Modern stil "doğal olan güzeldir" mantığıyla hareket ederek dekorasyonda yalınlığı mütevazi bir şekilde sergiliyor. Tüm dekorasyonda baştan aşağı sadelik ön planda, kalite ise günümüz şartlarında. Yaklaşık bir asırdır faal bir şekilde dekorasyon dünyasının içinde olan bu stil, gelişmeleri anbean takip ederek ürettiği tüm ürünlerin şık olmasının yanında fonksiyonel olmasına da dikkat ediyor. Düz çizgi ve sade formları dekorasyona kavuşturuyor. Katı bir kuralı yok, bu yüzden ahşap tutkunu olan biri de rahatlıkla ahşabı modern stil dekorasyon ile bütünleştirebilir. Zaten toprak tonların ve ahşabın hissedildiği bu stil, dekorasyonda ahşabı başarılı bir şekilde taşır. 

Modern stil dekorasyonda dağınık olmayan alanlar önemli; temiz çizgiler, estetik ve minimalist bir stil vurgusu bu stilde ön plana çıkıyor. Formların çok net olmasına karşın bu yalınlığı kırmak isteyen biri için kullanacağı malzeme ve renk ile ahenk katabilir. 

Modern Stil Bir Ev Dekore Ederken Size Rehberlik Edecek 8 İpucu

Şeffaf form aksesuarlara yönelin

Eksiksiz bir dekorasyon için mobilyalar kadar önemli olan bir detayda aksesuar seçimi. Hiçbir ayrıntıyı atlamadan seçilecek olan aksesuarlar "iyi ki bunu almışım" dedirtebilmeli. Geniş ürün yelpazesine sahip olan bu stilde çerçevesiz ve geometrik formlara sahip aksesuarlar tercih sebebi. Şeffaf vazo ve sürahiler, biblolar, dekoratif yastık ve şamdanlarda bu stili başarılı bir şekilde yansıtıyor. Bu ürünlerin yanı sıra şayet bir çocuk odası dekore ediyorsanız da sıkıcı olmamasını göz önünde bulundurarak, çocuğun ruh halini en iyi şekilde yansıtacağını düşündüğünüz afişleri, pop art tabloları, posterleri ve steckerları kullanabilirsiniz.

Modern stil ruhunu tam manasıyla hissetmek istiyorsanız aksesuar seçimini eksiksiz yapın. "Daha azıyla neden yaşayayım ki?" diye kendinize sorun ve aksesuar tercihinde elinizi korkak alıştırmayın.

Salon, Yuvarlak ayna, Orta sehpa, Halı, Geometrik desen, Salon avizesi, Siyah- Beyaz, Ikea

Modern Stil Bir Ev Dekore Ederken Size Rehberlik Edecek 8 İpucu

Odadaki renk ihtiyacını belirlerken kontrollü olun

Nötr tonların, siyahın, beyazın, mat ve metalin buluştuğu bu stil, odadaki renk ihtiyacını göze batmayacak şekilde gideriyor. Her zaman sınrlı bir renk paletiyle karşımıza çıkmıyor, bazende evin hissettirdiği genel duyguya bakarak karıştırma renkleri kullanıyor. Sade çizgilere cesur bir yorum katarak farklı renklerle birleştiriyor ve sonuçta zıt renklerin güzel uyumunun bizleri kendine çektiğini hissediyoruz. 

Pastel tonların aksine daha çok, parlak renkler üzerinde durarak saflığı vurguluyor. Ve canlı renkleri de idareli bir şekilde mobilya ve aksesuara serpiştirmeyi uygun buluyor. O yüzden dekorasyonunuzda ön planda olmasını istediğiniz alanın rengini kontrollü bir şekilde arttırabilirsiniz. Mesela bir duvar kâğıdında ya da halı da düz çizginin dışına çıkarak canlı renkler ile güzel bir aykırılık oluşturabilirsiniz.

Oturma Odası, Modern, Sarı, Köşe koltuk

Modern Stil Bir Ev Dekore Ederken Size Rehberlik Edecek 8 İpucu

Mobilyalarınızda işlevsellik ve estetik birarada olsun

Dekorasyon eğlenceli ve yaratıcı bir süreç...

Modern stil ise bu yaratıcı süreçten ve yeniliklerden beslenen bir olgu. Bu tarz dekorasyonda oldukça fazla alternatif var, o yüzden çok şanslısınız. Özellikle sandalye ve masa üreiminde modern stil, yaratıcılığını başarılı bir şekilde ortaya koyuyor.

 Modern stil dekorasyonunda satın alacağınız koltuk ve kanepelerinizin kumaş yapısı ince olsun ve nötr tonlar ile tamamlayın. Bu stil mobilyalar sade ve düz çizgilerden oluşuyor. O yüzden kıvrımlı hatlardan uzak durun. “Ufak bir ayrıntı kim fark eder ki” demeyin, güzellik ayrıntıda gizli bunu unutmayın. Mobilyalarınızın rahatça silinebilir olmasına dikkat edin, temizlenmesi kolay olsun ki mobilyalarınız sizin için bir dert olmaktan çıksın. Simetrik bir görüntü ortaya koymaya da gayret edin. Ki zaten bu stilde simetrik formlar oldukça fazla, bu yüzden ürün ararken zorlanmayacaksınız.

