Eskiden maliyet hesabı yaparken yıllık hesaplama yetiyordu. Ama şimdi neredeyse her ay maliyetler yeni bir boyut kazanıyor! O yüzden biz de size olabildiğince en güncel hesaplamaları sunmak adına yeniden yapıyoruz.

Bugünkü maliyet hesabımız 135 m2'lik iki katlı bir çelik ev için. Yapacağımız hesaplamada Haziran-2023 fiyatları üzerinden hareket edeceğiz. Umarız bundan sonra yapacağımız her hesap düşüşe geçen türden olur!

Hadi lafı çok uzatmadan başlayalım.

2023 Yılı Fiyatlarıyla 135 M2 İki Katlı Çelik Ev Maliyeti!

135 M2'lik İki Katlı Çelik Ev Kaça Mal Olur?

Ev sahibi olmak için varını yoğunu bu uğurda harcayanlar! Biliyoruz ne yazık ki hiçbir şey kolay değil. Ama işlerinizi belki kolaylaştırır diye sizin için bilgi sunalım istiyoruz!

135 m2'lik evin toplam maliyetine geçmeden önce kullanılacak her malzemenin size güncel fiyatlarını sunalım:

Hazır beton Haziran 2023 Fiyatları

Grobeton m3 fiyatı : 1400-1500 TL arası

C30 beton m3 fiyatı: 1750-1800 TL arası

C25 beton m3 fiyatı: 1600-1700 TL arası

Not: Beton fiyatları fiyatın alındığı firmaya, bölgeye ve illere göre değişenlik gösteriyor. 

Demir kg fiyatı: 18300 TL

Galvaniz sac çelik kg fiyatı: 23-25 TL arası

İşçilik maliyeti m2 başına: 400-500 TL arası

Temel malzemelerin güncel fiyatlarını verdikten sonra hesabımıza geçelim. Burada da şu gider kalemleri üzerinden ilerleyeceğiz:

  • Proje giderleri
  • Temel maliyetleri
  • Çelik İskelet
  • Tesisat işleri,
  • İnce işçilik (sıva,boya, yalıtım, kaplamalar, dolaplar, kapı ve pencereler)

Proje Giderleri

Her eve başlamadan önce sizi bekleyen süreç proje! Burada proje belirleniyor, belediyeye onaylatııyor. Zemin etüd raporu veriliyor, imar çapı,tapu harcı gibi birçok prosedür yer alıyor. Bütün bunlar için 2023 yılında minimum 70 bin TL'yi hazır etmeniz gerekiyor.

Temel Maliyetleri

"Ben çelik ev yaptırıyorum ne işim var benim betonla" diyorsanız bu konuyu hiç araştırmamışsınız demektir! Çünkü ister çelik ev yapın ister prefabrik hepsinden önce temele ihtiyacınız var ve anahtar teslim anlaşsanız dahi temel işi çoğunlukla size ait!

Şimdi 135 m2'lik evimizin 80 m2'lik alt katı üzerinden temel maliyetine bakalım. Burada sizin için yapacağımız hesapta radye temel üzerinden malzeme hesabı yapacağız. Çünkü ülkemizde birçok bölge depreme dayanıklı değil. Haliyle de hangi ev olursa olsun sağlam temel şart!

Temel için grobeton ve C30 beton olmak üzere toplam 50 m3 beton ve 3,5 ton demir üzerinden hesabımızı yaptığımızda yaklaşık olarak 135 bin TL sadece beton ve demir giderine ödenecek para! Subasman, perde, ve işçilik de eklenince temel için minimum ödeyeceğiniz para 220 bin TL!

Çelik İskelet

Hesabını yaptığımız çelik ev hesabında hafif çelik olarak adlandırılan galvaniz çelik üzerinden hareket ediyoruz. 135 m2'lik iki katlı evin iskeleti için yaklaşık olarak 12 ton çelik kullanılabilir. Çeliğin kg fiyatını minimum 23 TL üzerinden hesaplarsak çelik iskelet minimum 276 bin TL eder!

Tesisat İşleri

Elektrik, su ve ısınmaya yönelik tesisat işleri için ayırmanız gereken minimum bütçe 70 bin TL!

İnce İşçilik

İnce işçilik içerisinde iç-dış sıva, boya, yalıtım, kaplamalar, dolaplar, kapı ve pencereler bulunuyor. En az evin iskeleti kadar gideri olan bu kısım için de en az 500 bin TL'nizin bulunması gerekiyor.

Bütün bu gider kalemlerini topladığımızda 135 M2'lik iki katlı bir çelik evin Haziran 2023 yılı fiyatları üzerinden maliyeti en düşük şekilde 1 milyon 136 bin TL tutuyor!

Aynı evi anahtar teslim olarak yaptırmak istediğinizde de güncel fiyatlar üzerinden m2 başına en düşük 9 bin TL üzerinden anlaşma yapabilirsiniz.

Umarız istediğiniz gibi bir eve hem kaliteli inşaatla hem de uygun maliyetle ulaşabilirsiniz.

Çelik konstrüksiyon ev

2023 Yılı Fiyatlarıyla 135 M2 İki Katlı Çelik Ev Maliyeti!

Pinlemek isteyenlere...

Benzer Konular