Açık konsept yaşam alanı ortamda akıcılık sağladığı ve sosyalliği engellemediği için çok sevilir. Ama bazıları için de çok tercih edilen durum olarak görülmez. Özellikle bizim ülkemizde!

Tam da bu sebeple bu yazıyı açık konsept yaşam alanlarının akıcılığı seven ama dezavantajlarından muzdarip olanlar için hazırladık. Konuyu da cam paravan ya da diğer adıyla cam seperatörlerin etrafında şekillendirdik!

Detayları merak ediyorsunuz değil mi? Buyurun o zaman!

Yaşam Alanınızı İkiye Bölmenin Şeffaf Yolu: Cam Paravanlar!

Cam Paravanlar Nerelerde Kullanılır?

Cam paravanlar ya da seperatörler bir alanı ikiye bölmek için çok mantıklı çözüm! Ayrıca şık da!

Salon ve mutfakların açık konsept olduğu evler, sosyal ortam açısından makul. Fakat yemek kokusunun her alana yayılması ya da istenmeyen durumlarda iki alanın da sınırlarını koruyamaması önemli dezavantaj! Bu gibi durumlarda da cam paravan ya da seperatöre başvurulmalı!

Şimdi gelin örnekler üzerinden cam paravanların nerelerde, ne şekilde kullanıldığını görelim!

Salon, Eklektik, Modern, Gri koltuk, Koltuk takımı, Berjer, Bordo, Pembe, Kırlent, Ev tekstili, Tablo, Duvar dekorasyonu, Mavi, Ev bitkisi, Yüksek tavanlı ev, Seperatör, Halı, Siyah, Dekoratif Objeler

Yaşam Alanınızı İkiye Bölmenin Şeffaf Yolu: Cam Paravanlar!

Amerikan Mutfak ve Salonu Ayırmak İçin Cam Paravan

Cam paravanın kullanılabileceği ilk alan tabi ki salon ve Amerikan mutfak arası! Bu iki alanı hem istediğinizde ayırmak hem de ortamın akıcı halini kaybetmemek istiyorsanız cam paravan kullanmalısınız.

Kullanacağınız cam paravan alanı tamamen ayırmak için kullanılacaksa kapı tarzında olmasına gerek yok. Ama kapı tarzında olacaksa daha kolay olması adına pivot ya da sürgü şekilde açılır olmasına dikkat edin!

Mutfak ve salonu ayırırken ortamda mahremiyet de istiyorsanız cam paravanı ayna ile kaplatın. Bu şekilde davetsiz bir misafir geldiğinde açık konsept alan hemen kapanır ve diğer oda görünmez!

Cam kapı, Kapı , Siyah, Modern, Saksı, Ev bitkisi, Zemin seramikleri

Yaşam Alanınızı İkiye Bölmenin Şeffaf Yolu: Cam Paravanlar!

Antre ile Salonu Ayırmak İçin Cam Paravan!

Antre ve salon arasında da bazı evlerde herhangi bir seperatör bulunmuyor. Bu gibi ortamlarda kapı görevi görecek bir şey istiyorsanız cam paravanlar yine başvurulacak çözüm!

Antre, Cam kapı, Kapı , Sürgü kapı, Siyah, Spot aydınlatma, Aydınlatma, Puf, Ev bitkisi, Halı

Yaşam Alanınızı İkiye Bölmenin Şeffaf Yolu: Cam Paravanlar!

Yemek Odası ile Salonu Ayırmak için Cam Paravan!

Yemek odası ve salonu ayırmak ve modern görünüm sağlamak isteyenler! Cam paravan bu noktada da işinize çok yarayacak!

Salon, Büyük salon, Parlament mavisi, Gümüş, Krem, Koltuk takımı, Modern klasik, Metal ayaklı sehpa, Kırlent, Ev tekstili, Halı, Salon halısı, Saksı, Ev bitkisi, Cam kapı, Kapı , Duvar dekorasyonu

Yaşam Alanınızı İkiye Bölmenin Şeffaf Yolu: Cam Paravanlar!

Çalışma Odasını Ayırmak İçin Cam Paravan!

Evden çalışan biriyseniz ve ayrı odanız yoksa kendinize çalışma alanı oluşturmanız lazım! Bunun için uygun bir çalışma bölümü belirleyin sonrasında da cam paravan ile kendi sınırınızı oluşturun. Cam paravanın iç kısmında yansıtıcı yüzey olmasın derseniz de tek taraflı ayna kullanın!

Yaşam Alanınızı İkiye Bölmenin Şeffaf Yolu: Cam Paravanlar!

Pinlemek isteyenlere...