Evinizi Bir Profesyonel Gibi Dekore Etmeniz İçin İlham Veren Fikirler

Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Bahçeli bir evde yaşıyorsanız evin içi kadar bahçesinin de dekoruna önem vermeniz gerekir. Bahçe düzenlemesi yapılırken özellikle de hangi mevsimde ne yapılması gerektiğine dikkat etmelisiniz. Bahçe düzenlemesi yıl içerisinde iki farklı zamanda yapılır. Bu düzenlemelerin zamanı geçmeden en doğru zaman aralığında yapılması, bahçedeki çiçek, ağaç ve sebzelerin en verimli şekilde açması adına son derecede önemlidir.

Bahçenin düzeni için yaz başlamadan toprak üzerinde birtakım işlemleri gerçekleştirmelisiniz. Toprağın gübrelendirilmesi, havalandırılması ve bu şekilde ekim işlemlerine hazır hale getirilmesi gibi...Eğer bahçe içerisinde yer alan toprak yeterince verimli değilse başka topraklarla karıştırmak verimi artırmak konusunda önemlidir. Toprak üzerinde yapılan işlemler, toprağın ekim ve dikim için hazır hale gelmesini sağlar. Böylelikle de yaz geldiğinde rengarenk ve neşeli bir bahçeniz olur.

Bahçe düzenleme zamanı olarak ikinci zaman da kış ayları gelmeden öncedir. Kış ayları için hazırlık yapılırken özellikle de birtakım bitkilerin soğuktan korunmalıdır. Yine toprağın bir sonraki yaz ayına hazır olması için toprağın veriminin yeniden artırılması gerekebilir. Bu nedenle de toprağa tekrar gübre eklenir.

Ev ve bahçe dekorasyonu konusunda A’dan Z’ye bilgi almak ve fikir edinmek için sizleri AZ Dekorasyon’a bekliyoruz.