Ev dekorunda 60-30-10 renk uyumu kuralı

Evinizin renklerini seçerken, dengeli bir görünüm elde etmek için kullanabileceğiniz çok basit bir prensip 60-30-10 kuralı.

Bu prensipte, %60 sizin ana renginizdir, bu ana renk, duvarlarınızda, büyük halılarınızda ve belki büyük koltuğunuzda kullandığınız renk. Kalan alana fon olduğu için uygun rengin seçimi önemlidir.

%30 ikincil renginizdir. İlk rengin yarısı kadar kullanacağınız için, perdeler, koltuklar, yatak örtüleri, sandalyelerdir. İkincil renk, ilk rengin tamamlayıcısı olmakla beraber, düz ve sıkıcı bir sonuç olmaması için biraz değişiklik de katmalıdır.

Sıra en az kullanıma rağmen, dekorunuza hareket katan %10'luk üçüncü renkte.. Bu rengi vurgu renk olarak tanımlanabilir; minderler, çerçeveler, tablo ve dekoratif aksesuarlar bu kategoridedir.

60-30-10 prensibi, kesin hatlı kurallar bütünü değildir, dilerseniz bir vurgu rengi daha katarak 60-30-10-10 da yapabilirsiniz, 60-25-15 de. Ancak dengeli bir görünüm elde etmek için, bu prensip çerçevesinde düşünmekte fayda var.
Ev dekorunda 60-30-10 renk uyumu kuralı

Erkek takımlarında da uzun süredir uygulanan bu prensip, sadece dekorasyonda değil, her türlü tasarımda aklınızın bir köşesinde dursun..