Siz de biliyorsunuz ki evinizde küçük çocuk ya da evcil hayvan varsa dekorunuza bir şeyi eklerken "bu benim çok hoşuma gitti alayım" gibi bir şey doğrudan olmuyor. Çabuk kirlenir mi? Yıkanması kolay olur mu? Dayanıklı mı? şeklindeki sorular birden daha önemli hale gelir.

İşte bu durumu bildiğimizden bu yazımızda çocuklu ve evcil hayvanlı evlerde en çok temas edilen dekor elemanlarından birine odaklanalım dedik: Halılara...

Size çocuklu ve evcil hayvanlı bir ev için en uygun olan halılardan kaçınmanız gereken halılara kadar bilgiler vereceğiz.

Hazırsanız başlayalım.

Çocuklu ve Evcil Hayvanlı Evler İçin Halı Nasıl Seçilir?

Çocuk ve Hayvan Dostu Halı Nasıl Olmalı?

Çocuk ve hayvan dostu halı alırken şunlara çok dikkat etmeniz gerekiyor:

Temizliği kolay mı?

Evet büyük halılar daha çok alanı kaplar ve belki kişi sayısı az olan evlerde uzun süre temiz kalabilir. Ama bu çocuklu ve evcil hayvanlı ev için söz konusu olamaz!

Çünkü çocuğunuz ya da evcil hayvanınız o halıyı kirletmek için fırsat kolluyor olacak. Dolayısıyla temizliği kolay, rahatça yıkanabilecek bir halı almanız gerekir. Ve mümkünse boyutu büyük olmasın!

Dayanıklı mı?

Çocuk ve evcil hayvanların olduğu bir evde koşuşturmaca biter mi? Trafiğin bu kadar yoğun olduğu bir ev için kullanacağınız halının da dayanıklı olması şart!

Toksik bileşenler barındırıyor mu?

Çocuklar da evcil hayavanlar sürekli halı üstünde oynar. Ağız üstü uzanır ve her daim tenmas halinde olur. Böyle bir durumda o halının toksik bileşenler içeriyor olması ne kadar sağlıklı?

Birçok sentetik halı içerisinde havaya potansiyel olarak zararlı kimyasallar salan uçucu bileşenlere (VOC) sahip. O yüzden alacağınız halının organik sertifikalı olmasına özen gösterin ya da tamamen yün tercihi yapın.

Salon, Eklektik, Rustik, Pembe, Kırmızı, Bordo, Beyaz koltuk, Köşe koltuk, Koltuk takımı, Rattan sandalye, Halı, El dokuma halı, Berjer, Kırlent, Ev tekstili, Desenler, Ev bitkisi, Tül perde, Perde, Duvar rafı, Duvar dekorasyonu, Yan sehpa, Sehpa

Çocuklu ve Evcil Hayvanlı Evler İçin Halı Nasıl Seçilir?

Hangi Halıyı Almalısınız?

Çocuklu ve evcil hayvanlı evler için uygun olan ilk halı yün bir halı. Yün leke tutmaz, yün liflerinin mumsu yapısından ötürü kolay temizlenir ve oldukça dayanıklıdır. Tabi bir de içinde zararlı kimyasal bileşenler barındırmaz.

Çocuklu ve evcil hayvanlı evleriniz için alabileceğiniz başka bir halı çeşidi de teflon halıar. Teflon halılar özel üretim şekilleri sayesinde kirlerin halı yüzeyine yapışmamasını sağlar. Temizlikleri de oldukça kolay yapılabilir. 

Salon, Rustik, Mavi, Kırmızı, Beyaz, Kitaplık, Sandalye, Bank, Mavi duvar, Abajur, Aydınlatma, Vitrin, Halı, El dokuma halı, Tablo, Duvar dekorasyonu, Parke, Kırlent, Ev tekstili

Çocuklu ve Evcil Hayvanlı Evler İçin Halı Nasıl Seçilir?

Kaçınılması Gerekenler...

Evcil hayvanınız varsa jüt halı kediler için dönüp dolaşacakları bir oyuncağa dönüşür. O halının her ilmeğine tırnaklarını geçirmeden duramazlar. Aynı zamanda köpeğinizi tırnakları takıldıkça da tüylenme ve yıpranma çok kolay olur.

Yüksek havlı halılar da kaçınmanız gereken bir diğer halı çeşidi. Yine aynı sebeple yüksek havlı halılar da evcil hayvanlarınızın tırnaklarının düşmanı olur.

Çocuklu ve evcil hayvanlı evler için çok açık renkli halıları da seçmenizi önermiyoruz. Malumunuz açık renkler demek, lekeler için poster demek. Açık renk kullanmak isterseniz de içinde desenler barındıran modellere yönelseniz daha iyi olur.

Kaynak: Modsy

Salon, Bohem Dekorasyon, Gri, Beyaz, Ahşap Mobilya, Köşe koltuk, Koltuk takımı, Kırlent, Ev tekstili, Duvar rafı, Duvar dekorasyonu, Çerçeve, Tablo, Fon perde, Perde, Jüt halı, Halı, Hasır avize

Çocuklu ve Evcil Hayvanlı Evler İçin Halı Nasıl Seçilir?

Pinlemek isteyenlere...