2018 Mutfak Tasarım Trendleri

Siyah, parlak, kabartmalı ve diğer birçok farklı görünümüyle yeni tarz mutfak dolapları, mutfaklara yeni bir soluk getiriyor.

Siz de artık mutfağınızı güncelleme zamanının geldiğini düşünüyorsanız, mutfak dolaplarınızla işe başlayabilirsiniz. 2018'in yeni mutfak trendlerinde daha fazla karşımıza çıkan bu 11 yeni dolap fikirleri, eminiz ki uzun yıllar daha bizimle birlikte olacak. Belki siz de bu yazımızda, mutfağınızda sahip olmak isteyeceğiniz bir yenilikle karşılaşabilirsiniz...

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

1. Kabartmalı yüzeyler. Modern stilde mutfaklar, ilk olarak minimalist ve pürüzsüz yüzeylere sahip dolap kapakları ve çekmeceler olarak aklımıza gelse de, pek çok şirket artık kabartmalı desenlerle mutfak dolaplarına keyif katıyor. Kabartmalar, mutfaktaki modernlik hissini devam ettirirken, ona doku ve kişilik duygusu ekliyor. Mutfağınıza farklı bir hava katması için oldukça sade dikey çizgili veya hareketli geometrik desenlere sahip dolaplar seçebilirsiniz. Geometrik desenlere örnek olarak, balık pulu modeli, mutfağınıza büyüleyici bir şıklık getirecek tercihler arasında. Kabartmalı kapaklar, özellikle koyu renkli ve parlak yüzeylerde harika bir görünüme sahip; üzerindeki ışığı yansıttıkları için desenlerin daha fazla öne çıkmasına imkan sağlıyorlar.

Mutfak

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

2. Mücevher tonları. Koyu renklerden bahsetmişken, beyaz mutfak dolaplarının neredeyse her evde hakimiyet sahibi olduğu uzun yıllardan sonra, giderek daha fazla insanın artık mutfaklarında zengin, derin tonlar kullanmayı tercih ettiğini görüyoruz. Bu yıl özellikle mücevher tonları popüler! Neredeyse her gün silinme ihtiyacı olan bembeyaz mutfak dolaplarının yerine geçen ametist, safir ve zümrüt gibi klasik mücevher tonlarında dolaplar getirdiği ihtişam ve göz alıcı güzelliğine ek olarak, tozu fazla belli etmeyen rengiyle de dolaplarınız için kaçırılmaz bir fırsata dönüşüyor. Mücevher tonlarının verdiği zamansız lüks ve sofistike his, parlak turuncu ve pembe gibi renklerden onları ayırıyor ve bu renk tonlarını daha uzun vadeli bir seçim olarak bizlere sunuyor.

Mor, Mor mutfak, Mutfak adası

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

3. Mavi. Mücevherin ışıl ışıl tonları kadar olmasa da mutfağında biraz renk isteyenler için, sıcak ve samimi bir mavi, bir başka zamansız seçenek. Son zamanlarda, daha önce hiç olmadığı kadar bu tonu tercih eden ev sahiplerimiz var.

Mavi, Mobilya boyama, Mutfak, Yapışkanlı folyo

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

4. Kafes dolap. Cam kapaklı dolaplar ve açık raflar, mutfağın daha ferah ve havadar görünmesini sağlamak için hala tercih edilen popüler yollardan, fakat birçok ev sahibi, kapalı kapılar ardında depolarını biraz daha ayrı tutmayı tercih etmekte. Böyle bir durumda, her şeyi açıkça göz önüne sermeden, dolabın içindekilere hafif bir bakış sağlayan kafes dolap kapakları devreye giriyor. Son zamanlarda, pek çok projede cam yerine bu kapak modeli kullanılıyor. Taşıdığı eski zaman cazibesi ve duygusuyla hem geleneksel hem çağdaş tasarımlarda oldukça başarılı bir uyum yakaladığını söyleyebiliriz. Dar ve uzun kiler dolabınızın üst raflarında kafesli dolap kapakları kullanma fikrini göz ardı etmeyin deriz. Tekli çok amaçlı dolabınızın kapaklarını bu desenlerle güzelleştirmek de farklı ve modaya uygun bir seçenek olacaktır.

Beyaz mutfak, Country mutfak, Mutfak, Mutfak tadilat, Tezgah arası seramik

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

5. Metalik. Çeliğin keskin, endüstriyel çekiciliğini seven ev sahipleri için mükemmel bir mutfak dekorasyon fikri; hem çok şık, hem çok moda! Modern stilde metalik mutfak dolaplarınız, oluşturduğu atmosferle tam bir 'Şef'in mutfağı' etkisi yaratacaktır. Paslanmaz çelik kapaklar ve çekmeceler, mutfağında şef olanlara yada sadece endüstriyel mutfak tasarımı hayranlarına, şık ve kullanıma hazır bir görüntü sunuyor. 

Çeliğin soğuk göründüğünü düşünenler için altın, pirinç veya bronz da seçenekler arasında. Folyo kaplama ve metalik bir parıltı sağlayacak diğer tekniklerden bir tercih yapabilirsiniz. Folyo kaplamada, mat bir çeşit tercih edebileceğiniz gibi, göz kamaştırıcı modern bir mutfak için daha yansıtıcı metalik bir çeşidi de kullanabilirsiniz. Her iki durumda da, dolaplarınız kesinlikle öne çıkacak ve gün doğumundan gün batımına kadar mutfağınıza sıcak bir ışıltı getirecektir. Tabi ki, daha parlak bitişli yüzeylerin parmak izlerini daha kolay göstereceğini unutmamak gerek; sahip olduğunuz görüntünün getireceği ekstra bakım için değip değmediğine karar vermek size kalıyor.

