Köşe koltuk almadan önce bilmeniz gerekenler!

Köşe koltuklar eve konfor ve keyif katan seçimler.. Bir mobilya tasarımcısı zamanında pufu kanepe ile birleştirmeye karar vermiş ve köşe koltuklar ortaya çıkmış. Şimdilerde değişen ihtiyaçlar, küçülen evler, televizyonun hayatımızda öneminin artması ve zamanın salon ve oturma odalarında daha da çok geçmesiyle popülerite kazandılar. Köşe koltukların tasarımları, rahatlığa önem veriyor; bir kanepe veya berjerin daha ciddi oturum pozisyonu aksine, uzanma pozisyonuna da geçmeye imkan sağlıyor.

Peki köşe koltuk seçerken nelere dikkat etmeli?

İlk olarak şeklinize karar verin. U şekli, L şekli ve yarı yuvarlak şekilde köşe koltuklar mevcut. Burada belirleyici olan sizin yaşam tarzınız oluyor. İlk olarak odanızın ölçülerini alın ve kağıt, kalem üzerinde çizin. Köşe koltuklar mağaza showroom'larında küçük, evde büyük görünürler. Odanız köşe koltuk kullanımına izin veriyor mu? Odaya sığıp, rahat hareket edebileceğiniz şekilde kağıt kalem üzerinde koltuğu önceden yerleştirin.

Köşe koltuk almadan önce bilmeniz gerekenler!

Evinizin şeklini düzenli olarak değiştirmek isterseniz, köşe koltuk sizin için en doğru seçim olmayabilir. Köşe koltuğunuzu olabildiğince odanın en az hareketinin olduğu yere yerleştirin, aksi halde etrafından geçişler sıkıntı yaratabilir.

Ahşap Mobilya, Berjer, Gri, Ikea, Köşe koltuk, Orta sehpa, Salon, Siyah- Beyaz

Köşe koltuk almadan önce bilmeniz gerekenler!

Köşe koltuklar özellikle de televizyon karşısı çok zaman geçen oturma odalarında çok popüler. Burada amaç genellikle uzanıp, bir şeyler izlemek veya okumak olacağı için bir ikili, bir uzanma koltuğunun birleşiminden oluşan bir köşe koltuk konfor sağlayacaktır. Çünkü kimse televizyona dik oturmak istemez. İki tarafında da kol olan bir köşe yerine, böyle bir köşe kullanmak bu oda için başarılı bir çözüm. Uzanma koltuğu bölümünün doğru tarafta olması, odada kolayca hareket edebilmek için önemli.

Altın, Duvar kağıdı, Halı, Köşe koltuk, Oturma Odası, Vizon, Kırlent

Köşe koltuk almadan önce bilmeniz gerekenler!

Alan genişse ve köşe bir odak noktası seçtiyseniz, bu tv de olabilir, bu salondaki gibi şömine de olabilir. Yuvarlak bir köşeyi değerlendirebilirsiniz. Yuvarlak köşe bölümü, köşede de bir kişinin rahatlıkla oturabilmesini sağlıyor. Ama alanı değerlendirirken dikkatli olmakta fayda var, bu köşeler oldukça fazla yer kaplar.

Salon, Köşe koltuk, Şömine

Köşe koltuk almadan önce bilmeniz gerekenler!

Eğer L şeklinde bir köşe koltuk kullanmanız gerekliyse, aklınızda olsun köşedeki koltuk insanların en az oturmak istediği yer olacak. Eğer kalabalık ağırladığınız bir alansa burada köşe koltuk yerine iki ayrı kanepe kullanıp, aradaki bölümü sehpa ve aydınlatmaları yerleştirerek değerlendirebilirsiniz. Çok kabalığın olmadığı bir odaysa veya köşeye alternatif küçük bir berjer ekleme şansınız varsa bu da hem uzanıp, hem oturabileceğiniz çok keyifli bir seçim.

Fon perde, Gri, Halı, Köşe koltuk, Orta sehpa, Oturma Odası, Perde, Sarı, Siyah

Köşe koltuk almadan önce bilmeniz gerekenler!

Odanız U-şeklinde bir köşeye izin veriyorsa, iki dünyanın en güzel kısımları sizin. Hem uzanma, hem oturma alanınız var. Orta sehpayı yerleştirirken dikkat. Arada kalan boşluğun harekete izin veren, geçerken bacaklarınızı çarpmayacağınız boyutta olmasına dikkat etmelisiniz.

Gri, Köşe koltuk, Orta sehpa, Salon

Köşe koltuk almadan önce bilmeniz gerekenler!

Bu köşe gibi iki tane uzanma koltuğu parçası yine ailelerin çok rahat edebileceği bir seçim.

Oturma Odası, Köşe koltuk, Halı, Gri, Taş duvar

Köşe koltuk almadan önce bilmeniz gerekenler!

Küçük alanlar köşe koltuklar ile daha derli toplu olabiliyor. Kapatılan bu terasta masa, koltuk takımı ve tv bölümü mevcut. 2 koltuk takımı ile sıkışık görünebilecek bu alan, köşe koltuk ile derli toplu.

Amerikan Mutfak, Kırmızı, Köşe koltuk, Mutfak masası, Oturma Odası, Perde

Köşe koltuk almadan önce bilmeniz gerekenler!

Bu odaya bir uzanma koltuğu, bir 2 kişilik kanepe yerleşmiş. 2 farklı takımla bu kadar oturma alanına sıkışıklık olmadan sahip olmaya imkan yok.

Fon perde, Gri, Halı, Köşe koltuk, Oturma Odası, Perde, Siyah- Beyaz, Kırlent

Köşe koltuk almadan önce bilmeniz gerekenler!

Eveet köşe koltuğunuzu seçtiniz. Son olarak düşünmeniz gereken bir şey daha var. Eğer koltuk tek parçaysa evinize girebilecek mi? Apartman girişince 90 derece dönüşler var mı? Kapı kirişlerinden geçmede zorluk yaşar mısınız? Bir de bunun yanında köşe koltukların kullanıldığı odalar, genellikle tv karşısında zaman geçen, bolca atıştırmalığın tüketildiği odalar. Bu sebeple kumaş seçiminde, kolay temizlenebilir, terletmeyen, köşe koltuğun hayata kattığı konforun yanında hayatı zorlaştırmayan, kaliteli bir alternatif seçmede fayda var.

Gri, Halı, Köşe koltuk, Lambader, Oturma Odası, Aydınlatma