Salon ya da oturma odanızda böyle geleni içine çekecek bir ortam oluşturmak istemez misiniz? Ailenizle, misafirlerinizle o alanda zaman geçirdiğinde sohbetin sonu gelmesin, herkesin neşesi yerinde olsun. Böyle bir ortam istiyorsanız bunun yolunun dekorunuzdan geçtiğinizi bilmeniz lazım!

Nasıl ki bir devlet dairesine gittiğinizde her eşyanın konumu insanların resmi arasındaki mesafeye göre ayarlanıyorsa evinizde de bunun sosyalliği sağlama versiyonu var! Yani insanları daha çok konuşmaya ve pozitif hissetmeye teşvik edecek şeyler!

Evet, farrkındayız giriş uzattık. En iyisi doğrudan mevzuya girelim!

Yaşam Alanınızı Daha Hoş Sohbet Hale Getirecek 7 Taktik!

Farklı Formlardan Yararlanın!

Salon ya da oturma odanızda keyifli ortamın ilk yolu mobilyalardan geçiyor. Oturanı rahat ettirecek mobilyalar zaten önemli! Ama bu mobşlyaların arasında her yaş kesimine uygun formların da olması önemli!

Örneğin oturma bölümünde hem çocuk hem de yaşlı birinin oturduğunu düşünün. Yaşlı kişinin sırtı ne kadar dik bir mobilyaya gelirse o kadar rahat eder. Çocuk da daha yere yakın ve yumuşak dokulu bir koltukta mutlu olur.

"Herkese göre ayrı mobilya mı alacağım" diye düşünmeyin! Mesela geniş koltuklarınızı daha çok herkese hitap edecek formda seçin. Berjerle de daha sırtı dik parçaları seçin!

Salon, Modern, Beyaz, Gri, Koltuk takımı, Berjer, Fon perde, Perde, Tül perde, Avize, Aydınlatma, Salon avizesi, Halı, Salon halısı

Yaşam Alanınızı Daha Hoş Sohbet Hale Getirecek 7 Taktik!

Ortama Sıcaklık Katacak Bir Şömine!

Şöminenin bulunduğu bir ortamda sıcaklık ve keyif kendiliğinden oluşur. Ame gel gör ki her ev şömine için uygun değil!

Evinizde şömine yoksa ortama o hissi vermek için yapay şömine havası oluşturacak dekorlardan yararlanın. Hiç olmazsa tütsüleri kullanın.

Salon, Dubleks evler, Beyaz, Bej, Kahverengi, Tv ünitesi, Tv ünitesi aksesuarları, Ev Aksesuar, Şömine, Gri, Merdiven, Koltuk takımı, Orta sehpa, Sehpa, Desenler, Kırlent, Ev tekstili, Vizon

Yaşam Alanınızı Daha Hoş Sohbet Hale Getirecek 7 Taktik!

Oturma Düzenine Dikkat Edin!

Oturma düzeni oldukça önemli bir detay! Birbirine bakan koltuklar ve çok uzak tutulmayan mesafeler...

Koltukların birbirine yakın olmasına ve konuşanların yüz yüze bakacağı konumda durmasına dikkat edin! Konuşanlar birbirinin lafını net duyabilsin, muhabbetin keyfi artsın!

Salon, Country, Beyaz, Bej, Vizon, Koltuk takımı, Avize, Aydınlatma, Kırlent, Ev tekstili, Orta sehpa, Sehpa, Masif ahşap, Halı, Fon perde, Perde, Tül perde, Abajur, Dekoratif Objeler, Vazo, Ev Aksesuar

Yaşam Alanınızı Daha Hoş Sohbet Hale Getirecek 7 Taktik!

Sehpalardan Yararlanın!

Bazen bir alan küçükse sehpa tarzı parçalar alanı daraltır. Ama bu tür tamamlayıcıların ortamın keyfini ve işlevselliğini de arttırdığı aşikar!

Bu tür parçaları alanın büyüklüğüne göre konumlandırın ve çok da koltuklardan uzak tutmayın!

Salon, Bohem Dekorasyon, Gri, Ahşap Mobilya, Krem, Köşe koltuk, Koltuk takımı, Kahverengi, Fon perde, Perde, Tül perde, Kırlent, Ev tekstili, Halı, Salon halısı, Orta sehpa, Sehpa, Duvar dekorasyonu

Yaşam Alanınızı Daha Hoş Sohbet Hale Getirecek 7 Taktik!

Köşe Koltuk= Sıcaklık!

Köşe koltuğun, konforla eş değer olduğu bilinen bir şey! Koltuğun formundan ve alanı verimli şekilde doldurmasından ötürü bu parça, oturanlar için samimiyet sağlıyor.

Köşe koltuğu kullanırken ekstra bir berjer de kullanırsanız ayı oturmak isteyen kişi için alan yaratırsınız!

Salon, Bohem Dekorasyon, Yeşil, Beyaz, Siyah, Köşe koltuk, Koltuk takımı, Halı, Salon halısı, Geometrik desen, Desenler, Kitaplık, Duvar dekorasyonu, Çerçeve, Ev bitkisi, Orta sehpa, Sehpa, Çalışma masası, Kırlent, Ev tekstili, Avize, Aydınlatma, Salon avizesi

Yaşam Alanınızı Daha Hoş Sohbet Hale Getirecek 7 Taktik!

Loş Ortamdan Uzak Durun!

Loş ortam, daha çok tekli ya da ikili oturmalar için uygun! Ama ortamın sosyal ve hoş sohbet bir halde olmasını istiyorsanız aydınlatmanın doğru şekilde olması ve net aydınlık sağlaması önemli!

Salon, Modern, İskandinav, Yeşil, Beyaz, Bej, Krem, Koltuk takımı, Kırlent, Ev tekstili, Fon perde, Perde, Kahverengi, Duvar rafı, Duvar dekorasyonu, Duvar Nişleri, Orta sehpa, Sehpa, Halı, Salon halısı, Salon avizesi, Avize, Aydınlatma, Ayna

Yaşam Alanınızı Daha Hoş Sohbet Hale Getirecek 7 Taktik!

Açık Konsepti Seçenekli Hale Getirme!

Açık konsept yaşam alanları, sosyal bir hava oluşturur. Ama bazen misafirler de varken alanın daha samimi olması gerekebilir. Böyle bir durum için seperatör görevi görecek bir sürgü kapı ya da paneller kullanmak mantıklı. Bu şekilde istenildiğinde kapı kapatılır istenildiğinde de açılır!

Sizin de bu konuda tavsiyeleriniz varsa bekleriz!

Sürgü kapı, Kapı , Siyah

Yaşam Alanınızı Daha Hoş Sohbet Hale Getirecek 7 Taktik!

Pinlemek isteyenlere...