Mevsimlerden kış, günlerden pazartesi, renklerden yeşil” diyor ev sahibimiz Hatice Hanım. Bolca rengin kullanıldığı bu ev neşeli görüntüsüyle hayranlık uyandırıyor, hiçbir detay dağınıklık hissi yaratmamış. Ev bitkilerinin estetik şekilde sergilenmesi ve doğanın canlılığının renklerle kavuşması dekorasyona olumlu etkiler katmış. Hatice Hanım’ın bitkilere ilgisi var, ama kaktüse hissettiği şey aşk...

Geometrik desenli kırlentler, ferforje ürünler, süs bitkilerinin sergilendiği raflar ve metal aksesuarlarla dekorasyonda sıradanlıktan kaçınmış, daha ilgi çekici ve tarz olan objelere yönelmiş. Bu geometrik öğeleri ve desenleri sergilerkende sadece tek bir öğede değil, dekorasyonun genelinde minik minik dokunuşlar yaparak dağıtmayı uygun bulmuş. Odadaki boşlukları dekorasyona dâhil etmek ve boşlukların güçlü etkisinden yararlanıp birbirini sıkıştırmayan, nefes alan, havadar bir dekorasyon için halı seçimini de minimal boyutta tutmuş ev sahibimiz.

Yoğun ve kimi zamanda yorucu geçen bir yaşamın izlerini hafifletmek içinse özlenen, her zaman ihtiyaç duyduğumuz yaz havasını, deniz esintisini evine taşıyan Hatice Hanım, dekorasyonunda beyazla mavinin huzur veren birlikteliğinden faydalanmış. Deniz kabuklarının, gemi dümeninin, hasır sepetlerin, sade ve düz form kumaşların kullanıldığı dekorasyonda doğallık ön plana çıkmış. Beyazın saflığı ve masumiyetiyle mavinin sakinleştirici ve belirleyici gücünü arkasına alarak her daim yazdan, Akdeniz akşamlarından kalma bir ambiyans yaratmış. 

Mobilya seçimindeyse öylesine rahat ve konforlu ürünler üzerine odaklanmış ki güzel bir hafta sonu miskinlik yapmak ve kılıflı koltukların içine gömülerek eline bir fincan çay alıp, battaniyeye sarılıp dışarıyı izlemek gibi keyifli aktiviteler düşünerek oluşturmuş. Evde mutlu olma sanatı olan Hygge’den yola çıkarak küçük küçük keyif köşeleri dekore etmiş ev sahibimiz. Hygge ise bir stil olmasının yanında yaşam felsefesi, yaşamı anlamlandırma ve konfor katma çabası. Dev örgü battaniyeler, birbirinden farklı ve yumuşacık peluş kırlentlerle dekoratif aydınlatma öğeleri hyggenin huzur arayışı misyonunu yansıtıyor. Mumlar ise tıpkı kırlentler ve minderler gibi evin her yerinde fazlasıyla kullanılmış ve sıcacık etki katmış. 

Bu evin renkleri, detayları o kadar fazla ki her bir ayrıntı tek tek incelenmek, ilgi görmek istiyor. Orta sehpa dekorasyonunda şık tercihler yaparak metal ve ahşap tepsi içerisinde mumları ve süs bitkilerini kümelemiş ev sahibimiz. Bu sayede düzenli, derli toplu görünen orta sehpa tasarımı oluşmuş.

Makrome duvar dekorları ise bitkilerle, renklerle uyumlaştırılan bu dekorasyona romantik hava katıyor. Ayrıca kendin yap projeleriyle de rahatça oluşturulabilecek olan makrome duvar dekorları son dönemlerde oldukça trend. 

1 / 16

Ikea'nın kılıflı koltukları Ektorp'lar zaten tam içine gömülmelik. Bu keyifli aksesuarlarla birlikte çok rahat bir ortam oluşturmuşlar.

2 / 16

Rahatlık arzusuyla Hygge stilden esinlenerek oluşturulmuş konforlu, yumuşacık keyif köşesi...

3 / 16

Hatice Hanım'ın evinde yenilenme ve değişiklik hiçbir zaman bitmiyor, her defasında küçük şık dekoratif öğelerle süslüyor evini. Dış mekan koltuğu, hasırlar, masif ahşap sehpa, doğal kırlentler ve ahşap dekorlarla burada adeta bir yazlık köşe oluşturmuş..

4 / 16

Mobilya ve duvar boyasında olabildiğince sadelik tercih ederek, dekorasyona renk katma hakkını aksesuarlarda, bitkilerde ve tekstil ürünlerinde kullanmış ev sahibimiz.  

Burada sonbaharı çağrıştıran renkler, dekorasyona sıcak, samimi bir hava katmış. 

5 / 16

Güzel olan her şey zaman alır. Hasır sepetlerin, yeşil süs bitkilerinin, makrome duvar süsünün keten örtülerle birleştiği oldukça doğal bir görünüm. Nefes aldıran ve rahatlatan bu dekorasyon dış dünyanın güzelliklerini evine taşımak isteyen herkese ilham olacak. 

6 / 16

Yeşillik temalı bu köşede bu yılın en popüler teması botanik var. Harika desenli perdeler, kırlentler, duvarda baskılar ve uyumlu vazolar içinde bitkiler.. 

Kırlent, Mavi, Deniz temalı dekorasyon(coastal), Marin temalı dekorasyon, Balkon
7 / 16

Deniz izlenimini uyandıran vurguların hakim olduğu bu dekorasyonda ise kullanılan tüm objeler ve renkler huzur veriyor. Deniz esintili ve olabildiğince doğal etkiler uyandıran nesneler kullanıp bunları turkuaz, beyaz ve maviyle bütünleştirmiş ev sahibimiz. 

Kırlent, Mavi, Deniz temalı dekorasyon(coastal), Marin temalı dekorasyon, Balkon

Salon, Duvar rafı, Mavi, Turkuaz, Duvar dekorasyonu, Puf, Ikea
8 / 16

Turkuaz sehpanın rengi..

Salon, Duvar rafı, Mavi, Turkuaz, Duvar dekorasyonu, Puf, Ikea

9 / 16

10 / 16

11 / 16

12 / 16

13 / 16

14 / 16

15 / 16

16 / 16