Bu yazımızda çelik konstrüksiyon evlere ilgi duyan herkesin merak ettiği önemli soruları yanıtlamak niyetindeyiz. İlk olarak çelik konstrüksiyon evlerin 2023 yılı üzerinden maliyetini vereceğiz. Daha sonra da çelik konstrüksiyon evin yapım aşamalarına detaylı değineceğiz.

Hazırsanız hemen başlayalım.

2023 Fiyatları ile Çelik Konstrüksiyon Ev Maliyeti ve Yapım Süreci!

Çelik Konstrüksiyon Ev Maliyeti 2023

Çelik konstrüksiyon evler, sipariş üzerine üretimi yapılan ve kişiselleştirilmiş projelerle oluşturulan yapılar içerisinde. 1-2 ay gibi bir sürede teslim edilebilen bu evler, zamandan tasarruf etmek ve depreme karşı kendini güvende hissetmek isteyenler için ideal seçenek!

Ülkemizde özellikle son yıllarda daha çok rağbet görmeye başlayan bu evleri satın alırken anlaşacağınız firmalara göre farklı seçenekler karşınıza çıkabilir.

Çoğunlukla anahtar teslim şekilde satılan çelik konstrüksiyon evlerde peyzaj, temel ve ruhsat işlemleri kapsam dışı şekilde satılır.

Firmadan firmaya göre değişiklik gösteren çelik konstrüksiyon evlerin anahtar teslim fiyatları 2023 yılı itibariyle metrekare başına 7.000 ile 10000 Tl arasında değişiklik göstermekte.

Firmalar arasındaki fiyat farklarının fazla olmasının temel sebebi anahtar teslim kapsamındaki hizmetler ve firmaların kullandığı çelik profillerin kalınlığı. Çelik konstrüksiyon ev sahibi olmayı düşünüyorsanız satın alacağınız firmayı detaylı şekilde araştırmanız lazım ve sağlam referanslar sunan köklü firmalara yönelmeniz gerekir. Aksi halde kalitesiz çelik ile ömrü kısa olacak bir eve sahip olabilirsiniz.

2023 Fiyatları ile Çelik Konstrüksiyon Ev Maliyeti ve Yapım Süreci!

Çelik Konstrüksiyon Ev Yapım Süreci

Çelik konstrüksiyon evlerin yapım sürecinde öncelikle güvenilir bir firma için detaylı araştırma yapmanız gerekir. Bu aşamada farklı firmalardan fiyat teklifleri alarak hepsinin detaylarını öğrenebilirsiniz.

Çelik konstrüksiyon evler de tıpkı betonarmeler gibi ruhsat gerektiriyor. Bu yüzden ev monte edilmeden önce ruhsat için gerekli işlemlerin yapılması gerekir ve izin alınmalı.

Gerekli izinler alındıktan sonra çelik konstrüksiyon yapı gelmeden önce temel atılmalı.

Temel atıldıktan sonra çelik iskelet yapı oluşturulur. Çelikten oluşturulan iskelet daha sonra ustalar tarafından monte edilmeye başlar.

Eviniz metrekaresine göre 2-3 ay gibi bir sürede tamamlanmış olur.

Not: Çelik konstrüksiyon ev inşa edilirken her zaman ustaların başında olmaya özen gösterin.

Duvarların daha güçlü olması için firmanızdan OSB talep edin!

Konu hakkında sizin de fikirlerinizi bekleriz.

2023 Fiyatları ile Çelik Konstrüksiyon Ev Maliyeti ve Yapım Süreci!

Pinlemek isteyenlere...