Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Tavanlar, bir eve girdiğinizde ilk dikkat ettiğiniz bölümler olmayabilir, fakat özgürlük ve geniş alan hissini sağlamak için önemli bir etkiye sahip. Bu alan hissi, evinizde daha ferah ve davetkar bir yaşam alanı yaratmak için hayati önem taşıyor. Alçak tavanlı bir oda, size küçük bir kuş kafesinde yaşıyor izlenimi verebilir. Fakat bu, kendi odalarımızda ezilmekten ve hapsedilmekten başka bir seçeneğimiz olmadığı anlamına gelmiyor tabiki. Doğru dekorasyon tercihleriyle, alçak tavanlı odalarınıza daha yüksek bir görünüm kazandırmak elinizde. Odalarınızın, alçak tavanlara rağmen yüksek görünmesini sağlamak için vereceğimiz önerilere gelin bir göz atın.

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Aydınlatma: Aydınlatma tercihleriniz, dekorasyonunuzu etkileyen en önemli unsurlardan biri. Evinizde ne tür bir duygu yaratmak isterseniz isteyin, aydınlatma tercihinizi doğru yapmadıktan sonra bu istekler başarısızlıkla sonuçlanabiliyor. Eğer amacınız tavanı daha yüksek göstermekse, evinizin aydınlatması burada da büyük bir rol üstleniyor. Zaten alçak olan tavanınızı, sarkıt avize veya lambalarla daha da aşağı çekmemelisiniz. Sarkıt lambalar, özellikle tavanı zemine yakınlaştırdığı için yüksek tavanlara özel tasarlanmış parçalar. Sahip olduğunuz tavan yüksekliğini kesmeyecek spot ışıklar, evinizi sıkışık göstermeyen ideal tercihlerden. Her yeri aydınlatması da odanıza daha geniş bir his verecektir.

Yatak Odası, Asma tavan, Aydınlatma, Fon perde, Perde

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Eğer alçak bir tavana sahipseniz, duvarlarınızı kullanmaktan korkmayın! Aplik aydınlatmalar tavana vereceği ışıkla yükseklik hissi oluşturacaktır. Duvar aydınlatma armatürleri, aynı zamanda sıcak ve rahat bir atmosfer oluşturmanızı sağlar ve size de sadece evinizin keyfini çıkarmak kalır..

Abajur, Fon perde, Halı, Kahverengi, Perde, Salon, Vizon, Aydınlatma

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Mobilyalar: Genellikle, evimize mobilya seçerken, işlevselliği göz önünde bulundurmadan görünüşe dayalı kararlar verme eğilimindeyiz. Yüksek ayaklı veya sırtı yüksek bir koltuk takımı her ne kadar göz alıcı olsa da, alçak tavanlı evinize göre olmadığını söylemek zorundayız. Yüksek olamayan, düşük profilli mobilyalar, alçak tavanlı evler için mükemmel tasarımlar! Canlı renklere sahip mobilyaların minimal şekillerde dizayn edilmesi, tavan ve zemin arasındaki boşluğu arttırır, daha ferah ve geniş hissettirir. 

Salon, Köşe koltuk, Mavi, Halı, Kırlent

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Ayna kullanımında bonkör olun. Aynalar, ortama derinlik katarak, alan hissi yaratmada en sağdık yardımcılarımız. Alçak tavanlı odanızda, tavana yakın taktığınız bir ayna, yansıtma özelliğiyle hem genişlik hissi yaratacak hem de tavan problemini aklınıza getirmeyecektir.

Baklava ayna, Ayna, Salon, Konsol, Jardinyer, Klasik, Krem, Beyaz, Orta sehpa

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Cam duvarlar veya zeminden tavana pencereler kullanın. Tıpkı aynalar gibi, cam da etraftaki şeyleri yansıtma özelliğine sahiptir. Bu yüzden cam duvar veya büyük bir pencere, mekan duygusunu artıracak ve doğal gün ışığından yararlanmanızı sağlayacaktır. Tavanların alçak olduğu bir iç mekanda aydınlık hissi olmazsa olmazlardan. Özellikle iç mekan tasarımlarında, parlaklık her zaman daha iyidir. 

Salon, Krem, Orta sehpa, Lambader, Perde, Abajur, Masa dekoru, Beyaz halı, Halı

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Dikey çizgilerle dekore edin. Modadan ilham alın! Boyu uzun göstermek için giyilen dikey çizgili gömlekler, pantolonlar.. Dikey çizgiler, olanı daha uzun göstermek adına her zaman işe yarayan bir yöntem, uzunluğu arttırır ve yüksekliği vurgulayarak bir yanılsama oluşturur. Duvarlarınızı çizgili bir şekilde dekore etmek hoşunuza gitmiyor olsa bile tavanda yükseklik etkisi oluşturmak için çok etkili olduğunu söylemeliyiz. Duvar kağıdı kullanabilir veya yeterince cesaretiniz(ve tabi yeteneğiniz) varsa kendiniz de boyayabilirsiniz.

Çizgili desen, Duvar kağıdı, Mutfak, Mutfak masası, Pembe, Duvar rafı

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Kapıları Yükseltin! Dekorasyonda fazla dikkate alınmayan parçalar arasında, fakat önemli bir ayrıntı. Her zaman görmeye alışık olduğumuz aynı boyutlardaki kapılardan sonra tavandan tabana bir kapı garip gelebilir. Ancak, bunun cömert bir alanın yanılsamasını yaratmak için parlak bir fikir olduğunu kabul etmeliyiz. Sizce de daha yüksek bir his yaratmıyor mu? 

