Evinizi Bir Profesyonel Gibi Dekore Etmeniz İçin İlham Veren Fikirler

Mutfak Dekorasyonunda En Çok Neye Dikkat Edilmeli?

Evin genelini dekore ederken dikkat etmeniz gereken kriterlerden söz ettik ama mutfak için ayrı bir başlık açmamız gerektiğini düşündük. Çünkü malumunuz mutfak evin kalbi!

Mutfak dekorasyonunuzu yaparken her şeyden önce alanın genişliğine dikkat etmelisiniz. Ülkemizde birçok evin küçük mutfaklara sahip olduğu düşünülecek olursa bu kriteri göz ardı etmemek oldukça mantıklı olur.

Mutfağınız geniş değilse öncelikle ona ferahlık katacak renkle işe başlayabilirsiniz. Beyaz, capucino, açık gri, mint yeşili gibi açık dolap renkleriyle alanın olduğundan daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.

Mutfak dolapları dışında kalan geniş alanları renklendirirken de beyaza yönelmeniz oldukça iyi bir seçim olur. Zemin ve duvar gibi alanlarda kullanılacak beyaz, mutfakta illüzyonist bir etki yaratır.

Baskın renk tonu olarak açık renkleri seçtikten sonra ortama hareket katmak için kontrast tonlardan ya da canlı pigmentlerden destek alabilirsiniz. Bu konuda yönelebileceğiniz ilk şey de mutfak perdeleri olabilir.