Müstakil ev yapmak isteyen kişi sayısı her geçen gün artıyor! Ama ne yazık ki maliyetler de aynı oranda artıyor! Bu ilgide merak edilen bir konu da evlerin 2024 yılı fiyatları ile ne kadara mal olacağı oluyor!

İşte bu yüzden şimdi size 80 m2'lik bir müstakil evin 2024 yılı maliyetlerini sunacağız.

Hadi başlayalım!

2024 Yılı Fiyatlarıyla 80 M2 Müstakil Ev Maliyeti!

80 M2'lik Bir Ev Ne Kadara Mal Olur?

80 m2'lik müstakil evin maliyetini yaparken aşağıdaki gider kalemlerini kullanacağız:

  • Temel ve subasman maliyeti,
  • Tabliye maliyeti,
  • Kepçe ve harfiyat maliyeti,
  • Kalıp-demir içşiliği maliyeti.
  • İnce işçilik maliyeti.

Şimdi hepsini kalem kalem hesaplayalım. Bu evin hesaplamasını yaparken proje giderlerini ayrı bir gider kalemi olarak belirtmedik. Çünkü bu evin yapılacağı bölgeye göre çok değişiklik gösteriyor şu dönemde. Bazı yerlerde 90 bin olabilen bu proje giderleri bazı yerlerde de 120 bin TL'yi buluyor.

Temel ve Subasman Maliyeti

80 m2 evin temel ve subasmanı için yaklaşık olarak 46 m3 beton kullanılır. Kullanılan betonun minimum C25 kalite beton olmasına dikkat etmek gerekir. Temel için gereken demir de yaklaşık olarak 3 ton 200 kg civarında olur. Beton, demir ve yükseltme perdesi için gidecek bütün paralar hesaplandığında 80 m2 evin 2024 fiyatlarıyla temel maliyeti 186 bin 200 TL olur. Temel için gereken hafriyat ve kepçe maliyeti aşağıdaki kalemlerde hesaplanmıştır.

(C25 beton: 2.100 TL, Demir kg fiyatı: 23 TL- Şubat 2024)

Tabliye Maliyeti

Tabliye denen şey beton ve demirden oluşan bir döşeme kısaca! Bunun için gereken beton yaklaşık olarak 30 m3, demir de yaklaşık olarak 3 ton. Beton ve demir dışında bu aşamada temel topraklama maliyetini de eklemekte yarar var! Hepsini topladığımızda tabliye maliyeti için yaklaşık olarak 132 bin TL ayırmanız gerekir.

Kepçe ve Hafriyat Maliyeti

80 m2 evin inşaat sürecinde bir kepçeyi yaklaşık olarak 10 saat çalıştırmanız mümkün. 2024 fiyatlarıyla kepçe çalıştırmanın saatlik ücreti 1800 TL olarak hesaplandığında kepçe ve hafriyat için yaklaşık olarak 45 bin TL hesaplanabilir.

Kalıp-Demir İşçiliği Maliyeti

Kalıp-demir işçiliği günümüzde yüksek giderlerin olduğu bir kalem. İşçilerin şu anda m2 başına en az 1000 TL talep etmesi sebebiyle bu aşama için yaklaşık olarak 230 bin TL'nin gideceğini bilmeniz lazım!

İnce İşçilik Maliyeti

İnce işçilik faslı aslında tamamen sizin seçeceğiniz malzemelerin kalitesine göre değişen bir şey! Sıva, boya, dolaplar, vitrifiye ve birçok tesisat detayı bu faslın içinde! Hepsini orta kalite malzemeler üzerinden düşündüğünüzde ince işçilik için en az 600 bin TL'lik bir masrafınız olur.

Bütün bu giderleri topladığımızda 80 m2 bir müstakil evin 2024 fiyatları üzerinden maliyeti -proje giderleri hariç- 1 milyon 200 bin TL gibi bir maliyet karşınıza çıkar!

Bu konuda daha çok bilgilenmek için şu videodan yararlanabilirsiniz.

Müstakil Ev

2024 Yılı Fiyatlarıyla 80 M2 Müstakil Ev Maliyeti!

Pinlemek isteyenlere...

Benzer Konular