasarlamak zor geliyorsa, bir proje panosu size yardımcı olabilir. Almayı düşündüğünüz parçaların resimlerini birleştirerek odanızın nasıl görüneceği hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.
Mutfak, Rustik mutfak, Beyaz, Yeşil, Turuncu, Bordo, Mutfak duvar dekorasyonu, Ahşap mutfak tezgahı, Mutfak tezgahı, Mutfak rafı, Hasır sepet, Kilim, Oymalı mobilya, Renkli buzdolabı, Renkli ev aleti
Ve artık planları uygulama vakti! Mobilya mağazalarını gezmek için yeterli bir miktarda zaman ayırmalı ve aceleci olmaktan kaçınmalısınız. Mevcut stilleri inceleyin ve neyi sevip neyi sevmediğinize emin olun.
Odanızda sürekli gördüğünüz ve alıştığınız eşyalar, sizin için artık benimsenmiş ve sizi mobilya seçiminde değişime açık olmayan biri haline getirmiş olabilir. Oysa mobilyalara olan bakış açınızı dar tutmak yerine farklı tarzları tanımalısınız. Belki gerçekten istediğiniz, kafanızda belirlenenlerden farklı bir şeydir.
Mobilya alışverişinde, bazı tasarımcılar önce büyük parçaları satın alma taraftarı. İlk sırada aldığınız da son aldığınız da olsa mobilyaları abartısız tutmak iyi bir fikir olabilir. Seçeceğiniz kumaşlarda nötr renklere yönelebilir, duvar rengi ve kırlentlerinizle odanıza hareket getirebilirsiniz.
Bir kanepeye ihtiyacınız varsa maddi olarak gücünüzün yettiği en iyi kanepeyi satın almalısınız. Öncesinde, imkan bulursanız üzerine oturarak veya uzanarak satın alacağınız kanepenin konforundan emin olun. Eğer siz de birçok aile gibi zamanınızın büyük bir kısmını oturma odasında oturarak geçiriyor ve salonunuz ayda yılda bir açılıyorsa çok sık kullanılmayan eşyalar yerine paranızı bu parçalara harcamakta tereddüt etmemelisiniz.
Her şeyi göz önünde bulundurduğumuzda, mobilya alışverişinde döşemeli eşyalar daha iyi bir yatırım olarak karşımıza çıkıyor. Satın alırken her ne kadar tam olarak zevkimize uygun eşyaları seçtiğimizi düşünsek de bu zevkler bir süre sonra değişebiliyor veya mobilyalar için bir değişime ihtiyaç duyabiliyoruz.
Eğer çabuk sıkılıyor ve sürekli bir değişim ihtiyacı duyuyorsanız, basit ve sade çizgilere yönelmek değişimi daha ucuz bütçelerle sağlayabilmek adına akıllıca bir yol. Mobilya uyumu konusunu aşırı kafanıza takmanız gerekmiyor. Hoşunuza giden bir şey seçtiğinizde, neden aldım diye veya nereye gideceği konusunda endişelenmeyin. Aldığınız eşyaları beğendiyseniz ve gerçekten içinize sindiyse muhakkak bir uyum yakalayacaklardır.
Alışverişinizi nereden yapacağınız stilinize, bütçenize ve kalite beklentilerinize bağlı olarak değişir. Kısıtlı bir bütçeniz varsa, ikinci el mağazalarında alışveriş yapmayı düşünebilirsiniz. Son model bir mobilya bulacağınızın garantisi olmayabilir fakat gayet konforlu ve size eski hissi yaşatmayacak parçalar bulmak da zor değil böyle yerlerde.
Bütçeniz yeterli ise güvenilir mobilya satış noktaları, alışverişiniz için en ideal çözüm olacaktır. Hemen hemen her şeyin satıldığı büyük mağazalardan mobilya alışverişi yapmak önerebileceğimiz bir yol değil aslında. Mobilya, mağazanın öncelikli işi olmadığı için kalite değişiyor ve stiller güncel olmayabiliyor. Ayrıca, alışverişinizi ucuza getirmek adına yönelebileceğiniz paravan şirketlerden de kaçınmalısınız. Sonuçları sizin için çok daha pahalıya mal olabilir. Bir problem olduğu taktirde, ürünlerinin arkasında duracaklarına inandığınız yerlerden alışveriş yapmalısınız.
Salon, Modern, Lacivert, Füme, Beyaz, Koltuk takımı, Berjer, Halı, Salon halısı, Sandalye, Yemek masası, Avize, Aydınlatma, Salon avizesi, Fon perde, Perde, Tül perde, Kırlent, Ev tekstili
Kaliteli Mobilya Nasıl Anlaşılır?
- Döşenmiş bir parça satın alıyorsanız, onu bir köşesinden kaldırarak sallayın; hafif olduğunu düşünüyor, titrediğini veya gevşek olduğunu hissediyorsanız, o parçanın vereceğiniz paraya değmeyeceğini bilmelisiniz.
- Buna benzer şekilde, bir kırlent de ne kadar ağırsa, o kadar uzun süre dayanacağı anlamına geliyor. Dolaplarınız için alışveriş yaparken, kırlangıç kuyruğu çekmeceleri arayın. Peki iyi yatak için? Bobin sayısına dikkat etmelisiniz. Yataktaki bobin sayısı ne kadar fazlaysa, yatak desteği de aynı oranda yükselir.
- Ev sahiplerinin mobilya satın alırken yaptıkları en büyük hata, eşyaların boyutlarını değerlendirirken, odanın ve var olan eşyaların kapladığı yeri göz önünde bulundurmamak. 6 metrelik tavanlı bir showroomda mükemmel görünen bir parça, 2,5 metrelik tavanınızın altında aynı görünmeyebilir!
- Satın almadan önce, parçanın ölçülerini gazete veya bir bant yardımıyla işaretleyin ya da karton kutulardan bir tahminde bulunun. Son olarak, alacağınız mobilyanın kapı, asansör ve koridorlardan geçip geçmeyeceğinden emin olmak için ölçüm yapmayı unutmayın.
Yemek Odası, Avangart, Rustik, Klasik, Krem, Kahverengi, Bej, Ayna, Oymalı mobilya, Konsol, Konsol üzeri dekoratif objeleri, Ahşap Mobilya, Sandalye, Yemek masası, Ahşap masa, Masif ahşap, Dekoratif Objeler, Şamdan, Ev Aksesuar, Avize, Aydınlatma, Yemek odası avizesi, Stor perde