Mutfağınızı doğru bir şekilde aydınlatmanız için, hangi alana ne tür bir kaynak seçeceğinizi bilmeniz lazım. Bilmiyorsanız merak etmeyin! Biz ne güne duruyoruz?

Aydınlatma kullanırken temel olarak bilmeniz gereken dört tür aydınlatma olduğu! Görev, ortam, vurgu ve dekoratif olarak çeşitlenen bu ışıklar, mutfağı doğru bir şekilde aydınlatmanız için temel kural!

Ama her şey bu kadarla sınırlı değil tabi! Detayları için hadi buyurun...

Mutfağınızı Doğru Bir Şekilde Nasıl Aydınlatabilirsiniz?

1- Görev aydınlatması

Görev ışıkları, çalışırken net bir şekilde görmenize yardımcı olmak için kullanılır. Tezgah üstünde kullandığınız aydınlatma ya da mufak adanızın tam üstüne kondurduklarınız gibi!

Görev aydınlatmalarında genel olarak kısa menzilli ışık yayacak ampuller kullanılır. 

Mutfak için seçilebilecek en uygun görev aydınlatmaları, alanı doğrudan aydınlatan sarkıtlar ya da sıva üstü spotlar olabilir.

Mutfak, Beyaz mutfak, Mutfak adası, Mutfak tezgahı, Mutfak tezgah arası, Mutfak aksesuarları, Shaker kapaklı dolaplar, Mutfak Avize Modelleri, Bar masa & sandalyeleri

Mutfağınızı Doğru Bir Şekilde Nasıl Aydınlatabilirsiniz?

2- Ortam aydınlatması

Ortam aydınlatması, görev aydınlatmasının aksine mutfağın genelini aydınlatır.

Mutfak için seçilen ortam aydınlatmasında genel olarak tek bir ampül yerine birçok ampülle ışık yayan bir avize tercih etmeniz daha iyi olur.

Mutfak, Büyük mutfak, Modern mutfak, Antrasit , Kahverengi, Bronz mobilya, Altın, Mutfak adası, U-tipi adalı mutfak, Mutfak Avize Modelleri, Sandalye, Mutfak masası, Vazo, Ev Aksesuar, Çiçekler, Mutfak tezgahı, Mutfak tezgah arası, Mutfak halısı, Mutfak zemin seramikleri, Ankastre, Kulpsuz mutfak dolabı, Siyah

Mutfağınızı Doğru Bir Şekilde Nasıl Aydınlatabilirsiniz?

3- Vurgu aydınlatması

Vurgu aydınlatması, belirli alanlara dikkati çekmek için kullanılan ışıklardır.

Mutfağınızda vurgu aydınlatması kullanırken vurgulamak istediğiniz alanı belirleyin. Örneğin, tablo asılı duvarınızı ya da taş tezgahınızı vurgulamak isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda, doğrudan o alanlara yansıyan bir aydınlatma kullanabilirsiniz.

Açık konsept yaşam alanı, Amerikan Mutfak, Mutfak, Beyaz, Bej, Yuvarlak halı, Halı, Şömine, Bar masa & sandalyeleri, Mutfak yarım adası, Mutfak tezgahı, Mutfak tezgah arası, Tezgah arası doğal taş, Mutfak Avize Modelleri, Mutfak aksesuarları, Parke

Mutfağınızı Doğru Bir Şekilde Nasıl Aydınlatabilirsiniz?

4-Dekoratif aydınlatma

Dekoratif aydınlatma, mutfağın dekoratif görünümünü tamamlayan aydınlatmadır.

Eğer mutfağınızda, görev ve ortam aydınlatması amacıyla kullandığınız ışıklar varsa dekoratif aydınlatma seçerken loş ışık yayan büyük bir avize tercih edebilirsiniz.

Mutfakta nasıl bir aydınlatma kullanabileceğiniz kadar önemli olan bir diğer şey de, kullandığınız aydınlatmanın yüksekliği.

Görev aydınlatması amacıyla kullanacağınız ışık kaynağının görev alanından 30-36 inç yükseklikte olması gerekir.

Sizin için belirttiğimiz bu aydınlatma türlerinin kullanımına dikkat ederken alanın büyüklüğüne ve dışardan aldığı ışık miktarına dikkat etmeniz gerekir.

Çok ışık alan bir mutfağınız varsa alanda görev aydınlatması olarak kullanılacak spotlar ve dekoratif bir aydınlatma kullanmanız yeterli olur.

Mutfak, Siyah, Beyaz, Gri, Mutfak perdesi, Katlamalı perde, Perde, Geometrik desen, Desenler, Avize, Aydınlatma, Mutfak Avize Modelleri, Altın, Siyah mutfak, Mutfak tezgahı, Mutfak tezgah arası, Mutfak masası, Sandalye, Spot aydınlatma, Davlumbaz, Mutfak zemin seramikleri, Shaker kapaklı dolaplar, Mutfak aksesuarları, Mutfak adası