Dekorasyonda çıta uygulamasının ne kadar çok sevildiğini siz de biliyorsunuzdur. Neredeyse çıtasız ev kalmadı gibi bir durum var ortada!

Ama bu sevgi öyle abartılmış bir sevgi değil. Çünkü çıtalar dekorasyona mimari etkiler katmada oldukça başarılı. Üstelik maliyeti daha uygun ve uygulaması da oldukça kolay. Yani biraz el beceriniz varsa bir ustaya ihtiyaç duymadan çıtaları rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Bu kadar övdüğümüz yeter! Artık asıl konuya geçelim. Size şimdi yaklaşık 25 m2 bir salon için çıta uygulamasından bahsedeceğiz. Önce alternatif çıta uygulama modellerine yer vereceğiz. Daha sonra da ortalama bir maliyet sunacağız.

Hadi başlayalım!

25 M2 Salon İçin Çıta Duvar Uygulaması Ne Kadara Mal Olur?

Duvar Çıta Uygulaması Teknikleri

Duvara çıta uygularken birçok teknikle ve modelle bunu yapabilirsiniz.

İsterseniz alçı çıta kulanırsınız, isterseniz de poliüretan ya da ahşap! Bunun dışında çıtaları yerleştirme şekliniz de aslında tamamen nasıl bir ortam istediğinize bağlı!

Beyaz, Modern chesterfield, Mavi, Köşe koltuk, Koltuk takımı, Lambader, Aydınlatma, Avize, Yemek odası avizesi, Sandalye, Yemek masası, Vazo, Ev Aksesuar, Halı, Salon halısı, Çıtalarla duvar dekorasyonu, Altın

25 M2 Salon İçin Çıta Duvar Uygulaması Ne Kadara Mal Olur?

Geometrik Model Duvar Çıtalama

Mesela duvarınızda böyle bir görüntü istiyorsanız ince ve uzun duvar çıtalarına ihtiyacınız olacak. Bu çıtaları birbirine paralel ya da dikey-yatay olacak şekilde yerleştirebilirsiniz.

Salon, Modern, Mavi, Beyaz, Bej, Kırmızı, Koltuk takımı, Çıtalarla duvar dekorasyonu, Saksı, Ev bitkisi, Spot aydınlatma, Aydınlatma, Siyah, Kırlent, Ev tekstili, Dekoratif Objeler, Avize, Berjer, Halı, Salon halısı, Orta sehpa, Sehpa, Yuvarlak sehpa

25 M2 Salon İçin Çıta Duvar Uygulaması Ne Kadara Mal Olur?

İskandinav Tipi Duvar Çıtalama

Böyle bir görünüm istiyorsanız işiniz daha kolay. Çünkü birçok firma neredeyse aynı görünümü sunacak hazır panelleri satıyor. Size sadece yapıştırması ve boyaması kalıyor!

Salon, Modern, İskandinav, Vizon, Gri, Koltuk takımı, Çıtalarla duvar dekorasyonu, Ayna, Boy aynası, Puf, Kırlent, Ev tekstili, Tablo, Duvar dekorasyonu, Avize, Aydınlatma, Orta sehpa, Sehpa, Halı, Salon halısı

25 M2 Salon İçin Çıta Duvar Uygulaması Ne Kadara Mal Olur?

Kare Çıtalama!

Enli ve düz çıtalarla yapılan kare duvar çıtalaması, bir duvarı tamamen kapatmak için ideal tasarımlardan...

Böyle bir görünüm için de enli çıtaları kare şekilde duvarınıza yerleştiriyorsunuz.

Oturma Odası, Çıtalarla duvar dekorasyonu, Parlament mavisi, Hardal, Post halı, Halı, Duvar dekorasyonu, Berjer, Fon perde, Perde, Tül perde, Parke, İndigo Mavisi, Modern

25 M2 Salon İçin Çıta Duvar Uygulaması Ne Kadara Mal Olur?

Salon İçin Duvar Çıtası Ne Kadar Tutar?

Salon için duvar çıtası yaparken maliyeti etkileyecek temel şey uygulayacağınız çıta modeli!

Eğer duvarı tamamen çıtalayacaksanız daha çok çıtaya ihtiyacınız olacak. Ama aralıklı çıta uygulayacaksanız daha az çıta ile dekoru şık hale getirebilirsiniz. Ya da tüm duvarları değil de sadece tek duvarı çıtalayacaksanız da yine maliyetiniz daha çok azalır.

Yapacağınız çıta uygulamasına göre maliyet değişiyor olsa da günümüz fiyatlarıyla en düşük çıta fiyatı 250 TL'den başlamakta. Bu genel olarak 5 ya da 8 adetlik bir çıta paketinin ya da entegre panel fiyatı.

Bu çıtaların genişliğine göre alanınıza yönelik bir düzenleme yaparsanız salonu yaklaşık olarak 2000 TL'ye kaplamanız mümkün!

Salon, Modern, Beyaz, Vizon, Altın, Köşe koltuk, Koltuk takımı, Çerçeve, Çıtalarla duvar dekorasyonu, Halı, Salon halısı, Orta sehpa, Sehpa, Vazo, Ev Aksesuar, Kırlent, Ev tekstili, Çiçekler

25 M2 Salon İçin Çıta Duvar Uygulaması Ne Kadara Mal Olur?

Pinlemek isteyenlere...