Çelik konstrüksiyon evler ile prefabrik evler birçok açıdan benzerlik gösterir. İkisinin de kurulumu kolaydır ve demonte olarak inşa edilir. Kısa sürede ev sahibine teslim edilen bu yapıların en önemli özelliği de depreme dayanıklı olmaları. Benzer özellikleri sebebiyle birçok kişinin aklında soru işaretleri bırakan bu iki evin farklılıkları da var tabi ki!

İşte bu yazımızda size bu farklılıklardan bahsetmeyi düşünüyoruz. Çelik ve prefabrik evler arasındaki farklar neler? Çelik evi avantajlı kılan özellikler hangileri? Bu soruların cevaplarını detaylı şekilde vereceğiz.

Hadi başlayalım.

Çelik Konstrüksiyon Ev mi Prefabrik Ev mi?

Prefabrik ve çelik evler arasındaki temel farkları şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Teknik Özellikler
  • Kat Sayısı
  • Üretim süreci
  • Dayanıklılık
  • Maliyet

Şimdi gelin detaylı bu farklara bakalım!

Teknik Özellikler

Çelik konstrüksiyon evleri ve prefabrik evleri teknik özellikleri açısından karşılaştırdığımızda karşımıza evlerin taşıyıcı sitemi çıkar. Çelik konstrüksiyon evlerin ana taşıyıcısı çelik kolonlardır. Prefabrik evlerin ana taşıyıcısı ise duvar panelleridir.

Kat Sayısı

Prefabrik evler yaptırılırken en fazla iki katlı yapı tercih edilebilir. Çelik kontrüksiyon evlerde ise dört kata kadar yapı oluşturulabilir.

Üretim süreci

Hem prefabrik hem de çelik konstrüksiyon ev, fabrikada üretilip monte edilen yapılardır. Demonte şekilde üretilen bu evlerin genellikle montajı kısa sürede yapılır. Prefabrik evlerin montajı 10 ile 15 gün gibi bir süreyi alır. Çelik konstrüksiyon evlerin üretimi ise yaklaşık bir ay gibi bir süreyi bulabilir ve kat sayısına göre bu değişir.

Dayanıklılık

Dayanıklılık noktasında çelik konstrüksiyon evler prefabrik evlerden daha dayanıklı haldedir.

Maliyet

Geldik en merak edilen bölüme: Maliyet!

Prefabrik evlerin maliyeti çelik konstrüksiyon evlere göre daha düşüktür. Çelik konstrüksiyon evler yaklaşık olarak prefabrik evlerin 1,5 katı bir maliyete sahiptir.

Bu konuda sizin de söyleyecekleriniz varsa bekliyoruz.

Çelik Konstrüksiyon Ev mi Prefabrik Ev mi?

Pinlemek isteyenlere...