Duvar dekorasyonu oldukça önemli! Bunu siz de biliyorsunuz. O yüzden bu konuyla ilgili laf kalabalığı yapmayacağız. Size asıl anlatmak istediğimiz, duvarlarınızda uygulayacağınız dekoratif uygulamalar.
Dekoratif duvar uygulamaları, kişinin yaratıcılığına ve imkanlarına göre uzayıp gidebiliyor. Bu yüzden hepsini bir yazıya sığdırmak zor. Şimdi size bahsetmek istediğimiz dekoratif duvar boyama teknikleri. Bu teknikler aracılığıyla duvarlarınızda bambaşka görünümler elde etmeniz mümkün. Hem de oldukça uygun maliyetle!
Nasıl yapılacağını merak ediyorsanız hemen başlayalım...
Süpürme Tekniği
Çizgili duvar görünümü özellikle son yıllarda yaygın. Kimileri çizgili duvar kağıtlarından yararlanarak bu trende uyuyor. Kimileri de şimdi söyleyeceğim yöntemi uygulayarak.
Bu yöntemde, boyanmış bir duvarı boya kurumadan süpürüyorsunuz. Bunu yapmak için küçük bir el süpürgesinden yararlanırsanız işiniz daha da kolaylaşabilir.
Çizgi tekniği ile ilgili detaylı bilgiyi bu videodan da alabilirsiniz.
Bantlama Tekniği
Geometrik desenlerin yarattığı modern görünümleri seven biriyseniz bu teknik tam da sizin için! Maskeleme bandı kullanarak uygulayacağınız bu yöntemde, istediğiniz şekli oluşturmak için duvarınızı o şekilde bantlıyorsunuz ve daha sonra boyama yapıyorsunuz. Boya kuruduktan sonra da iş bantları sökmeye kalıyor.
Bantlama tekniğin nasıl yapıldığını bu videodan öğrenebilirsiniz.
Çocuk Odası, Beyaz, Mavi, Gri, Çocuk odası duvar dekorasyonu, Çocuk odası halısı, Halı, Çocuk odası çalışma masası, Shaggy halı, Duvar rafı, Duvar dekorasyonu, Mini mutfak
X Tekniği
Bu teknikte duvarı boyamak için kalın uçlu bir fırçayı elinize alıyorsunuz ve sağlı sollu "x" olacak şekilde duvarı boyuyorsunuz.
X tekniğiyle boyadığınız duvarınızda renk katmanları arasında derinlik fazla olacağı için çok karakteristik bir görünüm elde edebilirsiniz.
Tekniğin nasıl yapıldığını görmek isteyenler bu videodan faydalanabilir.
Sünger Tekniği
Dekoratif duvar boyama metodlarından biri de süngerleme. Bu teknikte, yeni boyanmış bir duvara nemli bir süngeri bastırıp kaldırıyorsunuz. Süngerin dokulu yapısından dolayı, duvarınızda da şekiller oluşuyor ve ortamınıza güzel bir ambiyans yansıyor.
Sünger tekniğinin nasıl yapıldığına bu videodan ulaşabilirsiniz.
Havlu Tekniği
Havlu tekniğinde, duvarınızda oluşan pütürlü yapıyla dekoratif bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken çok kalın olmayan bir el havlusunu nemlendirip yeni boyanmış duvarınızın üzerinde yuvarlamak.
Havlu tekniğinin nasıl yapıldığını merak edenler bu videoyu izleyebilir.
Ombre Tekniği
Ombreyi biliyorsunuz. Koyu renk tonundan açık tona doğru yapılan renk geçişi. Şimdi bu tanıdık uygulamayı yapacağınız bir yer de, duvarınız. Duvarınızda ombre tekniğini kullanarak farklı renk tonlarının yarattığı keyifli görünüme kavuşabilirsiniz.
Ombre tekniğini uygularken koyu alanın ne kadar olmasını istiyorsanız orayı fırça ile boyayın. Açık tona geçilen kısımda ise fırçayı bırakıp boyanızı bir pompa yardımı ile püskürtün.
Ombre tekniğin nasıl yapıldığını merak edenler bu videoyu izleyebilir.
Stencil Tekniği
Duvar kağıdı kullanmadan duvarınızda aynı etkiyi hissetmek istiyorsanız sizin için uygun seçeneklerden biri stencil.
Bu teknikte hazır olan şabloları alıp duvarınıza yapıştırıyorsunuz ve desenin üzerini boyuyorsunuz. Boyanız kuruduktan sonra şablonu kaldırdığınızda duvarınızda oluşan desenin keyfine varabiliyorsunuz.
Stencil tekniğinin nasıl yapıldığına bu videodan ulaşabilirsiniz.
Blok Tekniği
Blok tekniği de genel olarak bantlama tekniğiyle aynı yapım aşamalarına sahip. Bu teknikte yaratacağınız şekil kare bloklar olduğu için duvarınızı belirli ölçülere ayırıp bantlama yapıyorsunuz. Karelerden birinin içini boyayıp diğerini ya boş bırakıyorsunuz ya da farklı renge boyuyorsunuz. Bu şekilde istediğiniz her alanda uygulayabileceğiniz eğlenceli duvarlara ulaşabiliyorsunuz.
Tekniğin nasıl yapıldığına bu videodan ulaşabilirsiniz.
Sizin için derlediğimiz bütün bu yöntemleri çok uygun maliyete, kendiniz yapabilirsiniz. Açıkçası hangi tekniği çok sevdiğinizi merak ediyoruz...