Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

Hava sıcaklıkları yavaştan düşmeye başladı. Artık tatil sezonunu da kapattık. Şöyle uzaktan bir ses bize "autumn is coming" diye sesleniyor gibi...

Sonbaharın yaklaşması sadece kendimiz için değişiklikler yapacağımız anlamına gelmiyor! Kendimizi nasıl farklı mevsimlere hazırlıyorsak bunu evimize de yapacağız. Yazın rengarenk hale getirdiğimiz, her bir yanını açtığımız evimizi biraz derleyip toparlayacağız.

Peki nasıl mı yapacağız? Yaklaşın hemen, şimdi başlıyoruz!

Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

1. Renk Paletinizle Oynayın!

Yaz ya da ilkbahar mevsiminde evlerde kendini gösteren mavinin açık tonları, yeşilin en hafif esintileri ve sayısız pastel ton, sonbahar gelince biraz daha ciddileşmesin mi? 

Sonbaharın en sevdiği renk tonları turuncu, kahverengi ve yeşilin biraz daha koyu dokunuşlarından oluşuyor. Bu yüzden dekorunuzu sonbahara hazırlarken ilk olarak, bu renkleri bir şekilde dekorunuza katmaya çalışın!

Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

2. Duvarlardan Destek Alın!

Duvarların bir dekorasyonu değiştirmedeki etkisini hepiniz biliyorsunuz. Bu yüzden, mevsimsel değişiklikleri en net gösterebileceğiniz alanlardan biri olan duvarları es geçmeyin! 

Evinizin en az bir duvarında sonbaharın sevdiği renk tonlarına yer verdiğinizde bütün ambiyansın değiştiğini göreceksiniz! Denemek için belki de ihtiyacınız olan yeşil duvar boyasıdır!

Oturma Odası, Yeşil, Turuncu, Krem, Yeşil duvar, Ahşap Mobilya, Orta sehpa, Salon, Yan sehpa, Sehpa, Berjer, Tv ünitesi, Beyaz, Duvar rafı, Duvar dekorasyonu, Duvar Nişleri, Duvar saati, Bank, Halı, Kırlent, Koltuk örtüsü

Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

3. Desenleri Büyütün!

Evinizi sonbahara hazırlamak için yapacağınız bir başka değişiklik de evinizdeki desenlerin boyutunu büyütmek.

Yazdan kalma çiçek ve kelebekleri kaldırıp daha belirgin desenlere yer vermeye ne dersiniz? Bu konuda desenli bir halı, size oldukça yardımcı olur.

Salon, Eklektik, Gri, Turuncu, Sarı, Mavi, Perde, Fon perde, Tül perde, Avize, Aydınlatma, Salon avizesi, Halı, Salon halısı, El dokuma halı, Ahşap masa, Orta sehpa, Koltuk takımı, Koltuk örtüsü, Kırlent, Duvar dekorasyonu, Çerçeve, Tablo, Ev Aksesuar, Ev bitkisi, Mumluk, Mum, Spot aydınlatma, Karabağ Kilimi

Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

4. Post ya da Peluş!

Sonbahar değişikliği için isterseniz evinizin zeminini, isterseniz de koltuk ya da yatak üstlerinizi post ya da peluşlarla süsleyebilirsiniz.

Salon, Modern, Sarı, Beyaz, Berjer, Fon perde, Perde, Tül perde, Post halı, Halı, Yan sehpa, Sehpa, Metal ayaklı sehpa, Ev bitkisi, Hasır vazo

Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

5. Kırlent Kılıfları Değişsin!

Evinizdeki renkleri ve desenleri değiştirmek için küçük ama çok etkili bir yöntem: Kırlent kılıflarını değiştirmek.

Sonbaharın sevdiği bütün tonları kırlentlerinize yansıtarak istediğiniz değişikliği sağlayabilirsiniz. Kırlentlerinizden bazılarını örgü ya da peluş kılıflardan yaparsanız da tadından yenmez!

Salon, Krem, Kahverengi, Altın, Bakır, Beyaz, Aydınlatma, Lambader, Halı, Salon halısı, Vizon, Tablo, Duvar dekorasyonu, Açık raf, Orta sehpa, Kırlent, Ev Aksesuar, Dekoratif Objeler, Dörtlü koltuk, Çerçeve, Metal ayaklı sehpa, Sehpa, Cam orta sehpa

Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

6. Koltuk Şalını Unutmayın!

Evinize sonbahar ruhunu getirmek için koltuklarınızın üstlerine şal bırakmayı unutmayın. Etkisi inanın çok fazla!

Salon, Koltuk takımı, Beyaz, Gri, Siyah- Beyaz, Orta sehpa, Halı, Salon halısı, Duvar dekorasyonu, Duvar rafı, Çerçeve, Kırlent, Koltuk örtüsü, Geometrik desen, Desenler, Ev bitkisi, Sepet saksı, Turuncu, Yuvarlak sehpa

Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

7. Okuma Köşeniz Olsun!

Yazın çok gezdiyseniz artık biraz durulmaya, evde zaman geçirmeye ihtiyacınız var. Bunun için evinizde sevdiğiniz güzel bir yeri, kendinize ait bir okuma köşesine dönüştürün.

Bu köşe sonbahar ruhunu en çok hissedeceğiniz alanlardan biri olacak! Çünkü, üstünde battaniyesi eksik olmayan bir berjeri, hüzün ve neşeyle karışık renkleri ve bolca mumu eksik olmayacak!

Duvar kağıdı, Koltuk örtüsü, Berjer, Salon

Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

8. Işıkları Loşlaştırın!

Loş aydınlatmalar ortama romantizm katar. Ama bunun yanında mükemmel bir sonbahar ortamını da yaratır. Çünkü nedendir bilinmez sonbahar ve kış mevsimi biraz da karanlığı sever!

Loş aydınlatma yaratmak için size en kolay çözümü de led peri ışıklar sunar. Bunları istediğiniz alana yerleştirerek güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Salon, Krem, Bej, Tavana monte salıncak, Salıncak, Kırlent, Ev tekstili, Puf

Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

9. Örgüleri Etrafa Serpiştirin!

Örgüden yapılmış bir battaniye olur, kırlent ya da yastık! Bunların tam da dekora katılma zamanı.

Aynalı mobilya, Ayna, Led aydınlatma, Led peri ışık, Yatak Odası, Pembe, Koltuk örtüsü

Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

10. Kurumuş Çiçekler...

Sonbahar dekorunuza en çok yakışacak parçada sıra: Kurumuş çiçekler.

Kendi kuruttuğunuz çiçekleri ya da hazır aldığınız pampas otu, başak gibi otları sevdiğiniz bir vazoya yerleştirin ve sonucu görün!

Konsol, Beyaz, Kahverengi, Eskitme ayna, Dekoratif ayna, Konsol üzeri dekoratif objeleri, Vazo, Ev Aksesuar, Çiçekler

Evinizi Sonbahara Hazırlamanız İçin 11 İpucu

11. Mumlar Göz Önünde Olsun!

Sonbahar ruhunu dekorunuza katmanız için, mumlara da çok iş düşüyor. Dekorunuzun birçok alanında mumlara yer vererek istediğiniz loş ortamı ve sonbahar ruhunu yakalayabilirsiniz.

Dekorasyonunuzun sonbahara hazır halini bizimle paylaşmayı unutmayın!

Salon, Mum, Orta sehpa, Gri, Duvar rafı, Duvar dekorasyonu