Her ne şartta olursa olsun, yapacağınız dekorasyon yaşam belirtisi versin. İçinize sinsin alacağınız ürünler sadece güzel ya da sadece kullanışlı değil de her şeyden katılmış bir şekilde olsun. Biraz emek, çokça sabır ve ummalı bir alışveriş evresi gibi...

Oturma Odası, Kruvaze perde, Duvar kağıdı, Beyaz halı, Halı, Pembe, Krem

Modern Stil Bir Ev Dekore Ederken Size Rehberlik Edecek 8 İpucu

Opak cam kullanın

Evinizin modern bir estetiğe sahip olması için tercih edeceğiniz ürünün kalitesi ve görünümü son derece önemli. Mobilya ve aksesuar derken evimizdeki dağınıklığın giderilmesine yardımcı olan dolaplarında unutulmaması gerekiyor. Özellikle mutfak dolapları için tercih ettiğiniz camların opak ve şeffaf formda olmasına özen gösterin. Modern stil dekorasyonu yansıtmak istiyorsanız şeffaf ve opak form mutfak, oturma odası veya salonunuzda oldukça şık durur. Şayet dolap yerine açık rafta kullanabilirsiniz.

 Cüzi bir ücret ödeyerek sahip olabileceğiniz açık raf sayesinde hem objelerinizin şık bir şekilde sergilenmesini sağlar hem de modern stili yansıtırsınız. Dolaplarınız için lake kapak sistemi de akıllıca bir seçim. 

Mutfak, Beyaz mutfak, Modern mutfak, Kulpsuz mutfak dolabı, Mutfak adası, Mutfak Avize Modelleri

Modern Stil Bir Ev Dekore Ederken Size Rehberlik Edecek 8 İpucu

Asimetrik aydınlatmalar ile dekorasyonunuza hareket katın

Özgün tasarıma ve modern çizgilere sahip bir yaşam alanı için gerekli unsurlardan biri de aydınlatma. Ferah bir görünüm katmak amacıyla asimetrik formdaki aydınlatma unsurlarından destek alabilirsiniz. Farklı bir bakış açısıyla yorumlanan bu tarz metal aksanlı aydınlatma öğeleri evinizi daha şık gösterecek. Ayrıca farklı uzunluk ve tarzdaki sarkıtlar, aplik, avizeler de yalınlığa eşlik edecek. 

Salon, Orta sehpa, Halı, Geometrik desen, Gri, Berjer, Tv ünitesi, Dekoratif Objeler

Modern Stil Bir Ev Dekore Ederken Size Rehberlik Edecek 8 İpucu

Parlak metaller kullanın

Krom ve paslanmaz çeliğin koltuk, sehpa ve dolap ayaklarında, kulplarda, lavabo ve aydınlatma öğelerinde ön plana çıktığına tanıklık ediyoruz. Bu parlak metaller, dekorasyon öğelerinde temiz bir görünüm kattığı için tercih sebebi. Ayrıca günümüz şartları baz alındığında oldukça modern ve uygun fiyatlara sahip. 

Salon, Köşe koltuk, Orta sehpa, Berjer, Halı, Tablo, Spot aydınlatma, Lambader, Ahşap Mobilya, Sarı, Sarı ve beyaz dekorasyon

Modern Stil Bir Ev Dekore Ederken Size Rehberlik Edecek 8 İpucu

Modern stil de minimalist bir dekorasyon düşünceniz olsun

Yaşam alanınız sizin kutsalınız olmalı ve dekore ederken hassas davranmalısınız. Bu alanları dekore ederken modern stili düşünüyorsanız da minimalist bir dekorasyon fikrini benimseyin. Birbiriyle uyumlu olduğunu düşündüğünüz çok sayıda aksesuar ya da abartılı ve işlemeli mobilyalar bu stil için uygun bir seçenek değil. Gösterişin aksine daha azıyla daha samimi yaşam alanı oluşturma gayesi içinde olun. Yaşam alanınızda hareket serbestliğiniz olsun, kullanışlı ve sade bir çizgide dekorasyonunuzu yapın.

Gri, Halı, Lambader, Modern, Perde, Salon, Siyah- Beyaz, Aydınlatma

Modern Stil Bir Ev Dekore Ederken Size Rehberlik Edecek 8 İpucu

Yeşili eksik etmeyin

Modern stil dekorasyonunuza biraz canlılık katmak için bitkilerden ve çiçeklerden yardım alın. Nötr renk paletiyle dekore edilen bir yaşam alanı için bitkiler hoş bir ayrıntı. Bitkileri evinizde nasıl sergileyeceğinize karar verdikten sonra satın alabilir ya da kendin yap fikirleriyle çok güzel işler ortaya koyabilirsiniz

 

Duvar dekorasyonu, Yeşil, Kendin Yap, Botanik, Çerçeve