Bir evin iç mekan tasarımı, bütün dekorasyonu belirleyen temal faktör. Evin bütün mimari dokunuşlarını yaratan tasarımlar, mekanlara derinlik katar ve zengin görünümler sağlar.
Şimdi ki yazımızda da, bu öğelerden bahsedeceğiz. Süpürgelikten tavan kartonpiyerine kadar her alanı bambaşka atmosfere bürüyen bu kurtarıcıları ele alacağız. Bu yazının sonunda evinizde yaratacağınız görsel illüzyonları net olarak görebileceksiniz.
Şimdi detaylara inelim.
Süpürgelik
Zemin ve duvarların birleşim yerinde kullanılan süpürgelikler, kötü görüntüyü saklamak için çok önemli yardımcılar. Tek özellikleri bu da değil! Duvar ve zeminler arasındaki alana hareket katmanın yanında alanınızı perspektif olarak da tamamlar. Bütün bir evi birbirine bağlayan süpürgelikleri farklı renklerde ve farklı ebatlarda kullanabilirsiniz. Önemli olan evin genelinde aynı formu tutturmak.
Süpürgelik
Sandalye Arkalığı
Mobilya arkalığı, tavan ve zemin arasında duvara monte edilen ve çok enli olmayan bir panel. Asıl amacı, duvara sandalye ya da koltuk yaslandığında oluşacak izi önlemek olan bu paneller, evinize görsel açıdan da cazibe katan parçalardan. Genellikle, zeminden 36 cm yükseklikte yer alan bu yatay çıtalar, kullanacağınız mobilyaların yüksekliğine göre de değişkenlik gösterebilir.
Duvarınızda mobilya arkalığı kullanarak yapabileceğiniz çok farklı tasarımlar da mevcut. Duvarı iki ayrı alana bölen mobilya arkalığı, size bir tablo gibi kullanabileceğiniz alan sağlar.
Duvar kağıdı, Lacivert, Mum, Duvar çıtalama, Kendin Yap, Yemek Odası, Avize, Aplik, Sandalye, Duvar boyama, Mobilya boyama
Duvar Çıtaları
Süpürgelik ve mobilya arkalığını içine alan duvar çıtalarını, zeminden duvarın yarısına kadar kullanabileceğiniz gibi komple bir duvarı kapatarak da kullanabilirsiniz. Alana zenginlik katan bu parçalar, tavanların olduğundan yüksek görünmesini sağlar.
Süpürgelik
Pencere Pervazı
Evinizdeki pencere, dışarıyla bağlantı noktanız olduğu kadar evinizin önemli görsel öğelerinden de. Pencere pervazlarınızı, alçıpan uygulamaları ile mimari bir eserden fırlamış gibi gösterebilirsiniz. Pencere pervazı kullanırken derin bir pencere önü de kullanırsanız, kendinize sevimli çiçeklerinizi ya da objelerinizi sergileme alanı da yaratmış olursunuz.
Kapı Pervazı
Tıpkı pencere pervazında olduğu gibi kapı pervazı da iç mekanın gizli mimari güçlerinden. Kapı kasasını ve duvarı tamamlayan bu alanlar, alçıpan ile daha zarif hallere bürünebilir.
Kapı pervazınızı biraz yüksekte tutmanın, alanınızı olduğunda yüksek göstereceğini de belirtmeden geçmeyelim.
Altın, Altın duvar, Kapı , Beyaz kapı, Avize, Spot aydınlatma, Beyaz süpürgelik, Halı, Hol
Çerçeve Paneli
Zemin ve tavan arasında, tavana yakın mesafede kullanılan çerçeve paneli, duvarı yatay katmanlara ayırıyor. İlk kullanılış amacı, çerçeve asarken çivi izini yok etmek olsa da günümüzde yatay derinlik sağlamak ve alana biraz daha mimari bir atmosfer katmak için kullanılıyor.
Çerçeve panelini küçük alanlarda kullanarak duvarlarınızı yatay olarak daha geniş gösterebilirsiniz.
Tavan Rafı
Tavana yakın yerleştirilen tavan rafları, evinizde ekstra depolama alanı olarak kullanabileceğiniz alanlar. Bu alanları, hem kullanışlı hem de şık bir hale getirmek için alçıpan uygulamalarıyla işin içine biraz işleme ya da mimari figürler katabilirsiniz. Tavan raflarının derinliğini ayarlarken belirleyiciniz, rafta sergileyeceğiniz eşyalarınız. Tavan rafınız, büyük ve genş formda bir şeyler için kullanılacaksa, rafın derinliğini artırın. Daha küçük objeler için kullanacaksanız da derinliği azaltın.
Kartonpiyer
Kartonpiyerler, tavan ve duvarın birleşim noktasında kullanılan dekoratif uygulamalardan. Tavan ve duvar arasındaki keskin geçişi yumuşatan bu uygulama, evinizdeki bütünlüğü sağlamak adına da çok işe yarıyor. Farklı tarz ve ölçülerde uygulayabileceğiniz kartonpiyerler, tavanlarınızın gösterişli boyunlukları gibi.
Sizler için ele aldığımız bütün bu detaylar, evinizde büyük etkiler yaratacak. Denedikten sonra bize iletmeyi unutmayın!