Altın oran kavramını illaki duymuşsunuzdur. Göze güzel görünen bir şeyin nedeninin matematiksel dizilimle alakalı olduğunu açıklayan bir kavram bu! Güzel bir şeyin oransal dengeyi sağladığı için o şekilde algılandığını anlatıyor kısacası! Doğada, insanlarda ve daha birçok şeyde önemsenen bu oran aynı zamanda dekorasyon için de anlam ifade ediyor. Çünkü bu orana göre dekore edilen alanların gözlere daha çok hitap ettiğine inanılıyor.

Şimdi gelin detaylarıyla dekorasyonda altın oran olarak görülen 60-40 kuralını anlatalım size!

Dekorasyonda Altın Oran Nasıl Sağlanır? 60-40 Kuralı!

Dekorasyonda Altın Oran İçin Yapmanız Gerekenler!

Fibonacci dengesi ya da dizisi olarak kendisine yer bulan altın oranda güzel görünümün yolu doğru oranı tuttutmaktan geçiyor. Bu da dekorasyonda 60-40 şeklinde kendisine yer buluyor. Peki bu dengeyi nasıl mı sağlayacaksınız? Şöyle:

  • 60-40 kuralında dekorunuzun yüzde 60'lık kısmında mobilyalar varsa en az yüzde 40'lık boş alan bırakmanız gerekir. Bu şekilde güzel bir kompozisyon yakalanır.
  • Aynı şey renk kullanımında da geçerli. Yoğun renk olarak açık ya ada nötr tonları yüzde 60'lık bir oranda kullanmalısınız. Kalan kısımda da farklı bir renk ya da 30-10 olacak şekilde iki renk seçmelisiniz.
  • Çalışma masanızın üstünü düzenlerken de altın orana göre düzen yaptığınızda masanın üstünde en az yüzde 40'lık alanı boş bırakmanız gerekir.
  • Duvar dekorasyonu yaparken duvarın en az yüzde 40'ını kaplayacak bir tablo ya da tablolar ile dekoratif görünüm oluşturmanız öneriliyor.
  • Kırlentlerinizi yerleştirirken kanepenin yüzde 40'ını kaplayacak şekilde hareket etmeye çalışın.
  • Sehpa üzerinden dekoratif objeleri de kullanırken yüzeyin yüzde 40'ını kaplamaya çalışın. Üstüne çıkmayın!

Bu kuralda en çok dikkat edilenler bunlar. Ama siz kalan detaylarda da 60-40 dengesine uygun hareket ederek güzellik etkisini arttırabilirsiniz.

Salon, Modern, Krem, Bej, Beyaz, Koltuk takımı, Halı, Salon halısı, Orta sehpa, Sehpa, Duvar dekorasyonu, Avize, Aydınlatma, Salon avizesi, Kırlent, Ev tekstili, Tül perde, Perde, Fon perde, Tv ünitesi, Tv ünitesi aksesuarları, Ev Aksesuar, Tablo

Dekorasyonda Altın Oran Nasıl Sağlanır? 60-40 Kuralı!

Pinlemek isteyenlere...