İnsanın evi gibisi yok değil mi? Bu sözün altına imza atmamız gerekse büyük ihtimalle hepimiz sıraya gireriz. Çünkü ev, insanın kendini huzurlu ve ait hissettiği en önemli mekan!

Evin önemi bu denli fazla olunca onun dekorasyonu da aynı öneme sahip oluyor. Herkes kendini yansıtan aynı zamanda da şık dekorlar istiyor. Kimileri evinin dekorasyonu istediği gibi olsun diye profesyonel destek alıyor kimileri de ilham veren fikirlerden esinlenip kendi yeteneklerini ortaya çıkarıyor.

Siz de dekorasyon konusunda ilham alıp yeteneklerinizi sergilemek isteyenlerdenseniz söyleyeceklerimize kulak vermenizi isteriz.

Evinizi Bir Profesyonel Gibi Dekore Etmeniz İçin İlham Veren Fikirler

Evinizi Nasıl Dekore Etmelisiniz?

Evinizi dekore etmeden önce ne istediğinize karar vermelisiniz. Yani gösterişli bir ortamdan mı yanasınız yoksa sade mi? Ya da her ikisinden biraz olsun mu istiyorsunuz! Bunu belirledikten sonra tarzınıza göre araştırmalar yapmalısınız. Örneğin, ışıltılı bir ev dekorasyonu istiyorsanız art deko stile dair ayrıntıları bilirseniz eşya seçiminizi ve iç mekan detaylarınızı ona göre oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde minimalist ve modern bir ortam istiyorsanız da sade tasarımlara ve natürel materyallere yönelebilirsiniz.

Evinizde oluşturmak istediğiniz ambiyansa karar verdikten sonra renk paletinizi belirlemede sıra! Renk paletinizi belirlerken sevdiğiniz renklerden öte evinizin metrekaresine de dikkat etmelisiniz. Çünkü küçük bir eviniz varsa orayı koyu renklerle ya da yoğun şekilde kullanılan canlı renklerle olduğundan daha küçük hale getirebilirsiniz. Bu konuda size tavsiyemiz geniş alanları açık renk tonlarıyla kuşatmanız. Canlı tonları da vurgu olarak kullanmanız!

Tarz tamam, renkler de belli…O zaman basit bir yerleşim planı oluşturma faslına geçtik! Evinizin dekorasyonuna geçmeden önce her alanın ölçüsünü almalı ve bir kağıt üstünde alternatif yerleşim planları uygulamalısınız. Oluşturacağınız bu plan hem eşya seçiminde size kolaylık sağlar hem de sizin için en uygun planı görmenizi kolaylaştırır.

Evinizi Bir Profesyonel Gibi Dekore Etmeniz İçin İlham Veren Fikirler

Mutfak Dekorasyonunda En Çok Neye Dikkat Edilmeli?

Evin genelini dekore ederken dikkat etmeniz gereken kriterlerden söz ettik ama mutfak için ayrı bir başlık açmamız gerektiğini düşündük. Çünkü malumunuz mutfak evin kalbi!

Mutfak dekorasyonunuzu yaparken her şeyden önce alanın genişliğine dikkat etmelisiniz. Ülkemizde birçok evin küçük mutfaklara sahip olduğu düşünülecek olursa bu kriteri göz ardı etmemek oldukça mantıklı olur.

Mutfağınız geniş değilse öncelikle ona ferahlık katacak renkle işe başlayabilirsiniz. Beyaz, capucino, açık gri, mint yeşili gibi açık dolap renkleriyle alanın olduğundan daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.

Mutfak dolapları dışında kalan geniş alanları renklendirirken de beyaza yönelmeniz oldukça iyi bir seçim olur. Zemin ve duvar gibi alanlarda kullanılacak beyaz, mutfakta illüzyonist bir etki yaratır.

Baskın renk tonu olarak açık renkleri seçtikten sonra ortama hareket katmak için kontrast tonlardan ya da canlı pigmentlerden destek alabilirsiniz. Bu konuda yönelebileceğiniz ilk şey de mutfak perdeleri olabilir.

Evinizi Bir Profesyonel Gibi Dekore Etmeniz İçin İlham Veren Fikirler

Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Bahçeli bir evde yaşıyorsanız evin içi kadar bahçesinin de dekoruna önem vermeniz gerekir. Bahçe düzenlemesi yapılırken özellikle de hangi mevsimde ne yapılması gerektiğine dikkat etmelisiniz. Bahçe düzenlemesi yıl içerisinde iki farklı zamanda yapılır. Bu düzenlemelerin zamanı geçmeden en doğru zaman aralığında yapılması, bahçedeki çiçek, ağaç ve sebzelerin en verimli şekilde açması adına son derecede önemlidir.

Bahçenin düzeni için yaz başlamadan toprak üzerinde birtakım işlemleri gerçekleştirmelisiniz. Toprağın gübrelendirilmesi, havalandırılması ve bu şekilde ekim işlemlerine hazır hale getirilmesi gibi...Eğer bahçe içerisinde yer alan toprak yeterince verimli değilse başka topraklarla karıştırmak verimi artırmak konusunda önemlidir. Toprak üzerinde yapılan işlemler, toprağın ekim ve dikim için hazır hale gelmesini sağlar. Böylelikle de yaz geldiğinde rengarenk ve neşeli bir bahçeniz olur.

Bahçe düzenleme zamanı olarak ikinci zaman da kış ayları gelmeden öncedir. Kış ayları için hazırlık yapılırken özellikle de birtakım bitkilerin soğuktan korunmalıdır. Yine toprağın bir sonraki yaz ayına hazır olması için toprağın veriminin yeniden artırılması gerekebilir. Bu nedenle de toprağa tekrar gübre eklenir.

Ev ve bahçe dekorasyonu konusunda A’dan Z’ye bilgi almak ve fikir edinmek için sizleri AZ Dekorasyon’a bekliyoruz.