Nevresim takımı dediğimiz tekstil ürünlerinin sihirli gücü olduğuna inanıyoruz. Çünkü bomboş bir odaya girdikleri anda ortamın ambiyansını hemen değiştirme gücüne sahipler! Zaten siz de düşünürseniz bize hak verirsiniz. Yatak odasını bir nevresim takımı olmadan düşünün bir de nevresimler geldikten sonra! Aradaki fark çok fazla değil mi?

Girizgahtan da anlayacağınız üzere bugün konumuz nevresim takımları! Yatak odanız için en uygun nevresim takımını nasıl seçebileceğinizi anlatacağız. En kaliteli nevresim kumaşlarına değineceğiz ve standart nevresim takımı ölçülerinden konuşacağız.

Hadi hemen başlayalım!

Nevresim Takımı Seçme Rehberi: Kaliteli Kumaşlar, Uygun Ölçüler!

Nevresim Takımı Alırken Dikkat Edilecekler!

Nevresim takımı alma noktasında kafanızın karışması çok mümkün. Çünkü seçenekler derya deniz! Birçok farklı kumaş var, farklı boyutlar, desenler derken liste uzayıp gidiyor. Burada işinizi kolaylaştırmak için temel olarak şunlara bakın!

  • Kumaş türü,
  • Boyut,
  • Ortama uyum.

Yatak Odası, Beyaz, Krem, Vizon, Tablo, Duvar dekorasyonu, Bank, Yatak örtüsü, Saksı, Parke

Nevresim Takımı Seçme Rehberi: Kaliteli Kumaşlar, Uygun Ölçüler!

En Kaliteli Nevresim Kumaşı!

Öncelikle şunu belirtelim ki kaliteli nevresim kumaşları 80-120 tel sayısına sahip kumaşlardan oluşur. Bunun dışında ipek ve saten dokuma kumaşlar nevresim takımı kategorilerinde kalite ve lüks algısını beraber çağrıştıran kumaşlardan olur!

Bunun dışında hem sağlıklı hem de şık görünen nevresim takımları da çoğunlukla %100 pamuk dokuma ve ketenlerden oluşur. Burada sizin seçimlerinizi etkileyecek nokta bütçeniz ve zevkiniz!

Yatak Odası, Beyaz, Krem, Bej, Kapitone yatak başlığı, Bank, Yatak örtüsü, Yatak başlığı, Makyaj masası, Makyaj aynası, Komodin, Aynalı mobilya, Ayna, Avize, Aydınlatma, Yatak odası avizesi

Nevresim Takımı Seçme Rehberi: Kaliteli Kumaşlar, Uygun Ölçüler!

Standart Nevresim Boyutları Neler?

Nevresim takımlarını biliyorsunuzdur: Tek kişilik oluyor, çift kişilik ve bir de king size denilen büyük boyutlu! Bunların standart ölçülerine bakınca genellikle tek kişilik nevresim takımları 90x190 ile 120x200 şeklinde değişebilir.

Çift kişilik nevresim takımları ölçüleri de 140x200, 160x200, 200x220 olabilir. Bunun dışında daha büyük yataklar king size olarak değerlendirilir ve nevresim takımı alınırken ona göre seçim yapılır.

Standart ölçüleri bilmesine bilin ama nevresim takımı almadan önce mutlaka kendi yatağınızı ölçün!

Yatak Odası, Beyaz, Modern, Krem, Bej, Kapitone yatak başlığı, Yatak örtüsü, Yan sehpa, Sehpa, Kitaplık, Abajur, Aydınlatma, Fon perde, Perde, Tül perde

Nevresim Takımı Seçme Rehberi: Kaliteli Kumaşlar, Uygun Ölçüler!

Ortama Uygun Nevresim Takımı!

Nevresim takımı alma rehberinde son ve belki de en önemli kriter ortamınız! Bunun içerisinde yatak odasının aldığı güneş miktarı var, odanın duvarlarının hareketliliği ve diğer mobilyaların dengesi!

Mesela çok güneş alan bir yatak odanız varsa satın alacağınız nevresim takımında koyu renklere ya da çabuk solan kumaşlara yönelmeniz hata olur!

Bir başka örnekle, yatak odası duvarlarınızda desenli duvar kağıtları varsa seçeceğiniz nevresim takımının az desenli ya da sade olması dengeyi daha çok sağlar! Aynı şekilde aşırı sade mobilyalar varsa desenli bir nevresim takımı alanın sıcaklık ihtiyacını karşılayabilir.

Bahsettiğimiz bu temel kriterlere baktığınızda eminiz ki doğru seçim yapmak daha kolay olacak!

Yatak Odası, Beyaz, Krem, Vizon, Yatak başlığı, Kapitone yatak başlığı, Komodin, Kitaplık, Yatak örtüsü, Halı, Ev bitkisi, Avize, Aydınlatma, Yatak odası avizesi, Duvar çıtalama

Nevresim Takımı Seçme Rehberi: Kaliteli Kumaşlar, Uygun Ölçüler!

Pinlemek isteyenlere...