Şimdiki yazımız köye ev yapma düşüncesi olanlar için! Bu yazımızda 70 m2 oturuma sahip köy evi maliyetini çelik ve prefabrik ev gibi farklı seçenekler üzerinden yapacağız.

Hadi zaman kaybetmeden başlayalım.

70 M2 Köy Evi Kaça Mal Olur: Çelik ve Prefabrik Ev Hesaplaması!

70 M2 Çelik Köy Evi Kaça Mal Olur?

Çelik profillerin ana taşıyıcı olarak kullanıldığı çelik konstrüksiyon evler depreme dayanıklı olduğu için birçok kişinin ilgisini çekiyor. Bu evler geçmiş yıllarda oldukça uygun maliyetli olsa da günümüz şartlarında en az bir betonarme ev fiyatına mal oluyor.

2023 yılı fiyatlarıyla çelik konstrüksiyon bir evin metrekare başı fiyatı 7 bin TL'den başlıyor. Bu da demek oluyor ki 70 m2 çelik konstrüksiyon bir evin maliyeti 490 bin TL'yi bulabiliyor.

Ama bu hesap içerisinde proje bedeli, temel ve peyzaj bedellerinin olmadığını belirtelim.

Çelik konstrüksiyon ev ile ilgili kredi çekmek isteyenler için Ziraat Bankası ve Halkbank'tan "inşaat tamamlama kredisi"nden yararlanabilir.

70 M2 Köy Evi Kaça Mal Olur: Çelik ve Prefabrik Ev Hesaplaması!

70 M2 Prefabrik Köy Evi Kaça Mal Olur?

Duvar panellerinin taşıyıcı olarak kullanıldığı prefabrik evler de tıpkı çelik evler gibi depreme dayanıklı fabrikada üretilen yapılar. Köy evinde prefabrik yapıyı tercih edecekler için hesaplamamıza başlayalım.

2023 yılı fiyatlarıyla prefabrik bir evin metrekare başı fiyatı 4 bin TL'den başlıyor. Bu da demek oluyor ki 70 m2 prefabrik bir evin maliyeti 280 bin TL'yi bulabiliyor.

Yine burada da proje giderleri, temel ve peyzaj gibi ek kalemler hesaplamaya dahil değil!

Not: Prefabrik evler için de bankaların kredi imkanları mevcut!

Prefabrik ev, Köy evi, Dış cephe