Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Yaz geldi, evden dışarı çıkmaya fazla vakit ayıramıyor ve uzun bir tatile de daha çok varmış gibi gözüküyorsa, en iyi seçenekler arasında balkonda güneşin ve güzel havanın tadını çıkarmak var. Bir apartman dairesi dekorasyonunda, çoğu zaman balkon göz ardı edilir; ancak düzgün bir şekilde dekore edildiğinde, balkonlar, yazın keyfini evde çıkarmanın en büyük yardımcısı. Süper küçük bir balkon bile bir bardak çay eşliğinde rahatlamak için harika bir yer olabilir. Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız ve küçük bir balkonunuz varsa, balkonunuzun boyutunu unutturacak güzellikte dokunuşlar yaparak işe başlamalısınız. İşte küçük balkonunuzu, keyif aldığınız bir alana dönüştürmek için harika fikirler..

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Dekorasyonunuzla ilgili herhangi bir karar vermeden önce yapılacak ilk şey, sahip olduğunuz alanı hesaplamak. Belki balkonunuza bir yemek masası getiremezsiniz ama bu daha küçük bir masa ve bir iki sandalye tercih edemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Minimalist bir dekorla balkonunuzu yaşanabilir bir alana çevirmek, aslında düşündüğünüzden daha kolay. Balkona yerleştirdiğiniz küçük bir masa ve sandalye, çay veya kahvenizi dışarıda içmenize olanak sağlayacaktır. Beğendiğiniz bir renkle boyanmış ve küçük balkonunuzun tarzına uygun bir ferforje masa seçebilirsiniz, balkonunuzu şık ve modern gösterecektir.

Balkon, Halı, Mavi, Küçük balkon

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Balkon demirine asılan masalar, küçük balkonlar için en çok tercih edilen parçalar arasında. Zemini işgal etmemesi ve katlanabilir seçenekleriyle büyük rahatlık sağlıyor.

Küçük balkon

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Balkonunuz kapalı değilse, sıcak yaz aylarında sizi güneşten koruyacak bir şemsiye bulundurmalısınız.

Balkon, Balkon oturma grubu, Kırmızı, Küçük balkon

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Manzaranın tadını çıkarmak için rahat bir sandalye ve küçük bir masadan daha fazla bir şeye ihtiyacınız yok aslında. Mobilyalar, çok yönlü, küçük ama konforlu olmalı. Küçük boyutlarda bir sandalye ve masa en küçük balkona bile sığar ve açık havanın keyfini çıkarmanıza yardımcı olur. Çok fazla yer yoksa, istiflenebilir veya katlanabilir sandalyeler düşünün, bu şekilde kullanılmadıklarında size engel olmazlar. Sandalyeleriniz oturduğunuzda rahat hissettirmeli ve aynı zamanda kolay hareket ettirebilmeniz için hafif olmalı. 

Balkon, Kendin Yap, Mavi, Mobilya boyama, Mor, Küçük balkon

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Yumuşak dokularda kumaşlar da balkonunuza daha sıcak bir hava katacak parçalardan. Rahat ekose battaniye bir balkonun sandalyesi için mükemmel bir ektir.

Balkon, Köşe koltuk, Halı, Siyah- Beyaz, Turuncu, Gri, Puf, Küçük balkon

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Rahat bir divan veya yer minderleri de daha romantik bir atmosfer yakalamanıza yardım edebilir.

Balkon, Küçük balkon

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

İçimizi ısıtan bu yaz aylarında hepimizin renklere ihtiyacı var, bu nedenle parlak bir battaniye, renkli bir halı veya çizgili doku ve kumaşlar, bir balkonun dekoruna büyük bir katkı sağlayacaktır. Eklektik bir hareket eklemek için malzemeleri karıştırın ve eşleştirin. Mobilyaları parlak tonlarda seçerseniz, dış mekanınıza eğlenceli ve canlı bir his katarsınız . Daha davetkar bir görünüm için döşemeli mobilyalarda hareketli desenler seçerek ve renkli saksılarla balkonunuzu calandırabilirsiniz. Rengarenk kilim ve aksesuarlar da untulmaması gereken parçalar. 

Balkon, Çiçekler

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Balkonunuzda kullanacağınız kilim, alanın daha geniş görünmesine yardımcı olabilir ve doğru desenler seçilirse daha büyük bir alan hissi yaratabilir. 

Balkon, Küçük balkon

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Bitkiler, küçük bir balkon süslemek için ihtiyacınız olan en önemli parçalar. Saksı bitkilerini korkulukların arkasına ve duvarlara asmak hem ortamı güzlleştirir hem de size alan kaybettirmez. Pecere saksıları, şehrin içindeki her ev için gerekli. Ferah çiçek ve yeşilliklerin size iyi geldiğini fark edeceksiniz. Masanızı rengarenk çiçekli bitkilerle süsleyebilirsiniz. Ayrıca küçük saksılarda nane, fesleğen ve lavanta gibi bitkiler de yerleştirebilirsiniz. Bitkilerin taze aroması ruh halinizi dengeleyecektir.

Balkon, Kış bahçesi

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Düşük bakım gerektiren daha doğal yeşil görünüm için suni çim halı ekleyin. Suni çim halısı ve içinde küçük çiçekler bulunan birkaç saksı, balkonunuzu şirin bir bahçeye dönüştürebilir.

Balkon

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Kır evi stili balkon tasarımın, modern yaşam için mükemmel bir seçim olduğunu söyleyebiliriz. Diğer stillerden daha doğal bir görüntü yakalamanızı sağlayacak bu stil, size daha rahat bir ortam sunacak.

Balkon

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Duvar dekorasyonu, küçük balkonlara hareket katmanın en iyi yollarından.Çerçeveler, tablolar, duvarlarınıza hareket katmak için önemli aksesuarlardan. Kendin Yap çalışmalarınız da farklı tasarımlarla dekorunuza pratik bir ek olabilir.

Sarı, Duvar dekorasyonu, Kendin Yap, Mobilya boyama, Balkon, Balkon tadilat, Siyah, Stencil, Küçük balkon

Küçük Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri

Keyifli bir ambiyans yakalamak için aydınlatmalar büyük önem taşıyor. Küçük bir balkonun güçlü bir aydınlatmaya ihtiyacı yoktur ancak parlak, pratik ve işlevsel bir çözüm gerektirir. LED aydınlatma seçeneği tam da küçük balkonunuza göre. Bu ışıklar hem küçük, hem çevre dostu ve faturanızı da çok kabartmıyor.  

Daha romantik bir atmosfer için balkonunuza loş aydınlatmalar ekleyebilirsiniz. Mumlar ve fenerler balkona aydınlık ve sıcak bir dokunuş getirmenin harika yollarından. Ilık bir yaz akşamı, balkonunuzda birkaç mum yakıp oturmak, sizce de kulağa hoş gelmiyor mu?

Küçük balkon