Prefabrik evler, avantajlarıyla öne çıkan evler olsa da birtakım dezavantajları da var. Bu evlerin eksilerini ve artılarını bilmeniz doğru karar vermeniz için önemli.

Prefabrik evleri her detayıyla tanıyabilmeniz için bu evlerin avantajlarını ve dezavantajlarınıhaydi birlikte gözden geçirelim.

Prefabrik Evlerin Avantajları ve Dezavantajları

Prefabrik Evlerin Avantajları

1. Her İklimin Evi.

Prefabrik evlerin üretimi, her iklim koşuluna göre yapılabilmekte. Bu yüzden, prefabrik evi farklı amaçlarınız için kullanmanız mümkün. Isı ve ses yalıtımı konusunda kullanılacak malzemeler de yine farklı iklim koşullarına göre değiştirilebilir.

2. Zamandan Tasarruf.

Prefabrik evler, size zamandan tasarruf sağlayan konut tipleridir. Özellikle inşaat sürelerinin uzun olduğu düşünüldüğünde prefabrik evler, üretim ve montaj sürelerinin kısalığıyla fark yaratırlar.

3. Sapasağlam!

Prefabrik evlerin yapımında kullanılan çelik ve pvc karışımlı malzemeler hafif ve esnek yapıdadır. Kullanılan malzemelerin özellikleri, prefabrik evlerin deprem gibi doğal afetlere karşı dayanıklı olmalarını sağlar.

4. Her Zevke Göre...

Prefabrik evlerin şekli ve tasarımı sizin isteğinize bağlıdır. Tek katlı bir prefabrik evi seçebileceğiniz gib çift katlı bir evi de tercih edebilirsiniz.

5. Çevre Dostu.

Prefabrik evlerde kullanılan malzemeler yanmaz, suya dayanıklı ve çevreye zarar vermeyen yapıdadır. Prefabrik evler, bu bakımdan çevreyi seven yapılardır.

6. Dekoratif Değişikliklere Uyumlu.

Prefabrik evlerin de tıpkı diğer yapılar gibi üzerinde değişiklikler yapılabilir. Dış cephe kaplamalarının istenilen şekilde boyanmasının yanında ahşap, tuğla ve taş şeklindeki dekoratif uygulamalar da kullanılabilir.

7. Taşınabilir Ev.

Prefabrik evlerin diğer bir avantajı da portatif olmaları. Prefabrik evlerin yerini değiştirmek istediğinizde oradan taşıtıp başka bir yere monte ettirme şansınız var. 

Prefabrik Evlerin Dezavantajları

1. Kısa Ömürlü mü?

Prefabrik evlerin sıkça duyduğunuz dezavantajı, ömürleriyle ilgili. Prefabrik bir evin ömrü betonarme evlere göre daha kısa olsa da kullanılan malzemelerin kalitesi ve sizin bakımına göstereceğiniz hassasiyetle bu süreyi uzatmanız mümkün.

2. Yan Odadakinin Sesini Duyar mıyım?

Prefabrik evlerin diğer bir dezavantajı yalıtımlarıyla ilgili. Prefabrik evlerde ses yalıtımında kullanılan malzemeler iyi değilse odalar arasındaki sesleri duymanız mümkün.

Bu noktada iyi bir yalıtım için seçeceğiniz duvar kalınlığının fazla olmasına ve duvar panelleri arasında kullanılan malzemeye dikkat etmelisiniz. 

3. Şiddetli Yağmur Yağarsa...

Prefabrik evlerin yağmurlu ve rüzgarlı havaya karşı dirençsiz olduğunu da sık duymuşsunuzdur. Bu durum da yine kullanılan malzemenin kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Kalitesiz malzeme ile yapılan prefabrik bir ev, rüzgarda gürültü yapabilir. Yağmurlu havalarda da yağmur içeride yağıyormuşçasına bir ses çıkarabilir.

Prefabrik evlerin avantajları ve dezavantajlarını kapsamlı bir şekilde vermeye çalıştık. Prefabrik evlerin dezavantajları olsa da onları çekici kılan özelliklerinin daha fazla olduğunu sizler de fark etmişsinizdir. Prefabrik ev sahibi olmak istiyorsanız, geçireceğiniz detaylı araştırma süreciyle oluşan dezavantajları da ortadan kaldırabilirsiniz.

Prefabrik Evlerin Avantajları ve Dezavantajları

Pinlemek isteyenlere....