Dekorasyon 101: Avangart Stil Nedir?

Avangart dekorasyon stili son yıllarda ülkemizde oldukça ilgi görmeye başlayan bir tarz. Avangart tarzı ilk olarak 20. yüzyılın başlarında gençlerin devrimci isteklerini yansıtan bir tarz olarak karşımıza çıkıyor. 

Özgürlükçü bir ruhla yenilikçi düşünceyi ve kişisel zevkleri benimseyen bu tarz ülkemizde farklı bir yoruma sahip. Türkiye’de avangart stil, klasik tarzı da içine alarak yorumlanmış durumda. Avangart stil, klasik mobilya ve tasarım tercihlerinin kalıpları ve normları farklılaştırılarak önümüze sunuluyor. Sonucunda da gösterişli ve lüks bir dekorasyon anlaşıyışı ortaya çıkıyor. Avangart ev dekorasyon stilini yenilikçi, ihtişamlı, şaşalı, zenginlik gösteren görkemli bir stil olarak tanımlarsak yanılıyor olmayız.

Dantel gibi işlenmiş, yaldızlı, varaklı avangart mobilyalar bu stili yansıtan en önemli parçalardır. Bu stile ait mobilyalar genellikle daha detaylı bir el işçiliğine sahip olmasının yanında kaliteli kumaşlarla döşenmesi maliyeti de yükselebiliyor. 

Dekorasyon 101: Avangart Stil Nedir?

Kalıplaşmış renk uyumlarını unutun: Renk, avant-garde tarzında iç tasarım ve dekorun ana unsurudur. Tüm farklı ve benzer renk tonlarını karıştırabilir, eşleştirebilir, birleştirebilir, gösterişli ve parlak, neşeli ve modern ev iç mekanları yaratabilirsiniz. Avangard tarzı basit, doğal ve düz renkleri bir araya getirir: kırmızı, siyah, sarı, yeşil, mavi, beyaz, kahverengi, gri. Güçlü renk kontrastlarıyla modern iç mekanlar oluşturmak için ustaca bir araya getirilebilirler. Her bir duvarı farklı bir renge boyamak ya da benzersiz bir mobilya parçasını koyu renkle eklemek, avant-garde tarzında harika bir iç tasarım ve dekorasyon fikirleri anlamına geliyor. Klasik dekorasyonlarda ise tam tersine hem mobilyalarda hem de renklerde eşsiz bir uyum aranır.

Avangart, Fon perde, Halı, Mor, Orta sehpa, Pembe, Salon

Dekorasyon 101: Avangart Stil Nedir?

Aydınlatma sadece aydınlanmak için değil: Avangard aydınlatma armatürleri odayı sadece aydınlatmazlar, dikkat çekerler. Çarpıcı sanatlarından dolayı parlayabilirler; Bununla birlikte, bir avangard ışık fikstürü de sıradan bir şekil ve stil olabilir ama şaşırtıcı boyutta olabilir. Ülkemizde, geniş ve süslü avizeler tam da bu stili yansıtan ve 'Ben buradayım' diye kendini gösteren bir seçim oluyor.

Salon, Avize, Asma tavan, Fon perde, Perde, Gri

Dekorasyon 101: Avangart Stil Nedir?

Yorucu olmayan, ihtişamlı mobilyalar: Kesintisiz çizgiler ve basit detaylara sahip olan geometrik formlar, avangart tarzında iç dekorasyon için mükemmeldir. İlginç şekillerde ve eşsiz karaktere sahip cam, metal ve ahşap mobilyalar da Avangart stilde karşımıza çıkan özellikler arasında. Yazımıza başlarken de belirttiğimiz gibi bu özellikleri, ülkemizdeki avangart konseptlerde daha farklı bir yorumla görüyoruz. Bu noktada, yorucu bir atmosfer ortaya çıkarmaktan kaçınarak lüks ve ihtişamlı bir görünüm yaratmak en temel ayırıcı oluyor. Avangart stili benimseyen dekorasyonlarda işlemeli ve oymalı mobilyalar, cesur renk kombinasyonları, parlak yüzeyler ve ayrıntılı aksesuarlar ile klasik tarzın modern bir yorumuna tanık oluyoruz.

Ahşap panel, Ayna, Lazer kesim duvar paneli, Salon, Krem, Avangart, Orta sehpa, Halı

Dekorasyon 101: Avangart Stil Nedir?

Peki ya malzeme? Avant-garde tarzında modern ev eşyaları, herhangi bir malzemeden yapılabilir, ancak fiberglas, dekoratif sıva, metalik duvar kağıdı, sıra dışı tavan malzemeleri, yeni iç cephe boyası ve duvar kaplamaları gibi gelişmiş ve yeni dekorasyon malzemeleri, bu dekorasyonu göz alıcı hale getirmek için özellikle kullanılıyor.

Altın, Avangart, Fon perde, Mor, Perde, Salon, Yemek Odası

Dekorasyon 101: Avangart Stil Nedir?

Mobilya seçimi: Klasik tarzı bir adım öteye taşıyan avangart dekorasyonlarda ana mobilyalarda parlaklık ve göz alıcı unsurlar öne çıkıyor. Ayrıca canlı ve cesur renkler, açık tonlar dekorasyona hakim olabiliyor. Klasik oturma grubu tasarımlarının parlak renkli kumaşlarla canlandırıldığını da sıkça görüyoruz.

Avangart, Yatak Odası, Yatak örtüsü