Beyaz duvar iyidir. Evi ferah gösterir, bir de aydınlık katar. Ama bunun etkisi çok arttırıldı mı bir yerden sonra monotonluğuyla sizi bunaltır.

İşte böyle bir durum yaşamayın diye size birkaç tavsiye verelim istedik. Bu şekilde hem beyazdan vazgeçmezsiniz hem de daha keyifli bir ortam elde edebilirsiniz.

Hadi hemen başlayalım.

Beyaz Duvarlardan Sıkılanlar İçin Ortamı Neşelendirecek Tavsiyeler!

Duvarlara Renk Katma Yolları

Küçük Alanlarla Başlayın!

Bir evin boyası ruh halinizi oldukça etkiler. O yüzden de yaşam alanınız için doğru renkler seçmeniz önemli.

Birçok kişi bu durumun farkında olduğu için güvenli liman olarak gördükleri beyaz renge sığınır. Ama bu sığınmada durumu abarttıklarında da işler biraz tatsızlaşabilir.

Beyaz renkten vazgeçmeden ortamınızı daha sıcak bir hale getirmek için ilk etapta küçük köşelerden renk denemeleri yapabilirsiniz.

Mesela dekorunuzda köşe noktalardan birinde farklı bir rengi deneyebilirsiniz.

Kötü Olur Diye Korkmayın!

Beyaz dışındaki renkleri denemekten korkuyorsanız çekinmeyin! Sonuçta boya bu! Geri dönüşü var ve inanın aldığınız o boya boşuna gitmez. Salonda içinize sinmezse çocuk odasında kullanırsınız ya da başka bir alanda!

Yatak Başlıklarının Arkasında Deneme Yapın!

"Çok küçük olmasın, aldığım boya daha çok işe yarasın" diyorsanız duvar renklendirme işinde yatak başlarındaki duvarı es geçmeyin!

Bu alanlarda kullanılan boyalar genellikle o duvarı odak noktası haline getirdiği için dekora farklılık katmada oldukça iş görür.

Duvarlarda da Ombre Olur!

Kadınların saç konusunda aşina olduğu ombre kavramı aslında duvarlar da dekoratif amaçla kullanılabilir.

Özellikle büyük alanları renklendirme konusunda tereddütü olanlar bir duvarda ombre görünümüyle canlı renklere yer verebilir.

Nötrlerden Destek Alın!

Beyazın monotonluğunu kırmak için illa ki canlı renklere yer vermenize gerek yok! Onun yanına eklenecek krem ya da gri gibi nötr tonlar da ortamın daha hareketli görünmesini sağlar.

Tavsiyelerimiz sizi farklı renkler konusunda cesaretlenirdiyse bir de doğru rengi nasıl seçeceğinizi söyleyelim.

Salon, İskandinav, Cam önü sedir, Hasır, Ev bitkisi, Halı, Salon halısı, Orta sehpa, Sehpa, Tablo, Duvar dekorasyonu

Beyaz Duvarlardan Sıkılanlar İçin Ortamı Neşelendirecek Tavsiyeler!

Duvarlar İçin Doğru Renk Nasıl Seçilir?

Duvarlar için renk seçimi yapılırken ilk etapta odada geçirdiğiniz zamanı dikkate almalısınız. Mesela sadece akşamları kullandığınız bir alan için renk seçiyorsanız antrasit gibi dikkatinizi dağıtmayacak tonlar uygun olabilir. Zaten tüm odaları aynı renkte boyamak gibi bir alışkanlığınız varsa burada da esnekliğe gidin. O zaman evinizden daha çok keyif alırsınız.

Odanız için renk seçerken dikkate alacağınız başka bir nokta da odanın aldığı ışık miktarı. Örneğin az ışık alan bir oda için renk seçiyorsanız koyu tonlar işinizi daha çok zorlar. Bu tür alanlarda açık ve nötr renk bloklarını karıştırarak hareketlilik sağlayabilirsiniz.

Bunların dışında evde kullanılan mobilyaların renkleri, tablolar, parke ve pencere gibi alanlar da odanız için nasıl doğru rengi seçeceğinizi söyleyebilir. Genel olarak pencere ve parkelere kontrast oluşturacak duvar boyası renkleri uygun seçimler olur. Tablo kullanmayı seven biriyseniz de tablo içinde yer alan renklerden birine dekorunuzda yer vererek sanat eserinizin albenisini daha çok arttırırsınız.

Bu konuda sizin de söyleyecekleriniz varsa bekleriz...

Salon, Country, Kahverengi, Yeşil, Somon Rengi, Turuncu duvar rengi, Duvar rafı, Duvar dekorasyonu, Dekoratif Objeler, Koltuk takımı, Kapitoneli koltuk, Krem, Beyaz, Koltuk örtüsü, Kırlent, Ev tekstili, Halı, Salon halısı, Avize, Aydınlatma, Salon avizesi

Beyaz Duvarlardan Sıkılanlar İçin Ortamı Neşelendirecek Tavsiyeler!

Pinlemek isteyenlere...