Zengin bir mutfak nasıl olur? Sizin aklınızdaki görseli bilmiyoruz ama biz size şimdi birçok tasarımcının genel olarak üzerinde durduğu noktaları anlatacağız. Bu noktalara dikkat edilen mutfak, çoğunlukla zengin görünüyor. Zaten mali olarak da çok ucuz noktalar değil!

Hadi başlayalım!

Mutfağınız Nasıl Daha Zengin Görünür? Önemli 6 Nokta!

İşlevsel Dolaplar!

Size en baştan belirtelim, zengin mutfak alanı doğru kullanan mutfaktır!

Her köşesinin değerlendirildiği ve dolapların da bu köşelere uyum sağladığı bir mutfak üstünde özenle düşünülmüş havası verir. Haliyle de albenisi daha yüksek olur.

Yeniden dolap yaptıracaksanız en çok buna dikkat edin deriz! Ustaların size doğrudan tek plan sunduklarını kenara bırakın. Sizin alana göre şekil alabilen dolaplara yönelin! Evet bu noktada her usta istediğiniz şeyi sunmayabilir, ama iyice araştırın! Çünkü o kadar masraf yapmışken neden size daha çok alan sunan ve işinizi kolaylaştıran bir şey olmasın ki?

Mutfağınız Nasıl Daha Zengin Görünür? Önemli 6 Nokta!

Eviye Tek Bir İşe Yaramasın!

Dikkat ettiniz mi bilemeyiz ama mufak eviyesi mutfaktayken en çok etkileşime girdiğiniz alan! Sürekli bir şekilde eliniz, ayağınız oraya gidiyordur! O yüzden bu bölümün çok amaçlı olması şart!

Biliyorsunuz ki birçok yeni nesli eviye de zaten bu şekilde tasarlanıyor: Sadece içinde bir şeyler yıkama amacını taşımıyor. Kimisi doğrama tahtası ve süzgeç gibi ek bölümleri de içinde mutlaka barındırınıyor!

Siz de yeni bir eviye arayışındaysanız lütfen bu tiplere yönelmeye çalışın! Çünkü inanın hem mutfağın havası çok değişecek hem de size çok kolaylık sağlanacak!

Mutfağınız Nasıl Daha Zengin Görünür? Önemli 6 Nokta!

Aydınlatma Peki???

Mutfaktaki aydınlatma sistemi temel olarak şöyle: Vurgu, görev ve ortam!

Vurgu aydınlatmalar özellikle belli bir noktayı aydınlatan tip oluyor. Ada üstü sarkıtlar gibi! Görev aydınlatmalar, iş yapılırken daha çok kullanılan tezgah altı ledlerden oluşuyor. Ortam aydınlatması da mutfağı en geniş şekilde aydınlatan ve oraya dekoratif hava katan aydınlatmayı kapsıyor.

Neden bu kadar çok? "Bir tane yetmiyor mu" diyebilirsiniz. Birçok tasarımcıya göre asla tek bir aydınlatma mutfak için yeterli olmuyor. En az iki farklı aydınlatmadan destek alınması gerektiği konusunda çoğu hemfikir!

Mutfağınız küçükse tabi ki her yerden aydınlatma yapıp da orayı diskoya çevirmenize gerek yok. Bunun yerine dekorunuzun tarzına ayak uyduran ama basit durmayan bir ortam avizesi alın. Tezgah bölümleri ya da kahve köşesi için de görev aydınlatması kullanın!

Mutfak, Beyaz, Country mutfak, Siyah, Altın, Altın sarkıt, Modern mutfak, Modern, Mutfak adası, Sandalye, Mutfak tezgahı, Mutfak tezgah arası, Tezgah arası seramik, Mutfak Avize Modelleri, Led aydınlatma, Aydınlatma, Spot aydınlatma, Mutfak zemin seramikleri, Mutfak aksesuarları, Ankastre, Mermer, Shaker kapaklı dolaplar

Mutfağınız Nasıl Daha Zengin Görünür? Önemli 6 Nokta!

Mutfak Adası, Dekorun Havası!

Mutfak adası koyacak kadar geniş bir mutfağınız varsa şanslısınız. Çünkü ortamın havasını kendiliğinden değitiriyor!

Ama mutfağınız küçükse hiç ada koymayın. O zaman ortam daha küçük hale geliyor. Üstüne hareket alanınız da kısıtlanıyor.

Mutfak adası koyacaklar da tasarımsal olarak özenli davransa iyi olur. Ada etrafında fayanslar, lambri ada çerçeveleri, gizli dolaplar gibi adayı daha zengin gösterecek birçok seçenek var!

Mutfak, Yeşil, Bej, Beyaz, Altın, Modern, Country, Shaker kapaklı dolaplar, Mutfak tezgahı, Mutfak tezgah arası, Tezgah arası doğal taş, Jaluzi, Spot aydınlatma, Aydınlatma, Parke, Mutfak adası, Led aydınlatma, Sarkıt, Mutfak Avize Modelleri, Mutfak aksesuarları, İskandinav

Mutfağınız Nasıl Daha Zengin Görünür? Önemli 6 Nokta!

Kaliteli Pişirme Aletleri!

Biz şimdi görsele pahalı bir model koyduk diye şu aklınızdan geçiyor olabilir: "Bunu alırsam zaten zenginim"! Ama böyle düşünmeyin.

Doğrudan gidip de bunu alın demek istemiyoruz. Sadece ocak deyip geçmeyin! Estetik açıdan dekorunuza yakışacak bir modeli bulmak için zaman harcayın!

Mutfak, Country mutfak, Beyaz, Siyah, Altın, Shaker kapaklı dolaplar, Davlumbaz, Mutfak tezgahı, Mutfak tezgah arası, Tezgah arası doğal taş, Rustik ankastre, Ankastre, Paspas, Spot aydınlatma, Aydınlatma, Sandalye, Mutfak masası, Mutfak adası

Mutfağınız Nasıl Daha Zengin Görünür? Önemli 6 Nokta!

Mutfak Tezgahı Çok Önemli!

Mutfak tezgahı inanın çok önemli! O yüzden bir kere alacağınız bu parça için biraz daha fazla para ödemeye razı olun ve kaliteyi taşıyan tezgahları tercih edin!

Size tavsiyemiz porselen ya da kuvars seçmeniz. Bu ikisi sizi hem mutlu eder hem de ortamı görkemli hale getirir!

Farkındayız bahsettiğimiz parçaların hiçbiri ucuz değil! Yani öyle küçük parçalarla mutfağa zenginlik getirecek türler değil. Ama işin aslına baktığınızda zaten mutfak öyle bir alan değil!

Oradaki her parça eşit düeyde ilgiyi üstüne topluyor ve ortamın demirbaşı havasında! Bu yüzden de bunların standart kaldığı bir mutfağın havası kolay kolay değişmiyor!

Umarız istediğiniz gibi bir mutfağa düşük maliyetler ile sahip olabilirsiniz. Bu aşamada ne kadar çok araştırma yaparsanız size hitap eden ve daha uygun ürünleri bulabilirsiniz!

Mutfak, Beyaz mutfak, Country mutfak, Siyah, Beyaz, Shaker kapaklı dolaplar, Mutfak tezgahı, Mutfak tezgah arası, Tezgah arası doğal taş, Mutfak aksesuarları, Spot aydınlatma, Aydınlatma, Led aydınlatma, Mermer, Davlumbaz

Mutfağınız Nasıl Daha Zengin Görünür? Önemli 6 Nokta!

Pinlemek isteyenlere...