Büyük mutfak dolaplarının, çekmecelerden daha kullanışlı olduğuna ve sizi daha çok topladığına inanıyorsanız, yazımıza bir göz atmalısınız. Mutfak dolapları, büyük boyutlarıyla sizi yanıltmaya müsait, ancak çekmecelerin mutfak düzeninize katkısı daha fazla. Üstelik doğru seçimler yapıldığında, dekoratif açıdan da oldukça etkili parçalar.

Mutfaklardaki birçok tasarımda, bir sıra üst dolap ile bir sıra da alt dolap mevcut. Buna rağmen, alt dolaplar sadece birkaç çekmeceye sahip. Peki neden? Yani neden çekmecelere biraz daha söz hakkı tanımıyoruz? Yeni bir mutfak dolabına ihtiyacı olanlar yada mutfağında değişiklik yapmayı düşünenleri ikna etmek için buradayız. Her yeri dolaplarla kaplamak yerine, gelin alt dolaplarınızı da çekmecelere ayırın. Farkı hissedeceksiniz! Eğer mutfağınızda zaten çekmeceler varsa, siz de yazımızı okuduktan sonra yaptığınız seçimin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha fark edeceksiniz.

Özellikle küçük mutfaklara sahip ev sahiplerimizde ''çekmecelere sığamam'' düşüncesi var. Halbuki, ihtiyaçlarınıza göre farklı boyutlarda tasarlanmış alt dolap çekmeceleri, dolaplara oranla fark edilir derecede kolaylık sağlıyor.

Çok daha kullanışlı!  Mutfaklarınızda çekmecelere yer verin.

1. Erişim kolaylığı

Mutfak alt dolapları 57 cm standart derinlik ölçüsüne sahip. Peki bu bize neyi ifade ediyor? Bu genişlik aslında bir dolap için arka tarafta kalan mutfak eşyalarınızın karanlıkta kaybolması anlamına geliyor. Alt dolaplarınızdaki tüm alandan en iyi şekilde yararlanabilmek, her yere kolay erişebilmek önemli. Çekmeceler, bu problemi kolaylıkla çözer ve çekmecenin arka tarafındaki nesnelere bile kolayca erişebilmenizi sağlar. Aşağı eğilmek ve dolabın arkasını kazmak yerine, sadece çekmecenizi açıp, düzenli bir diziden seçim yapabilmek sizce de daha rahat bir tercih değil mi?

Modern mutfak, Mutfak, Ankastre, Beyaz mutfak, Krem mutfak

Çok daha kullanışlı!  Mutfaklarınızda çekmecelere yer verin.

2. Organizasyon

Mutfak dolaplarının, bir kutudan farkı yok aslında. Mutfak eşyalarınızı özenle yerleştirdiğiniz dolabınız, içinden bir şey almak istediğinizde korkunç bir karmaşıklığa neden olabiliyor. O karışıklık sırasında hasar gören eşyalarınızdan bahsetmiyoruz bile. Çekmeceler, alanınıza bölmeler eklemek için oldukça elverişli; ihtiyacınıza uygun bölmelerle, her şeyin düzgün bir şekilde kendi bölümüne sığmasını sağlayarak mutfak düzeninizi kontrol altında tutabilirsiniz.

Country mutfak, Avize, Ankastre, Cam Ankastre, Mutfak, Beyaz mutfak, Ahşap mutfak tezgahı

Çok daha kullanışlı!  Mutfaklarınızda çekmecelere yer verin.

3. Verim

Çekmecelerinizde her bir kareyi verimli kullanabilmek, aynı boyutlarda bir dolaptan alabileceğiniz verimin çok daha fazlasını sunuyor. Dolabınızda üst üste dizeceğiniz parçalar yerine, raf görevi gören çekmeceler, size daha fazla alan açıyor.

Mutfak, Beyaz mutfak

Çok daha kullanışlı!  Mutfaklarınızda çekmecelere yer verin.

4. Stil

Dekorasyonunuza uygun çekmeceler size mutfakta kolayşık sağlarken, görüntüsüyle de mutfağınıza hareket katıyor. Ayrıca hassas parçalar için de gerekli olabilir. Eğer tercihleriniz arasında üst dolapların olmadığı bir muftak dekorasyonu varsa, alt bölümde çekmecelere oldukça ihtiyaç var demektir. Bir an için kaselerin, tabakların ve cam kapların bir dolaba girdiğini hayal edin. Kabus gibi!

Ankastre, Modern mutfak, Mutfak