Cam kapı, Salon

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Parlak boya kullanın. Parlak boyalar, ortama ışıltı katarken, alanınızın genişlik vurgusunu da destekliyor. Çoğunlukla, farklı mobilya parçalarında, özellikle orta sehpa dekorasyonunda parlaklığı ön plana çıkarıyoruz. Parlak boyalar, duvar ve tavanlarda nadiren kullanılıyor, sebebi ise bu tür boyaların pürüzsüz yüzeylere uygulanması gerektiği; parlak boyaların tüm kusurları açığa çıkarması, bu tercihten çekinmemizi sağlayabiliyor. Halbuki mat boyalara göre hem daha dayanıklı hem de temizlemesi kolay!

Salon, Tv ünitesi, Lake mobilya, Orta sehpa, Mermer sehpa, Mermer, Halı, Beyaz halı, Ayna, Duvar saati, Granit zemin

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Çerçeveleri tavana yaklaştırın. Mükemmel bir sonuç için dikey çerçeveli resimler veya tablolar kullanın. Bu sayede duvarlar daha uzun, tavan ve zemin arasındaki mesafe de daha yüksek görünecektir.

Duvar dekorasyonu, Mutfak

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Açık renk tonlarına öncelik verin. Duvar renkleri odanızın ferahlığı açısından önemli. Açık tonlar her zaman daha aydınlık ve açık bir his yaratır. Koyu bir renk paleti, alçak tavanlı bir evde, duvar boyanız için doğru bir seçenek olamayabilir. Duvar boyanızdan daha açık renk tonlarındaki tavan, gösterişli bir etki yaratarak geniş ve aydınlık bir alan yanılsaması oluşturur. Daha koyu tonların hakim olduğu zemin de bu illüzyonun bir parçası olacaktır.

Yatak Odası, Pembe, Fon perde, Kruvaze perde, Yatak örtüsü, Duvar kağıdı, Country

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Tavanları duvarlardan daha açık renge boyayın. Duvar renkleri odanızın ferahlığı açısından önemli. Açık tonlar her zaman daha aydınlık ve ferah bir his yaratır. Koyu bir renk paleti, alçak tavanlı bir evde, duvar boyanız için doğru bir seçenek olamayabilir. Duvar boyanızdan daha açık renk tonlarındaki tavan, gösterişli bir etki yaratarak geniş ve aydınlık bir alan yanılsaması oluşturur. Daha koyu tonların hakim olduğu zemin de bu illüzyonun bir parçası olacaktır.

Salon, Yemek Odası, Orta sehpa, Halı

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Perdelerinizi uzun tutun. Pencereleriniz küçük bile olsa, tavandan zemine kadar uzanan perdeler; siz farkında olmadan, odanızın muhteşem özelliklerini ortaya çıkaracak ve uzunluk vurgusu yapacaktır.

Salon, Kahverengi, Kırmızı, Fon perde, Tv ünitesi, Orta sehpa, Halı, Beyaz halı, Perde

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Geometrik şekillerde boyayın. Yüksek tavan yanılsamasını nasıl yaratacağımıza dair bir diğer önemli ipucu da, duvarlardan birinin üzerinde bir köşegen çizmek. Odanızı genişletecek ve perspektifi değiştirecektir. En iyi sonuç için duvarın ortasından başlayın ve odanın sol üst köşesinde (veya kullanmaya karar verdiğiniz duvara bağlı olarak sağ üst köşede) sonlandırın.

Çocuk Odası

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Kalabalıktan kaçının. Görsel dağınıklık, ortamdaki sıkışıklık hissini arttırıp, tavanı düşürecektir. Kullanmadığınız mobilya parçalarını veya ekstra detayları kaldırın.Sade bir iç mekan tasarımı, kapsamlı bir görüş alanı sunmak için elverişli olacak. Karışıklığı azaltmak için, sahip olduğunuz tüm depolama alanlarını kullanmaya başlamak iyi olabilir.

Oturma Odası, Gri, Yeşil, Halı, Tv ünitesi, Ahşap Mobilya, Aydınlatma, Perde, Köşe koltuk, Modern

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Zeminle göz doldurun. Eğer tavanınızla etkili olamayacağınızı düşünüyorsanız, kalın yer halınızla dikkat çekebilirsiniz. Aslında, bir halı kullanmanız bile gerekmiyor, sadece farklı desenler kullanarak ilgiyi zemin seviyesinde tutmaya çalışmak da akıllıca bir yol olabilir.

Antre, Merdiven, Zemin boyama

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Yüksek raflarla göz yanıltın. Nasıl dolduracağınız zevkinize bağlı; kitaplar, dekorasyon objeleri, resimler veya fotoğraflar.. Yukarı doğru uzanan raflarla, duvarlarınız daha uzun görünür, tabi tavanlar da!

Duvar dekorasyonu, Balkon, Duvar rafı

Alçak Tavanlı Evler Nasıl Dekore Edilmeli?

Uzun aksesuarlara öncelik verin. Mumlar, dekoratif dallar, çiçekler.. evinizde bulunan tüm uzun aksesuarlar bu durumda yararlı olacaktır. Odanıza stil katarken yeni bir boyut kazandırır. Dekorasyonunuzda kontrastlar oluşturmaya dikkat edin. Mesela yemek masanızı, uzun ince dallarla küçük yuvarlak bir vazo kullanarak dekore edebilirsiniz.

Ayna, Dekoratif Objeler, Salon