Parlak laminat parkeler üzerinde cila uygulanmadan highgloss adı verilen plakanın parke üst katmanında yer alması sebebiyle parlak görüntü sunan zemin kaplama çeşididir. Bu parke türünün cilalı, vinil ya da seramik parkelerden en önemli farkı materyalin kendinden parlak ve dayanıklı üst katmana sahip olmasıdır.

Parlak laminat parkenin kısaca ne olduğunu anladıysak şimdi asıl meseleye geçelim. Parlak laminat parkeleri kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatalım ve en çok tercih edilen parlak laminat parke modellerinden söz edelim.

Hadi başlayalım!

En Sevilen Parlak Laminat Parke Modelleri ve Kullanım Tavsiyeleri!

Parlak Laminat Parke Kullanımında Dikkat Edilecekler!

Parlak laminat parkelerin kullanımına dikkat edildiğinde uzun yıllar boyunca ilk gün kadar parlak hali ile kullanmanız mümkün! Bunun için dikkat etmeniz gerekenler şöyle:

  • Doğru ve düzenli temizlik,
  • Koruma önlemleri,
  • Nem kontrolü,
  • Güneş ile temas.

Merak etmeyin detaylı anlatacağız bunları!

Yemek Odası, Modern, Krem, Bej, Siyah, Beyaz, Avize, Aydınlatma, Zemin seramikleri

En Sevilen Parlak Laminat Parke Modelleri ve Kullanım Tavsiyeleri!

Doğru ve Düzenli Parke Temizliği!

Baştan belirtelim parlak laminat parkelerin kullanımı mat laminat parkelere göre biraz daha zor. Bunun nedeni de parlak laminat parkelerin daha çok temizlik istemesi.

Yüzeyleri parlak olduğu için lekeyi daha kolay belli eden parlak laminat parkeler silindiğinde de kolayca temizlenir. Mat parkelerde daha zor giden lekeler, parlak laminat parkelerde yüzeyin kaygan olmasından dolayı daha çabuk temizlenir.

Burada temizlik noktasında mutlaka dikkat etmeniz gereken parlak laminat parkeleri silerken sert kimyasallar kullanmamanız. Çünkü sert kimyasal içeriklere sahip yüzey temizleyicileri parkalerinizi soldurabilir hatta çizikler oluşturabilir.

Yapmanız gereken parlak laminat parkelere özel ya da su ve sabundan oluşan bir karışım ile parkeyi silmek.

Antre, Taş duvar, Duvar dekorasyonu, Beyaz, Modern, Siyah, Dresuar, Zemin seramikleri, Puf, Dekoratif Objeler

En Sevilen Parlak Laminat Parke Modelleri ve Kullanım Tavsiyeleri!

Parlak Laminat Parkeyi Koruma Önlemleri!

Parlak yüzeyler biliyorsunuz ki sivri bir şeyler üzerinde hareket ettiğinde çizilme riskine sahip. Bu yüzden parlak laminat parkelerinizin koltuk, sandalye gibi mobilyalarınızın ayaklarından çizilmemesi için koruma pedleri kullanın.

Bahçe, Bahçe oturma grubu, Beyaz, Gri, Bahçe masası, Zemin seramikleri, Saksı, Çiçekler, Sandalye

En Sevilen Parlak Laminat Parke Modelleri ve Kullanım Tavsiyeleri!

Güneşe Temas!

Parlak yüzeyler güneşe doğrudan maruz kaldığında parlak yüzeyde solmalar yaşanabilir. Bu sebeple parlak laminat parke seçerken evinizin doğrudan ışık alan balkon gibi noktalarında bunu kullanmyaın! Bunun dışında bol ışık alan bir eviniz varsa perde ve tül kullanarak ışığın parkelere doğrudan vurmasını engelleyin!

Şimdi gelin biraz da çok tercih edilen parlak laminat parke modellerine bakalım!

Modern, Beyaz, Ev bitkisi, Tv ünitesi, Tv ünitesi aksesuarları, Ev Aksesuar, Şamdan, Duvar saati, Duvar dekorasyonu, Zemin seramikleri, Yuvarlak ayna, Dekoratif ayna

En Sevilen Parlak Laminat Parke Modelleri ve Kullanım Tavsiyeleri!

Çok Sevilen Parlak Laminat Parke Modelleri!

Parlak laminat parke modelleri arasında en çok tercih edilenler genellikle Elesgo markasına ait olanlar. Farklı satış yerlerinden satılan bu markanın ürünleri arasında genellikle beyaz ve mermer görünümü sunan parke modelleri çok seviliyor. Bunu temin etmek için Elesgo beyaz highgloss parke demeniz yeterli!

Bunun dışında Falquon markasına ait 906 White, 904 Victorian Oak, 910 Aragon Oak, 912 White Oak ve 913 Old Havanna modelleri evlerde ferah ve ışıltılı görünüm sunan parlak laminat parke modelleri arasında!

Sizin de evlerinizde kullandığınız varsa yorumlarınızı ve önerilerinizi bekleriz.

İlginizi çekebilir: Parke Modelleri. Avantajları ve Dezavantajları ile Parke Seçimi 

Salon, Modern, Gri, Beyaz, Gümüş, Köşe koltuk, Koltuk takımı, Kırlent, Ev tekstili, Halı, Salon halısı, Orta sehpa, Sehpa, Metal ayaklı sehpa, Duvar saati, Duvar dekorasyonu, Ayna çerçeve, Aynalı aksesuar, Sehpa üstü aksesuarı, Ev Aksesuar, Art deko, Zemin seramikleri, Dresuar, Vazo, Dekoratif Objeler, Şamdan, Ayna

En Sevilen Parlak Laminat Parke Modelleri ve Kullanım Tavsiyeleri!

Pinlemek isteyenlere...