Dekorasyon dünyasının "cool" çocuğu olan endüstriyel stili son zamanlarda sıkça duyuyorsunuzdur. Bu tarzı bilmeyenler için ilk söyleyeceğimiz şey: hani şu dizi ya da filmlerde sevdiğimiz karakterin yaşadığı depodan bozma evler var ya. İşte tam olarak endüstriyel stil bu.
Açık kat planlarının ve yüksek tavanların öne çıktığı endüstriyel dekorasyonda "olduğu gibi bırak" felsefesi hakim. Bu alanlarda daha doğrusu depo ya da fabrikalardan dönüştürülmüş evlerde; boruların, kirişlerin ve sıvasız duvarların değeri bir hayli fazla. "Ben apartmanda oturuyorum bu bana göre değil" diye düşünüyorsanız, acele etmeyin! Bu tarzın doğasını apartman dairenizde de yaşatmanız mümkün. Bu kadar giriş yeter. Biraz da yakından tanıyalım bu sıra dışı dekorasyon stilini.
Tanışalım Önce...
Endüstriyel dekorasyon stilinin tarihçesi 1950'lere uzanıyor. New York'ta yaşayan sanatçıların kendilerine farklı yaşam alanları arama istekleriyle başlayan bu akım gün geçtikçe herkesi etkisi altına alıyor. Loft apartman dairelerinde, boş depo ve hangarlarda sıra dışı görüntüler yaratan bu stil, doğallığa atıfta bulunsa da görünümü itibariyle oldukça modern.
Endüstriyel mobilya, Taş duvar, Endüstriyel
Yüksek Yüksek Tavanlar...
Endüstriyel dekorasyon stilinde öne çıkan ilk özellik yüksek tavanlı yaşam alanları. Endüstriyel stile ev sahipliği yapan alanlar genellikle açık kat planına sahip.
Lambader, Açık konsept yaşam alanı, Yüksek tavanlı ev, Salon, Tv ünitesi, Bakır avize, Bakır, Aydınlatma, Avize, Endüstriyel
Dört Element: Taş, Tuğla,Ahşap,Metal
Doğada bulunan dört element gibi endüstriyel stilin de ruhunu yansıtan dört element var. Doğallığı her haliyle seven bu stilde, sıvasız tuğla duvarlar, taşlar, galvanizli metaller ve ahşaplar olmazsa olmaz.
Çalışma odası, Yeşil, Duvar dekorasyonu, Taş duvar, Vitrin, Avize, Endüstriyel
Endüstriyel Renkler.
Endüstriyel stil, sanayinin sevdiği renkleri seviyor. Griler, bakırlar, siyahlar ve nötr tonlu renkler gibi. Bahsettiğim renk tonları size iç karartıcı geliyorsa korkmayın! Canlı renklerle de dekorasyonunuza katkı yapabiliyorsunuz.
Yemek Odası, Post halı, Modern, Ahşap Mobilya, Ahşap masa, Metal duvar saati, Eames sandalye, Endüstriyel
Metal Aksesuarlar...
Endüstriyel stilde metalin yeri çok kıymetli. Endüstriyel stilin hakim olduğu bir yaşam alanında eski metal dolaplara, metalden yapılmış aksesuarlara sıkça rastlarsınız.
Kitaplık, Endüstriyel mobilya, Ev Aksesuar, Dekoratif Objeler, Kitaplık dekoratif objeleri, Endüstriyel, Ikea
Klasik Apartman Dairesinde Oturanlar!
Evet, klasik apartman dairesinde oturanlar. Daha önce de dediğimiz gibi evinizde endüstriyel stili hissetmeniz için illa ki bir depoda yaşamak zorunda değilsiniz. Önemli olan bu stilin ruhunu evinize yansıtmanız. Peki bunun için neler mi yapmalısınız?
Doğal Duvarlar Oluşturun!
Evinizde uygulayacağınız tuğla ve taş duvar tasarımlarıyla endüstriyel stilin doğal dokusunu oluşturabilirsiniz.
Salon, Halı, Salon halısı, Beyaz halı, Endüstriyel mobilya, Tv ünitesi, Taş duvar, Yeşil, Orta sehpa, Duvar saati, Metal duvar saati, Endüstriyel, Ikea
Endüstriyel Mobilyaları Tercih Edin!
Endüstriyel stili, evinize taşıyacağınız en iyi yollardan biri mobilyalar. Bu konuda size yardımcı olacak kriterler doğallık ve rahatlık. Endüstriyel ürünlerden dönüştürülmüş aksesuarlar, rahat koltuklar ve ahşap mobilyalar endüstriyel dokunuşlar için seçmeniz gereken parçalardan.
Salon, Bordo, Avize, Orta sehpa, Ahşap Mobilya, Halı, Yemek Odası, Ayna, Endüstriyel mobilya, Beyaz halı, Endüstriyel
Nostaljik Detaylardan Destek Alın!
Endüstriyel stilin yaşanmışlıklara saygısı var. Bu yüzden endüstriyel stilde esintiler yaratmak istediğiniz evinizde, antika parçalardan yararlanabilirsiniz.
Ahşap Mobilya, Dekoratif Objeler, Halı, Masif ahşap, Yemek Odası, Endüstriyel
Gri, Siyah ve Ahşap...
Bu üç renk endüstriyel stil için önemli. Bu yüzden evinizde birbiriyle oldukça uyumlu duran bu üç rengi kullanarak istediğiniz endüstriyel bohemliğe ulaşabilirsiniz.
Salon, Gri, Yemek Odası, Ahşap Mobilya, Masif ahşap, Endüstriyel
Metal Sarkıt Avizeler Kullanın!
Metal sarkıt avizeler endüstriyel stil için doğru aydınlatma seçeneklerinden. Metali sadece avizede kullanmanız da yetmiyor. Kullanacağınız her aksesuarda metali öne çıkarmalısınız. Endüstriyel stil için uygun olabilecek metal bir saat ile hem gereksiz aksesuar kullanmamış olursunuz hem de metalin etkisini yansıtırsınız. Hatırlarsanız endüstriyel stili oluşturan dördüncü element metaldi!
Şimdi sizlerden bu stilin ruhuna uygun dekorasyonlar yapıp bizimle paylaşmanızı bekliyoruz. Apartman dairesinden çıkan mükemmel endüstriyel şıklığı gösterme zamanı!
Yemek Odası, Konsol, Ahşap Mobilya, Eames sandalye, Spot aydınlatma, Bakır, Aydınlatma, Avize, Poster, Endüstriyel