Salonlar evlerin konuklara açılan yüzü. Çünkü misafirlerimizi genel olarak burada ağırlarız. Evimizde oldukça önemli olan bu alanların dekorasyonu da bir o kadar önemli!

Şimdi, birçok evin planında kendini gösteren L tipi salonlar hakkında konuşacağız. L tipi salon nasıl yerleştirilmeli? Bu tip salonlarda en uygun duran parçalar neler? gibi merak ettiğiniz soruların cevabını birlikte bulacağız.

Hadi başlayalım.

L Tipi Salon Nasıl Yerleştirilir?

Kullanım şekli bakımından hem yemek hem de oturma alanı yaratan L tipi salonlar istediğinizde birbirinden bağımsız alanlara dönüşür. 

Salonunuzda oturma bölümü ile yemek bölümü arasında boşluk bıraktığınızda birbirinden ayrışmış iki odaya dönüştürebilirsiniz. Yemek yerken oturanlarla da kaynaşmak istiyorsanız bu boşluğu abartmasanız iyi olur!

Salon, Orta sehpa, Avize, Gri duvar, Puf, Pembe, Yemek Odası, Konsol, Ayna, Şamdan, Modern avize, Sehpa üstü aksesuarı

L Tipi Salon Nasıl Yerleştirilir?

İlk olarak L tipi salonunuzun hangi bölümünün yemek, hangi bölümünün oturma alanı olacağına karar verin. Burada karar vermenizi belirleyecek şey salonu kullanım amacınız!

Salonunuzu daha çok kalabalık yemek davetleri için kullanıyorsanız o zaman daha geniş olan bölüme yemek masasını yerleştirin. Ama sizin alanınız oturma bölümüyse L’nin daha küçük bölümüne yemek masanızı yerleştirmelisiniz. 

Yeşil, Beyaz, Salon

L Tipi Salon Nasıl Yerleştirilir?

L tipi salon yerleşiminde salonun büyüklüğü de önemli bir etken!

Salonunuzda yemek ve oturma bölümünün ayrı durmasını seviyorsunuzdur fakat alanın genişliği boşluk yaratmaya uygun değildir. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey farklı halı kullanımı! 

Tabi farklı halı kullanırken bunlar arasındaki uyumu gözden kaçırmayın. Stil ve doku olarak aynı ama rengiyle farklı olacak halılar sizin için doğru tercih olacak.

Gri, Ahşap masa

L Tipi Salon Nasıl Yerleştirilir?

L tipi salonlar sıklıkla yemek ve oturma bölümü şeklinde kullanılıyor fakat yemek için mutfakta alanınız varsa durum değişir. 

O zaman salonunuzun dar bölümü sizin için harika bir ofise ya da dinlenme alanına dönüşebilir. Buraya kitaplığınızı, masanızı ya da dinlenme koltuğunuzu koyabilirsiniz.

Berjer, Kitaplık, Salon

L Tipi Salon Nasıl Yerleştirilir?

Salonunuzu yerleştirirken dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da seçeceğiniz mobilyalar.

Seçeceğiniz mobilyaların stil olarak birbiriyle uyumlu olması çok önemli. 

Bu iki alanı birbirinden ayrı kullansanız dahi genel olarak bir stilden ilerlemelisiniz. Eklektik tarzı sevseniz de bilirsiniz ki karmaşıklıkta bile uyum aranır. 

Yemek Odası, Salon, Ahşap Mobilya, Country yemek odası, Bank, Kahverengi, Vizon

L Tipi Salon Nasıl Yerleştirilir?

L tipi salonlar büyük olunca kullanımı biraz daha kolaylaşıyor, ama küçük olması da sorun değil. Önemli olan doğru bir şekilde düzenlemeniz. 

Bu tip salonlarınız için daha az yer kaplayan köşe koltuklardan faydalanmalısınız. Köşe koltuklar evinize, hem rahatlık hem de düzen sağlar.

L tipi salonların nasıl yerleştirildiğine dair sizin de fikirlerinizi ve örnek yerleşim planlarınızı bekliyoruz.

Salon, Köşe koltuk, Orta sehpa, Berjer, Halı, Tablo, Spot aydınlatma, Lambader, Ahşap Mobilya, Sarı, Sarı ve beyaz dekorasyon