Deniz, kum, güneş. Bu üçlünün adını bile duyunca insana bir rahatlama hissi gelmiyor mu? İşin güzel tarafı bu hissi yaşamak için sadece mevsimlere ihtiyacınız yok. Evinizde yapacağınız değişikliklerle sahil kenarının o eğlendirici ve dinlendirici havasını hissetmeniz mümkün. Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız sizi Coastal stille tanıştıralım.

Coastal Stil Derken...

Coastal stil, denizden esinlenen, evleri sahil kenarına dönüştürmeyi amaçlayan bir dekorasyon tarzı. Coastal stilin ruhunda yaz enerjisi var. Ama o şehir hayatında yaşadığınız bunaltıcı yazlardan değil tabi. Doğayı; mavisiyle, yeşiliyle, kumuyla ve güneşiyle hissedebildiğiniz yazların enerjisi. Bu tarz size sakinliği, ferahlığı, rahatlığı ve enerjiyi vadediyor. "İşte bunlar tam da benim aradıklarım" diyorsanız şimdi size yapmanız gerekenlerden bahsedelim.

Sahil Tarzı İle Evinize Deniz Esintisini Getirmenin 5 Yolu

Kıyının Renklerinden Uzaklaşmayın

Coastal stil ya da deniz temalı dekorasyon tarzı son zamanların yükselen dekorasyonlarından. Bütün dekorasyon tarzlarında olduğu gibi Coastal stilde de dekorasyon öğelerinin uyumu önemli. Birçoğumuz biliriz ki dekorasyonda oldukça önemli yer kaplayan renk paletleri evin bütün havasını değiştirebilir. Coastal stilde bu durum diğer dekorasyon tarzlarından belki biraz daha fazladır. Çünkü burada doğadan ilham alan bir tarzdan söz ediyoruz.

ev gezmesi

Mavi, Salon, Deniz temalı dekorasyon(coastal)

Sahil Tarzı İle Evinize Deniz Esintisini Getirmenin 5 Yolu

Mavi Mavi Masmavi

Okyanustan ilham alan renk paletlerinin hakim olduğu Coastal stilin ana teması, doğayla buluşma. Bu stile göre dekore edilmiş evlerde kendinizi dört duvarla çevrilmiş bir evden ziyade bir sahil kenarında hissedersiniz. Su ve gökyüzünün rengi olan mavi ve tonları, Coastal stilde alıp başını gidiyor. Zaten doğa ile buluşmanın olduğu yerde mavi olmasaydı bir eksiklik olurdu. Bu rengin pozitif enerjisini beyaz, soft kahverengiler, açık gri tonları, bejler ile tamamlayınca da hayalimizdeki plajda güneşlenirken kendimizi buluruz. 

Beyaz, Halı, Mavi, Puf, Salon, Deniz temalı dekorasyon(coastal)

Sahil Tarzı İle Evinize Deniz Esintisini Getirmenin 5 Yolu

Beyaz Paletleri

Coastal stilde beyaz renk; mavi, turkuaz ve yosun yeşilliklerinin tamamlayıcısı. Beyaz rengin genel olarak birçok renkle uyum sağladığı bilinmekte. Bu tarza göre dekore ettiğiniz evinizde de beyazı mutlaka kullanmalısınız. Aynı zamanda beyaz renk karamsarlığın düşmanı, huzurun dostudur. Siz zaten sahile rahatlamak için gitmek istemiyor muydunuz?  

Duvar saati, Salon, Mutfak masası, Yemek Odası, Deniz temalı dekorasyon(coastal)

Sahil Tarzı İle Evinize Deniz Esintisini Getirmenin 5 Yolu

Kum Etkisi

Sahilin olmazsa olmazlarından olan kumu da evimize o soft kahverengiler, grilikler ve bejler getirecek. Evinizde kum etkisini hissederken kuma gömülmemek adına bu tonları sehpa, aydınlatma, halı ya da aksesuarlarda tercih ederseniz daha şık bir görünüm elde edersiniz. 

homewowdecor

Deniz temalı dekorasyon(coastal), Beyaz, Ev bitkisi, Hasır

Sahil Tarzı İle Evinize Deniz Esintisini Getirmenin 5 Yolu

Denizcilerden Esinti

Coastal stilde kullanılan renk paletleri daha açık tonlar fakat bu tarzda denizciliğin de kırıntılarını evinizde görmek isteyebilirsiniz. Bunun için kullanacağınız lacivert rengi ile hem beyaza kontrast hem de uyum sağlarsınız. Burada dikkat etmeniz gereken lacivert rengini baskın olacak şekilde kullanmamanız. 

Duvar dekorasyonu, Krem, Mavi, Salon, Deniz temalı dekorasyon(coastal), Kırlent

Sahil Tarzı İle Evinize Deniz Esintisini Getirmenin 5 Yolu

Gündelik ve Rahat Mobilyalar Kullanın

Coastal stil, rahatlığı ve samimiyeti sever. Bu yüzden bu tarza göre dekore edeceğiniz evinizde olabildiğince keskin hatlı mobilyalardan kaçınmalısınız. Koltuk takımlarınız gündelik kullanımınıza uygun rahat koltuklar olmalı. İçinde ihtişamı barındırmayan daha yumuşak görünümlü koltukların kullanımı, evinize samimi bir hava kazandırır.

Coastal stilde ahşabın yeri de kayda değer. Kullanacağınız masa ya da dolaplarda eskitme ahşap görüntüsünü yaratın. Çünkü bu şekilde su dalgalarının aşındırdığı doğal bir malzemeyi kullanmış gibi olursunuz. 

Deniz temalı dekorasyon(coastal), Turkuaz

Sahil Tarzı İle Evinize Deniz Esintisini Getirmenin 5 Yolu

Hasırdan Destek Alın

Hasır, kurumuş bitki saplarının ve saz gövdelerinin örülmesiyle oluşur. Doğanın içinden çıkan bu malzeme, tam olarak Coastal stilin ruhuna uygun. Hasırdan yapılmış orta sehpalar, avizeler ya da objeler ile ortamın dokusuna uygun bir görünüm elde edebilirsiniz. 

spiridecor

Deniz temalı dekorasyon(coastal), Beyaz, Lacivert ve beyaz dekorasyonu, Hasır

Sahil Tarzı İle Evinize Deniz Esintisini Getirmenin 5 Yolu

Sahil Dokusuna Uygun Halı Kullanın

Sahildeki kumların yerini Coastal stilde halı alıyor. Bilirsiniz, her dekorasyon tarzının ruhunu ortaya koyan farklı halılar var. Coastal stilin ruhunu, en iyi yansıtanlar da jüt halı ve kilimler.

Sahilde ayaklarınıza yapışan kumları kilimin dokusunda da hissedebilirsiniz. Tabi kumlardan rahatsız olan biriyseniz de endişeye kapılmayın. Kilimde parmaklarınızın arasına girecek bir şey yok.

Sahil Tarzı İle Evinize Deniz Esintisini Getirmenin 5 Yolu

Doğadan Objelerle Evinizi Süsleyin

Eğer bir evi denizden gelen esintiye göre dekore edecekseniz en iyi objeler onun size gönderdikleri olacaktır. Dalgaların karaya attığı odunlar, deniz kabukları ve deniz camı gibi sahilden toplanan gerçek eserler, kıyılardan esinlenen bir alanda oldukça hoş duracaktır. Yine bu konuda diğer bir seçeneğiniz de balık ağları. Duvarınıza asacağınız balık ağlarıyla oldukça orijinal aksesuarlar elde edebilirsiniz.

Kış bahçesi, Deniz temalı dekorasyon(coastal)