2024 Yılı Fiyatıyla Müstakil Ev Yapmanın Maliyeti ve Giderleri

2024 Yılı Müstakil Ev Maliyeti Hesaplama

Bu hesaplamayı yapmak için üstte verilen gider kalemleri üzerinden ilerlemek gerekiyor.

Günümüz koşullarında 100 metrekare bir evin proje giderleri yaklaşık olarak 100-120 bin TL arasında değişim gösteriyor. Evin yapılacağı yerin köy ya da il merkezi olmasına göre değişiklik gösteren bu fiyatlar, mimar destekleri vb. gibi durumlara göre de farklılaşıyor.

Evin kaba inşaatı için hesaplama yapıldığında ise günümüz demir ve beton fiyatları üzerinden bir değerlendirme yaptığımızda 100 metrekare bir evin kaba inşaatı yaklaşık olarak 750-800 bin TL gibi bir rakamı bulmakta. Kaba inşaatın içerisinde iç ve dış sıvalar, kapı ve pencereler, ince işçilik ve tesisat gibi kalemlerin yer almadığını hatırlatalım size!

Şimdi bu kalemlere tesisat giderlerini de eklediğimizde su, elektrik ve diğer tesisat işleri için yaklaşık olarak 140 bin TL gibi bir maliyetin ortaya çıkacağını söylemek mümkün.

İnce işçilik, işçi ve sigorta bedelleri, basit şekilde yapılmış bir peyzaj için de yaklaşık olarak 600 bin TL gibi bir rakamı gözden çıkarmanız gerekebilir.

Bütün bu gider kalemlerini topladığımızda 2024 yılı fiyatlarıyla 100 metrekare bir evin minimum 1 milyon 590 bin TL gibi bir rakama yapılabileceğinizi söyleyebiliriz. Tabi bunun içerisinde ekstra giderlerin olacağını ya da kullanacağınız malzemelerin kalitesine göre farklılıklar yaşanacağını da unutmamanız gerekir!

Anahtar teslim müstakil ev yaptıracaksanız da ek giderler hariç 100 metrekare evin metrekare birim fiyatını minimum 15-17 bin TL olarak düşünebilirsiniz.

Müstakil ev yapımı meşakkatli bir süreç. Umarız bu süreci kolay ve içinize sinecek şekilde geçirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Müstakil Bir Ev Yaptırmak: Fikir Verecek Modeller ve Projeler 

İlginizi çekebilir: Anahtar Teslim Köy Evi Maliyeti 

İlginizi çekebilir: 100 m2 Müstakil Ev Temel Maliyeti 

İlginizi çekebilir: Müstakil Ev Yapım Aşamaları: Karşılaşabileceğiniz Zorluklar ve Çözümleri 

İlginizi çekebilir: Tek Katlı Müstakil Ev Modelleri 

İlginizi çekebilir: İki Katlı Müstakil Ev Modelleri 

Not: Yapılan maliyet hesabı Ocak 2024 fiyatları baz alınarak yapılmıştır.