Duşakabin ve Sineklik İçin Doğru Adres: Yapı Dükkanım

Duşakabin Ölçüsü Nasıl Alınır? Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? Kurulumu Kolay Duşakabin Kötü Müdür?

Duşakabin ölçüsü almak aslında çok kolaydır. Eğer banyonuz iki duvar arası bir kabin gerektirdiyse sağdan ve soldan tam ölçü önce en aşağıdan alınır, sonra ortalama bir insan boyunun bel hizası civarından bir ölçü daha alınır ve son olarak 180 cm civarından en sağ ve en sol arası bir kez daha ölçülür ve imalat için en küçük ölçü baz alınır. Çünkü yapı dükkanım olarak kullandığımız kaliteli ve kullanışlı profillerimiz ebatlama olarak çok kolaylık sağlar ve eğer ölçü alınan yerde birkaç santimetrelik fark varsa iç içe geçen profiller ile kolaylıkla ayarlanabilir. Eğer köşe ya da oval bir kabin tercih edecekseniz banyonuzda lavabo ya da klozetin kabine yakınlık durumu, banyo giderinin konumu ve varsa havalandırmanın yerine göre yine en sağdan ve en soldan ölçü alınmalıdır. Yer sağlamada ferahlık sağlamak için de oval bir kabini köşe kabin yerine tercih edebilirsiniz. 

Duşakabinler sürekli su, sabun veya şampuan gibi dış etkenlere maruz kalır. Bu nedenle kireçlenme ya da istenmeyen lekeler karşımıza çıkar. Bunlardan kurtulmak ve duşakabin temizliği için bazı püf noktalarına uyduğumuz takdirde bu istenmeyen durumları ortadan kaldırabiliriz. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği duşakabin ve cam temizliği için yapılmış kimyasal temizlik gereçleri ile yapabileceğiniz gibi beyaz sirke ve karbonat ile yumuşak bir sünger yardımıyla da olukları, bağlantı noktalarını ve camlarını da rahatlıkla temizleyebilirsiniz. İster kimyasal ister natürel yöntemler kullanın, güzel bir durulama ile kalıntı kalmamasını sağlamanız çok önemlidir. 

Gelişen teknolojimiz sayesinde hem profillerde hemde bağlantı seçeneklerinde artık kolay kurulum ile herkes evinin ustası olabilir. Kurulum şeması ile yapı dükkanımdan alacağınız duşakabinleri yardım almadan da kurabilirsiniz. Yani hayır, kurulumu basit olan duşakabinler kötü değil, aksine daha iyidir. Bir tane duşakabinin montajı için saatlerce uğraşmak yerine kısa sürede montajı tamamlayıp yeni duşakabininizin keyfini sürebilirsiniz.