Biliyorsunuz ki birçok çeşitte mutfak tezgahı var: Porselen, kuvars (Çimstone), ahşap ve granit bunların en çok bilinenleri! Görüntüleriyle farklılıklar sunan bu tezgahlar, kendi içlerinden bakım ve temizlik noktalarıyla da ayrılıyor. Bu yazıda değinmek istediğimiz nokta da bu!

Porselen, çimstone, ahşap ve granit gibi tezgahların en doğru şekilde nasıl temizlenmesi gerektiğinden ve bakım taktiklerinden bahsedeceğiz!

Hadi hemen başlayalım!

Hangi Mutfak Tezgahı Nasıl Temizlenmeli?

Porselen Tezgah Nasıl Temizlenir?

Zarif görünümü sebebiyle son yıllarda birçok kişinin tercihi haline gelen porselen tezgahlar, temizlik noktasında oldukça basit işlemler ister.

Hidrolik asit içermeyen ve çamaşır suyu gibi ağartıcı özelliği olan temizleyicileri kesinlikle sevmeyen porselen tezgahlar olabildiğince az ürün ister.

Porselen tezgahın günlük bakımı için nemli bir mikrofiber bez yeterli olur. Temizlik ürünü kullanıldığında da bunu çok fazla tezgah yüzeyinde bekletmeden temizlemek gerekir.

Porselen tezgahın yüzeyi için kendi temizlik malzemenizi de hazırlayabilirsiniz. Ilık su içerisine 2 kaşık karbonat ile hazırlanmış bir malzeme de yüzeyi oldukça temiz hale getirir.

Mutfak, Country, Country mutfak, Beyaz, Siyah, Altın, Shaker kapaklı dolaplar, Mutfak tezgahı, Mutfak tezgah arası, Ankastre, Rustik ankastre, Mutfak zemin seramikleri, Mutfak aksesuarları, Porselen tezgah, Davlumbaz

Hangi Mutfak Tezgahı Nasıl Temizlenmeli?

Kuvars (Çimstone) Tezgah Nasıl Temizlenir?

Kuvars tezgahlar da mutfaklarda kendine çok yer bulan bir seçenek! Düz seçilebileceği gibi damarlı görünümü de olan kuvars tezgahlar, kullanıma bağlı olarak çizilip lekelenebiliyor.

Kuvars tezgahların da temizliği porselen tezgah ile benzerlik taşır. Her ne kadar çamaşır suyunu bazı kişiler çok sevse de mutfak tezgahlarında çamaşır suyu çok da iyi bir seçenek değil!

Bu tür malzemeleri temizlerken aşırı şekilde kimyasal ürün kullanımı, malzemenin ömrünü kısaltır.

Krem yapılı bir temizlik maddesi ya da püskürtme formu olan yağ çözücüler kuvars tezgahı temizlemek için yeterli. Zaten sık temizlik yapıyorsanız bir şey döküldüğü anda sadece nemli bez bile işinizi görür.

Mutfak tezgahı, Mutfak, Çimstone tezgah, Beyaz, Gri, Pencere önü eviye, Eviye , Mutfak aksesuarları

Hangi Mutfak Tezgahı Nasıl Temizlenmeli?

Ahşap Mutfak Nasıl Temizlenir?

Ahşap mutfak tezgahı, görüntüsüyle çok sevilen ama bakımı konusunda endişe yaratan bir tezgah tipi!

Özü itibariyle doğal olan ahşap mutfak tezgahı, temizleyicilerde de doğalı sever. Kimyasalların uzak tutulması gereken bu tezgahı temizlerken sabunlu su en çok tercih edilen karışımdır.

Beyaz sabun, arap sabunu ya da defne sabunundan oluşturulan sulu karışımları çok sert olmayan bir bez ile ahşap tezgahta kullanmak yeterli. Son zamanlarda kabak lifi de bu noktada bez yerine tercih edilir durumda.

Ahşap tezgahınızın bakımı da belli periyotlarda yapılırsa iyi olur. Önce ince bir zımpara ile çizilen yüzey zımparalanır. Sonra nemli bez ile silinir ve tezgah yüzeyi yağ ile cilalanır!

Mutfak, Country, İskandinav, Beyaz, Ahşap mutfak tezgahı, Mutfak tezgahı, Mavi, Mutfak halısı, G-tipi mutfak, Bar masa & sandalyeleri, Pencere önü eviye, Eviye , Mutfak Avize Modelleri, Mutfak aksesuarları, Ev bitkisi, Spot aydınlatma, Aydınlatma

Hangi Mutfak Tezgahı Nasıl Temizlenmeli?

Granit Tezgah Nasıl Temizlenir?

Granit tezgah da porselen ve kuvars gibi sentetik maddelerden üretilmiş bir tezgah. Haliyle bunun da temizliği onlar gibi oluyor.

Sünger ya da mikrofiber bez üzerine dökülen -hidrolik asit içermeyen- bir temizlik ürünü ile kolayca temizlenebiliyor.

Bu konuda sizin de taktikleriniz illaki vardır. Bekliyoruz yorumlarda!

Mutfak, Beyaz, Kahverengi, Siyah, Mutfak aksesuarları, Avize, Aydınlatma, Cam Ankastre, Ankastre, Zebra Perde, Perde, Granit tezgah, Dolap, Mutfak halısı, Rustik kulplar, Cam kapı, Kapı