Evinizin her odasında aynı tip aydınlatmalardan mı yararlanıyorsunuz? Bu şekilde bir yaklaşım içindeyseniz sanki bu yazıya dikkat etseniz iyi olur! Çünkü bir yerlere ufak bir yanlışlık yapıyor gibisiniz!

Mutfak, salon, yatak odaları ve dış mekânlar kendine has işlevi olan odalar. Bu yüzden hepsi için aynı tip aydınlatma kullanmak yerine yapmanız gereken başka şeyler var. Neler mi?

Hadi gelin yanıta bakalım o zaman!

Evinizin Her Odası İçin Doğru Aydınlatmayı Nasıl Seçmelisiniz?

Mutfak Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Mutfak içerisinde yemek hazırlanan ve zaman geçirilen bir ortam! Birçok işin yapıldığı bu alan için çok katmanlı aydınlatmalar kullanmanız şart!

Bu noktada ihtiyacınız olanlar şöyle:

  • Mutfakta belirli kısımları aydınlatmak için görev aydınlatmaları, 
  • Belirli bir noktayı aydınlatmak için vurgu aydınlatmaları,
  • Ortamın genelini aydınlatacak ortam aydınlatmaları,

Bu aydınlatmaları seçerken ortam aydınlatması çoğunlukla dekorun tarzını yansıtan bir parça olur! Tarzınıza bağlı olarak sarkıtlar, taşlı avizeler ya da daha sade avizeler olabilir.

Görev aydınlatmasının adı üstünde mutfaktaki görevler anında devreye giren aydınlatmalar! Mesela yemek yaparken, yemek yerken ya da kahve yaparken gibi! Bu tip aydınlatmalar görev odaklı olduğu için tüm alanı aydınlatacak kadar büyük olmasına gerek yok! Tekli bir sarkıt ya da aplikler bu noktada işinizi görür.

Bu aydınlatmalar dışında alanın daha soft görünmesini sağlayacak led spotlar kullanabilirsiniz.

Mutfak, Tavan dekorasyon, Beyaz, Siyah, Gri, Ekstra mutfak dolabı, Mutfak halısı, Kahve köşesi, Mutfak aksesuarları, Sandalye, Mutfak masası, Hazeran, Mutfak Avize Modelleri, Halı, Dekoratif Objeler, Kırmızı

Evinizin Her Odası İçin Doğru Aydınlatmayı Nasıl Seçmelisiniz?

Salon Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Salon aydınlatması seçerken de mutfaktakine benzer yaklaşmanız lazım! Salonda birileriyle sohbet ederken, tv izlerken ya da yemek yerken gibi anları düşünüp ona uygun aydınlatmalar kullanmalısınız.

Mesela sohbet anında daha aydınlık hava sağlayacak spotları ledler ve ortam avizeleri kullanmanız gerekir.

Tv izlerken ortamın biraz daha loş olması iyi olur. Bunun için ya lambader ya da kısılabilen aydınlatmalar kullanmalısınız!

Yemek anları için mutlaka masa üstünde ayrı avizeye ihtiyacınız vardır. Bunun dışında kitap okuma ya da dinlenme gibi durumlar için de aplikler oldukça işinizi görür!

Salon, Modern rustik, Kitaplık, Dubleks evler, Özel yapım dolaplar, Dolap, Ahşap Mobilya, Merdiven, Taş duvar, Duvar dekorasyonu, Soba, Halı

Evinizin Her Odası İçin Doğru Aydınlatmayı Nasıl Seçmelisiniz?

Yatak Odası Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Yatak odasında en çok olması gereken şey uyku değil mi? Bu yüzden bu alanın uykuyu kaçırtmayacak aydınlatmalara ihtiyacı var!

Odanız çok büyük değilse belirli alanları aydınlatacak aplikler ve led aydınlatmalar bu alanda size yeter! Işık da mümkünse sarı olmalı ki daha kısa sürede uykunuz gelsin!

Yatak Odası, Modern, Siyah, Krem, Bej, Yatak başlığı, Komodin, Aplik, Aydınlatma, Halı, Yatak örtüsü, Kırlent, Ev tekstili, Duvar kağıdı, Duvar dekorasyonu

Evinizin Her Odası İçin Doğru Aydınlatmayı Nasıl Seçmelisiniz?

Banyo Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Banyo aydınlatmasında mantık doğrudan mutfak gibi! Bir ortamın tarzını belli eden aydınlatma olmalı! Bunun dışında da görev aydınlatmaları devreye girmeli.

Ayna etrafında spotlar ya da aplikler ile görev alanları aydınlatılabilir.

Banyonun büyüklüğüne göre orta noktada yerini alan bir avize de tarzınızı yansıtabilir!

Banyo, Beyaz, Gri, Banyo dolabı, Banyo seramikleri, Banyo aynası, Aplik, Aydınlatma

Evinizin Her Odası İçin Doğru Aydınlatmayı Nasıl Seçmelisiniz?

Bahçe Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Bahçeli bir eviniz varsa bahçe için ne tür bir aydınlatma seçmeniz gerektiğini de bilmelisiniz! Bahçenizde kullanacağınız aydınlatmalar çok çeşitli olur! Kimisi sohbet anlarına eşlik eder kimisi bahçenin yolunu belirler kimisi de ortamın geneline aydınlık sağlar!

Bunu yapmak için bahçenin hangi alanlarını aydınlatmak istediğinize karar vermeli ve ona göre seçimler yapmalı! Bahçe yolunu aydınlatacaksanız glob aydınlatmalar, bahçenin tamamını aydınlatacaksanız belli aralıklarla solar direk aydınlatmalar ya da bahçede oturma bölümü için aydınlatma arıyorsanız dış mekana uygun avizeler seçebilirsiniz.

Taş ev, Dubleks evler, Villa, Havuz, Dış cephe, Bahçe

Evinizin Her Odası İçin Doğru Aydınlatmayı Nasıl Seçmelisiniz?

Pinlemek isteyenlere...