Her yeni yıl geldiğinde kendimiz için kararlar alıyoruz değil mi? "Spora başlayacağım, yeni bir dil öğreneceğim, daha çok seyahat edeceğim" gibi şeyler listelerimizi süslüyor. Belki hepsini uygulayamasak da en azından birkaçını yapıp kendimizi yeni yılla birlikte yenilemiş oluyoruz.

Şimdi bu yazımızda aynı şeyi eviniz için yapalım istiyoruz. Eğer aklınızda evinize dair yapacaklarınız netleşmediyse gelin sizin için önerdiklerimize bir göz atın.

Hazırsanız hadi başlayalım.

Eviniz İçin 2023 Kararları Hazır mı? İşte İlham Alacağınız Fikirler!

Önce Renkle Başlayalım!

Son yıllarda minimalizm etkisiyle birlikte renk paletleri biraz sıkıcı bir hal almıştı. Özellikle bembeyaz ortamın oluştuğu evlere 2023 yılında biraz ara verebilirsiniz.

Eviniz için yeni yılda uygun maliyetli, küçük ama etkisi çok büyük bir değişiklik yapmak istiyorsanız renk paletinize yeni tonlar eklemeye başlayabilirsiniz. Peki hangi tonlar?

2023 yılı için dekorasyonda öne çıkan renklere baktığımızda hem canlı hem de pastel tonları görüyoruz. Şarap kızılı, petrol mavisi gibi baskın tonların yanında yanık turuncu, saman sarısı, pudra pembesi, yavru ağzı ve bebek mavisi gibi pasteller de kendine yer buluyor.

Size tavsiyemiz açık renklerle dekore ettiğiniz evinize bu tonlardan en az birini dahil etmeniz. Hatta değişimden korkmuyorsanız bu renklerden birini duvarda yansıtmaya çalışın!

Eviniz İçin 2023 Kararları Hazır mı? İşte İlham Alacağınız Fikirler!

İşçiliğin Öne Çıktığı Parçalar...

Renkleri hallettiğimize göre mobilyalara geçelim. Daha çok yalın tasarıma sahip mobilyalarla dekore edilmiş evleri görmeye alıştık. Ama artık işin içine biraz da zanaat girmeli!

Antikacıları gezdiğimizde eski parçaların nasıl özenli ve ince detayına kadar düşünüldüğünü görüyoruz. İşte 2023 yılı için ihtiyacınız olan bu şekildeki parçalar...

Bahsettiğimiz şey evlerin antik bir görünüm kazanması ya da otantik bir hal alması değil! Zanaatin öne çıktığı parçalarla yıldızlaşan bir dekoru anlatmaya çalışıyoruz.

Mesela orta sehpa seçerken sıradan bir parça almak yerine bunun için gezin ya da iyi bir ustaya özenli bir parça hazırlatın!

Eviniz İçin 2023 Kararları Hazır mı? İşte İlham Alacağınız Fikirler!

Romantik Hisli Duvar Kağıtları!

2023 yılında evinizde yapacağınız bir başka değişiklik de duvar kağıtları!

Duvar kağıtlarının kullanımı son yıllarda biraz azalmış olsa da 2023 yılı için bu durum tersi şekilde olacak.

Floral, bukleli ya da dalgalı desenleri barındıran duvar kağıtları eviniz için güzel bir yeni yıl kararı olabilir.

Kaynak: Thespruce

Eviniz İçin 2023 Kararları Hazır mı? İşte İlham Alacağınız Fikirler!

Fayanslara Rağbet!

Mutfak ve banyoda alışkın olduğumuz fayansların etkisi yeni yılla beraber artabilir.

2023 yılında değer kazanan fayanslar, boyut olarak da daha çok dikey şekilde kullanılabilir.

Güçlü tonları rahatça kullanabileceğiniz fayansları aynı zamanda sehpa üstü ya da masa yüzeyinde de kaplama olarak kullanabilirsiniz.

Eviniz İçin 2023 Kararları Hazır mı? İşte İlham Alacağınız Fikirler!

Kare Çıtalar!

Dekorasyonlarımızda çıtaları kullanmaya çok alıştık! Kii buna alışmaya devam edelim çünkü çıtaların etkisi devam ediyor. Ama yeni yılda işin içine kare şekilde yerleştirilmiş çıtalar da giriyor.

Evinizde değişiklik yapmak istiyorsanız öncelikle küçük bir alandan başlayarak bunu deneyebilirsiniz.

Kaynak: Betterhomes&garden

Eviniz İçin 2023 Kararları Hazır mı? İşte İlham Alacağınız Fikirler!

Kubbemsi Nişler ve Kireç Boyama!

Duvar nişleri oldum olası seviliyor. Vitrin görevi gören bu alanlar aynı zamanda alandan da tasarruf ettiriyor.

2023 yılında duvar nişlerinde sıkça kubbe biçiminde tasarımlar görmemiz olası. Daha önce de kullanılan bu tasarımların etkisi artacak hem de kireçle boyanmış şekilde...

Salon, Bohem Dekorasyon, İskandinav, Beyaz, Krem, Bej, Ahşap Mobilya, Koltuk takımı, Orta sehpa, Sehpa, Halı, Salon halısı, Yan sehpa, Duvar Nişleri, Tv ünitesi, Tül perde, Perde, Hasır sepet, Dekoratif Objeler, Masif ahşap, Yazlık