Evinizi Bir Profesyonel Gibi Dekore Etmeniz İçin İlham Veren Fikirler

Evinizi Nasıl Dekore Etmelisiniz?

Evinizi dekore etmeden önce ne istediğinize karar vermelisiniz. Yani gösterişli bir ortamdan mı yanasınız yoksa sade mi? Ya da her ikisinden biraz olsun mu istiyorsunuz! Bunu belirledikten sonra tarzınıza göre araştırmalar yapmalısınız. Örneğin, ışıltılı bir ev dekorasyonu istiyorsanız art deko stile dair ayrıntıları bilirseniz eşya seçiminizi ve iç mekan detaylarınızı ona göre oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde minimalist ve modern bir ortam istiyorsanız da sade tasarımlara ve natürel materyallere yönelebilirsiniz.

Evinizde oluşturmak istediğiniz ambiyansa karar verdikten sonra renk paletinizi belirlemede sıra! Renk paletinizi belirlerken sevdiğiniz renklerden öte evinizin metrekaresine de dikkat etmelisiniz. Çünkü küçük bir eviniz varsa orayı koyu renklerle ya da yoğun şekilde kullanılan canlı renklerle olduğundan daha küçük hale getirebilirsiniz. Bu konuda size tavsiyemiz geniş alanları açık renk tonlarıyla kuşatmanız. Canlı tonları da vurgu olarak kullanmanız!

Tarz tamam, renkler de belli…O zaman basit bir yerleşim planı oluşturma faslına geçtik! Evinizin dekorasyonuna geçmeden önce her alanın ölçüsünü almalı ve bir kağıt üstünde alternatif yerleşim planları uygulamalısınız. Oluşturacağınız bu plan hem eşya seçiminde size kolaylık sağlar hem de sizin için en uygun planı görmenizi kolaylaştırır.