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

6. Koyu tonlarda yoğun parlaklık. Mutfağınıza parlaklık getirecek tek şey tabi ki sadece metallerle sınırlı değil. Lake mutfak dolapları, hem fazla renk seçeneği yönünden hem de şık bir görüntüye sahip olduğu için son zamanlarda sıkça tercih edilen güçlü bir seçenek. Artık her seviyede birçok üretici, yüksek parlaklığa sahip bu dolapları öneriyor. Bu tarz mutfaklarda da yine koyu tonlar daha fazla tercih ediliyor. Kömür grisi gibi karanlık bir tonda, derin, aynaya benzer bir görünüm, açık tonlardakinin aksine, daha belirgin bir etkiye sahip.

Mutfak, Modern mutfak, Mutfak masası, Ankastre

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

7. Gri. Gri, beyazın yerini alıyor mu dersiniz? Kesin bir şey söylemek zor, fakat aydınlık ve havadar bir görüntüyü sevdiği halde beyazdan da yorulmuş ev sahiplerimiz için görkemli bir gri ya da gri-bej en iyi seçenek diyebiliriz. İlk akla geldiğinde, gri, dekorasyon için sıkıcı ve soğuk bir renk olarak düşünülebilir. Ancak bu renk, kömürden kile ve beyaza kadar birçok çeşitli renk tonunun ve özellikle ahşap zeminlerin veya rafların mükemmel bir tamamlayıcısı.

Ankastre, Country mutfak, Gri, Masif ahşap, Mutfak, Tezgah arası seramik

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

8. Sürgü kapaklar. Sürgülü dolap kapakları, hem dar alanlarda işlevsel bir çözüm hem de stil ifadesi olarak oldukça popüler bir seçenek. Mutfağınızda sürgülü bir kapak, açık rafların cazibesini klasik bir mutfak dolabının düzeniyle birleştiriyor ve çiftlik evi tarzı mutfaklarda ve aynı zamanda modern mekanlarda da etkili sonuçlar ortaya çıkarıyor. Ayrıca, kapak açıp kapamak zorunda kalmamak, mutfağınızı biraz daha büyük hissettirecektir, mutfağınızın kalabalık olduğu zamanlarda bu fark size büyük kolaylık sağlayabilir

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

9. İki renk dolaplar. Verdiğimiz örneklerin çoğu aslında bu maddeyi içeriyor. Yeni nesil mutfak dolapları fikirlerinde, tek renk yerine iki farklı renk tonu kullanmak var; üst ve alt dolaplarda farklı renk tonları kullanarak mutfağınızın enerjisini yükseltebilirsiniz. Sadece alt dolaplarda iki renk tonuna sahip kapaklar kullanmak da bu fikri başka bir düzeye taşıyan bir tasarım önerisi.

Mutfak, Modern mutfak, Mutfak halısı, Capuccino mutfak

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

Bakın bu havadar mutfağa doğal bir görünüş ve biraz kişilik katması için, beyaz dolap kapaklarının altında ahşap çekmeceler kullanılmış. Bu fikir, dolaplarında küçük bir yenilik yapmak isteyen ancak büyük bir tamirat istemeyen kişiler için harika bir seçenek. Eşsiz bir karışım elde etmek için birkaç çekmeceyi veya kapağı değiştirebilir ve kalanları bırakabilirsiniz. Alternatif olarak, eğer ahşap dolaplarınız varsa ve ahşabı tamamen sökmeden görünümü yenilemek istiyorsanız, dolapların bazı kapak veya çekmecelerini boyamayı düşünebilirsiniz.

Mutfak, Ahşap mutfak, Renkli ev aleti, Pembe, Ankastre

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

10. Modern ve geleneksel tarzların karışımı. Stil sahibi olmak için tek bir tarzı benimseme zorunluluğu yok. Aksine, yeni moda, moderni ve gelenekseli birleştirme eğiliminde. Bu iki stilin karışımı, çağdaş ve ilgi çekici görünen davetkar karakteriyle, zengin alanlar oluşturuyor. Mesela bu mutfak, güzel bir uyum yakalayan kirli beyaz ve boz kahverengi düz parlak üst dolapları ve geleneksel beyaz çekmece ve kapaklı alt dolaplarıyla bir araya gelerek bambaşka bir tarz yaratıyor.

2018 Mutfak Tasarım Trendleri

11. Siyah. Modanın her alanında önemli bir yere sahip olan siyah, iç mekan dekorasyonunda da son noktayı koyan renklerden diyebiliriz. Siyah, her ne kadar gotik ve sert görünse de, mutfak dolaplarının bir duvarını giydirmek için kullanılırken, birkaç beyaz parçayla dengelendiğinde, mutfağınıza sofistike bir ifade kazandırır. Mutfak dolapları için daha yeni sayılsa da, siyah renk, bu alanda şimdiden kendine fazla sayıda alıcı bulmayı başarıyor. Mutfaklarına gösterişli bir cazibe kazandırmak isteyenler, özellikle iki renk tonu kullanarak siyahı dekorlarına dahil edebilirler.

Duvar saati, Modern mutfak, Mutfak