Seramik eviye deyince özellikle country tarzı sevenler için akan sular durur! Çünkü bu evyeler hem materyal yapıları hem de tezgah üstüne de kolayca monte edilebilmeleri sebebiyle tarzın istediği her şeyi sunar!

Tabi söz konusu eviye olunca öyle doğrudan görsellik yeterli değil! Mutfağın belki de en çok kullanılan bu bölümünün kullanışlı olması da görüntü kadar önemli! Bu yüzden şimdi ki yazıda size seramik eviyelerden detaylı şekilde bahsedelim istedik!

Hadi başlayalım!

Seramik Eviye Kullanışlı Mı? Avantajlar ve Dezavantajlar!

Seramik Eviye Nedir? Avantajları ve Dezavantajları

Seramik eviye aslında adından da anlaşılacağu üzere seramikten üretilmiş, yüksek direnç gösteren bir eviye çeşidi. Bu eviyenin özellikle son yıllarda daha çok popüler hale gelmesinin temel sebebi ise sunduğu görsel ziyafet!

Eviyeleri monte ederken genellikle tezgah altı, tezgah üstü ve tezgaha sıfır şekilde yerleştimeler yapılır. Ağır yapıdaki eviyeler genellikle tek tip montaja izin verirken seramik eviyeler istenilen şekilde montaj için uygun! Tabi bunun dışında da çok özelliği var. Onları da avantaj ve dezavantaj olarak gösterelim hemen!

Avantajları

  • Kolay temizlenebilir.
  • Estetik zenginlik sağlar.
  • Montaj kolaylığı var.
  • Yüksek ısılara dayanıklı.
  • Hafif yapıya sahip.

Dezavantajları

  • Çizilmelere karşı hassas.
  • Darbelerde sır araları aşınabilir.
  • Koruma teli ile kullanılmadığında çatlaklar oluşabilir.

Seramik eviyelerin avantaj ve dezavantajlarına baktığınızda sizin için kulllanışlı olup olmadığını anlamanız kolay olur. Burada seçim yaparken mutlaka dikkat edeceğiniz bir nokta da seramik eviyelerin fiyatları!

Bu noktada seramik eviyelerin orta segmentli fiyat grubundaki eviyelerden olduğunu söyleyebiliriz. Granit ve paslanmaz çeliğe göre biraz daha ucuz olur seramik eviyeler. Metal eviyelerden de biraz daha pahalı! Genel olarak ortalama bir fiyat vermek gerekirse seramik eviyelerin fiyatı 5 bin Tl'den başlar, eviyenin göz sayısı ve seramiğin kalitesine göre artış gösterebilir.

Mutfak, Country mutfak, Vizon, Beyaz, Gri, Aplik, Aydınlatma, Duvar rafı, Duvar dekorasyonu, Mutfak tezgahı, Pencere önü eviye, Eviye , Mutfak aksesuarları

Seramik Eviye Kullanışlı Mı? Avantajlar ve Dezavantajlar!

Pinlemek isteyenlere...