Sıcak tonlarda; bakır, bronz, prinç ve altın.. Soğuk tonlarda ise gümüş, nikel, kalay ve krom. Dekorasyonunuza yeni bir soluk getirecek metallerle tanışın... 

 Parıldayan bir metal, tek bir dokunuşuyla odanızı anında daha çekici ve sonsuz bir cazibeyle sarabilir. Metal alaşımlı eşyalar, sadece mekanınızı aydınlatmakla kalmıyor, aynı zamanda ihtişam ve modernliği bir arada sunuyor. Söylemekte yarar var; birçok trendde olduğu gibi, aşırıya kaçmamak burada da önemli.

Soğuk metalik tonlar, odanıza modern bir estetik katarken çekiciliği de beraberinde getiriyor. Sıcak tonlar, zarifliği ile büyülüyor ve odanızın davetkarlığını arttırıyor. Birden fazla metal karışımı ise, doğru ve yerinde kullanıldığında mükemmelliği evimize getirmekte. Akıllıca dekore edilmiş bir metalik kokteyl, sadece metal parçaların güzelliğine dikkat çekmez, aynı zamanda dekorasyonunuzda cüretkar bir tavır ortaya koymanızı sağlar. 

Böyle güçlü bir ruha sahip metallerin, sıradan nört parçalar olmasına izin vermeyin. İlham verici metalik dekor fikirlerimizle, metallerinizi en şık şekillerde göstererek dikkat çekmelerini sağlayın. Kısacası, metalinizi gösterin!

Dekorunuza metal dokunuşlarla cüretkar bir hava katın!

Basit başlayın: Eğer bu trende yeni adım atacaksanız ve daha önce metallerle oynamadıysanız, hızlı bir griş yapmamakta yarar var. Küçük dokunuşlarla, evinizde istediğiniz etkiyi alıp alamayacağınıza karar verdikten sonra büyük adımlar atmak daha akıllıca olacaktır. İşe birkaç küçük parça ekleyerek başlayabilirsiniz. Mesela yemek masanızda metalik altın renklerde bir vazo veya duvarınızda bronz işlemeli bir ayna, boğulmuş hissi vermeden odanıza farklı bir hava katacak yollardan.

Bakır, Dekoratif Objeler

Dekorunuza metal dokunuşlarla cüretkar bir hava katın!

Metalinizi doğru seçin: Farklı metalik türleri göz önünde bulundurun. Tüm metal parçalar aynı etkiyi oluşturmayabilir. Parlak ve pürüzsüz bir altın, işlemeli bir altın parçadan daha farklı bir etki yaratacaktır. Aynı şekilde antik görünümlü metaller daha koyu ve eski görünürken, fırçalanmış bir bitişe sahip metal daha mat olacaktır. Geleneksel altın veya gümüşle ilgilenmiyorsanız, bakır ve bronz dekoru göz ardı etmeyin! Ayrıca, daha fazla ilgi yaratmak için metalleri karıştırıp eşleştirmekten çekinmeyin. Evinizde zaman içinde hangisini tercih edeceğinizden emin değilseniz, birkaç küçük, geçici parça deneyebilirsiniz. Çok para harcamadan kişisel tercihiniz hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz. Sadece renk paletinize uyduğu için yada bir arkadaşınızın önerisi üzerine belirli bir metal tipi almayın. Kişisel olarak beğendiğiniz ve bıkmayacağınızı düşündüğünüz bir metal seçmekte yarar var.

Salon, Gri, Altın, Orta sehpa, Halı, Fon perde, Spot aydınlatma, Köşe koltuk, Kırlent

Dekorunuza metal dokunuşlarla cüretkar bir hava katın!

Ortamı yumuşatın: Dekorasyon yaptığınız odaya denge getirmek için, karşıtları eşleştirmek harika bir fikir olacaktır. Metalik dekorunuzu yumuşak kumaşlarla karıştırmayı deneyin. Bu eşleşmeler sadece denge oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda metalik elementin daha fazla göze çarpmasına da izin verir. Mesela odanıza, metalik vurgulara tezat olarak tiftik kumaşlar, kadife ve yün gibi dokular ekleyerek metallerinizin öne çıkmasını sağlayabilirsiniz. Post kilim üzerinde gümüş aksesuarlar güzel bir kontrast yaratacaktır. Yumuşak kadife koltuklara metalik renklerde yastıklar eklemek de aynı dengeyi sağlayabilir. 

Gümüş, Salon, Şamdan, Kırlent

Dekorunuza metal dokunuşlarla cüretkar bir hava katın!

Nötr renk paleti kullanın: Evinizi dekore etmek için metalik malzemeler kullanmak oldukça cesur bir seçenektir ve genellikle bu parçaların odak noktası olmasını sağlamak en doğru yaklaşım. Bunu yapmak için de odanın geri kalanını oldukça nötr tutmaya çalışmalısınız. Metaliklerinizi gri, beyaz, krem, siyah gibi göz yormayan nötr renklerle eşleştirebilirsiniz. Mesela bakır ve çinko karışımı bir metal olan pirinç için; siyah, lacivert ve hatta mor ve diğer mücevher tonları gibi koyu renklerle güzelce eşleşebilir. Krom, beyaz ve mavi gibi daha modern renk paletleri ile güzelce uyum sağlayabilir. Bu tarz bir dekorasyon son derece modern olmakla birlikte daha hoş ve yaşamaktan zevk alacağınız bir ortam sunacaktır. Sıcak pembe veya elektrik mavisi gibi renkler ile zaten parıltılı metalik bir dekorun eşleştirilmesi aşırı cesur bir seçimdir, bu tarz bir dekorasyon bir süre sonra sizi bunaltabilir.

Avize, Aydınlatma, Ayna, Gümüş, Halı, Köşe koltuk, Orta sehpa, Salon, Salon tadilat, Duvar saati, Kırlent

Dekorunuza metal dokunuşlarla cüretkar bir hava katın!

Metaller odak noktası olsun. Ev dekorunuzda metalik kullanmanın anahtarı, bu parçaların ön planda olmasını sağlamaktır. Dekorunuzun geri kalanını nötr, yumuşak ve sade tutarak, odanızı rahatlatabilirsiniz. Örneğin, sevdiğiniz bir metal orta sehpanız varsa, bunu kullanmakta tereddüt etmeyin. Fakat bununla birlikte kanepeyi ve halıyı nötr tutarak sehpanızın odak noktası olmasına izin vermelisiniz. Arka planı nötr tutmak, istediğiniz tarzda metalik parçayı kullanmanıza veya sıkıldığınızda değiştirmenize de imkan verecektir.

Altın, Dekoratif Objeler, Modern, Salon, Kırlent

Dekorunuza metal dokunuşlarla cüretkar bir hava katın!

Karıştırın: Tasarımlarda sıkça tartışılan bir konu, fakat bizim fikrimiz farklı metallerin ve kaplamaların karıştırılmasıyla şık bir etki yaratılabileceği yönünde. Mesela cilalı pirinç ile gümüş ve krom karıştırmak, dekorasyonunuza şıklık katacak farklı ve alışılmışın dışında bir konsept olabilir. Genel olarak tercih edilen; aynı renk metalleri farklı dokularla veya farklı bitişlere sahip (cilalı ve parlak pirinç, fırçalanmış pirinç, altın varak gibi) parçalarla eşleştirmek. Fırçalanmış nikel veya saten nikel gibi diğer gümüş metallerle krom karıştırmak da dekorunuza şıklık katabilecek önerilerimiz arasında.

çerçevelenmiş duvar kağıdı, Vitrin, Altın, Gramafon